Kapelle 3 – S.K.N.W.K. 2(C) 1-6

S.K.N.W.K. 2 ook na vierde competitiewedstrijd nog ongeslagen

Het tweede van S.K.N.W.K. moest gisteren aantreden in Kapelle tegen Kapelle 3. Na de mooie overwinning vorige week op Duiveland 2 (3-1) was het zaak dit een goed vervolg te geven. Voorafgaand aan de wedstrijden wat strubbelingen in de selektie. Door nog een blessure bij het 1e, togen de blauw/zwarten met (slechts) 11,5 man richting Kapelle.

Doordat slechts 11 fitte spelers aanwezig waren (de halve speler waren Philip en Beef samen), was het niet verrassend wie er op de bank zat…… Enige vraag was welke positie door een ieder werd ingenomen. Overigens was er op de reservebank weinig plaats meer met een leider en ‘wissel’-speler van groot kaliber !!

Al snel na de aftrap was duidelijk dat S.K.N.W.K. hier wel met een overwinning van het veld zou gaan. Vraag was alleen met hoeveel deze wedstrijd zou worden gewonnen? Het werd uiteindelijk 1-6.

Martijn Neele was als eerste dichtbij de openingstreffer. Na een mooi balletje van Toon v/d Berge krulde hij de bal netjes buiten bereik van de doelman op de paal.

Even later was het wel raak. Een prima aanval over de linkerflank zorgde ervoor dat Martin Huisman kon voorzetten. Spits Jeffry Visser kwam goed inlopen en scoorde beheerst de 0-1 en zijn 5e treffer van het seizoen.

Door de vele ruimte die de blauw/zwarten kregen, was het uiteraard wel zaak alle posities bezet te houden. Ook het baltempo moest omhoog. Beide factoren bleken moeilijk uitvoerbaar. En met name in de omschakeling van balbezit naar balverlies gaven enkele Nieuwerkerkers niet thuis. Echter gaf zelfs dit geen echte problemen.

De 0-2 was van de voet van Neele. Na een prima steekbal van Toon v/d Berge maakte hij beheerst alleen voor de keeper geen fout en schoot simpel de 0-2 tegen de touwen.

Een diepe bal op Steven Padmos, die met kunst en vliegwerk op de been bleef en wonder boven wonder ongeschonden uit de strijd kwam na een flinke aanslag, was aanleiding tot de 0-3. Martin Huisman kon zijn schot/voorzet net binnenhouden. Hij kapte speler en doelman uit en trapte de 0-3 binnen.

Nog voor de rust werd er 2x gescoord. Eerst was het S.K.N.W.K. dat opnieuw kon juichen. Het was weer Martijn Neele die doel trof. Een schot van een S.K.N.W.K.-speler werd door de keeper gelost. Neele was er als de kippen bij om de bal binnen te glijden, 0-4.

Door onoplettendheid en veel te laconiek optreden van S.K.N.W.K. 2 werd de thuisploeg toch een treffer gegund. Eerst mocht simpel een voorzet worden gegeven. Daarna lieten ongeveer 5 man de bal lopen en kon de bal via de binnenkant van de paal worden binnengeschoten, 1-4, tevens ruststand.

In de rust probeer je dan nog wat afspraken te maken, maar doordat het een erg eenzijdige wedstrijd was, zie je zoals zo vaak dat de verkeerde beslissingen worden genomen. De scherpte ontbreekt dan eigenlijk.

Na een prima voorzet van de linkerflank is het Jeffry Visser die opnieuw trefzeker is. Hij schiet de voorzet van Erwin Nelissen goed binnen en zorgt dus voor de 1-5 (en zijn 6e doelpunt deze competitie).

Namens S.K.N.W.K. is het slotakkoord dan opnieuw voor Martijn Neele. Een schot van de blauw/zwarten wordt op de doellijn met twee handen gekeerd. Echter niet door de doelman, maar door een veldspeler. Terechte strafschop dus.

Voor Neele de uitgelezen mogelijkheid om zijn misser van 11 meter van een paar weken geleden (bij 0-0 stand 1 minuut voor de rust bij Kruiningen 2) goed te maken. Hij schiet simpel zijn 3e treffer van de middag binnen en zorgt voor de eindstand van 1-6.

Dat het 1-6 blijft, heeft overigens te maken met de concentratie bij S.K.N.W.K. maar zeker ook bij Kapelle. Beide ploegen gaan erg slordig om met de geboden ruimte en kansen.

Een kwartier voor tijd wordt de moegestreden Steven Padmos nog vervangen door vlagger Philip v/d Male. Hij moet eigenlijk nog een strafschop krijgen als hij onregelementair ten val wordt gebracht. Echter de scheidsrechter van dienst weigert de bal op de stip te leggen (of de goede man heeft het echt niet gezien) en ontneemt Philip dus een uitstekende kans op zijn eerste treffer.

Al met al weer een simpele overwinning voor ‘ut twidduh’. Volgende week een wedstrijd van een ander nivo. Dan wacht in Yerseke ‘Yese 2’. Een ploeg die vorig seizoen maar liefst 2x van S.K.N.W.K. 2 wist te winnen. We zijn dus gewaarschuwd !!

S.K.N.W.K. 2: Koen de Jonge, Martijn Neele, Jurjen Vermeer, Erwin Nelissen, Kees-Jan van Nieuwenhuize, Frank Boere, André Kik, Martin Huisman, Tonny v/d Berge, Jeffry Visser, Steven Padmos (Philip v/d Male).

geschreven door: Mediumvisor