’s Heer Arendskerke 2 – S.K.N.W.K. 2(C) 1-1

S.K.N.W.K. 2 verspeelt weer onnodige punten

Vooraf weer een hele klus om op pad te gaan met een volledig team. Met 2 A-junioren, Peter Spitholt en Rob v/d Sleen (mannen, nogmaals dank) één halve kracht en een geblesseerde speler die dan toch wel kon vlaggen (maar zeker niet kon spelen) gingen we dus uiteindelijk met 12 (lees: 10,5) man vol goede moed richting ’s Heer Arendskerke. ’s Heer Arendskerke is een ploeg die onderaan de ranglijst bivakkeert met slechts 3 schamele puntjes.

Al binnen vijf minuten was de trend gezet. Het was het voetbal van S.K.N.W.K. tegen het fysieke van de thuisploeg. Met name Tonny v/d Berge moest het een aantal keren ontgelden met onnodige overtredingen. Jammer is dat dit duels zijn waarbij geen bal in de buurt is, maar gewoon overtredingen die veel te laat worden ingezet, omdat de bal al lang gespeeld is. Vandaar ook van Nieuwerkerkse-zijde gemopper.

De beste kansen waren overigens voor de blauw/zwarten. Tonny v/d Berge schoot op de paal. Ploeggenoot Martijn Neele trof de lat. Vlak voor de rust nog een prima kans voor S.K.N.W.K. 2. Jurjen Vermeer zette prima voor, maar Martijn Neele kwam mede na een flinke duw in z’n rug net niet goed bij de bal. Ruststand dus 0-0.

In de 2e helft het zelfde spelbeeld. Toch wist S.K.N.W.K. de ban maar niet te breken en hoe langer dat duurt, hoe meer je tegen jezelf gaat spelen. Bij een spaarzame uitval van V.V.A. 2 komen zij zelfs op voorsprong. De afgeslagen bal van doelman Koen de Jonge van S.K.N.W.K. wordt overigens schitterend binnen geschoten, 1-0.

Als dan bij een corner een speler van ’s Heer Arendskerke het nodig vind om bij Martijn Neele op zijn voet te gaan staan, speelt deze voor eigen rechter en doet precies hetzelfde (niet slim, maar wel logisch). Jammer is dan dat desbetreffende speler van de thuisploeg Neele daarna een knietje in zijn kruis geeft. Te triest voor woorden. Er ontstaat wat tumult, maar gelukkig zijn de gemoederen weer snel bedaard.

Neele neemt op de enige goede wijze revanche. De corner komt bij Martin Huisman. Deze legt de bal panklaar voor het chocolade been van Martijn. Hij schiet met links de terechte 1-1 tegen de touwen.

Hierna nog kansen te over voor S.K.N.W.K. op de volle mep. Met name spits Jeffry Visser krijgt nog een aantal prima kansen waarbij hij 1 op 1 komt met de doelman. Telkens is de keeper de overwinnaar. Ook Martin Huisman stift nog een bal over de keeper. Deze weet niet eens dat hij de bal raakt, maar toch verdwijnt de bal over het doel.

Eindstand 1-1 en dus weer twee onnodig verspeelde punten en een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende week een weekje rust en dan de week erop een thuiswedstrijd tegen S.P.S. 2.

S.K.N.W.K. 2: Koen de Jonge, Martijn Neele, Rob v/d Sleen, Peter Spitholt, Kees-Jan van Nieuwenhuize, Frank Boere, Jurjen Vermeer, Martin Huisman, Tonny v/d Berge, Jeffry Visser, Richard v/d Sande.

geschreven door: Mediumvisor