S.K.N.W.K. 2 – ’s Heer Arendskerke 2(C) 0-2

SKNWK 2 verscheen dit keer in het oranjewit, het moest thuis aantreden tegen het blauw van ’s Heer Arendskerke. Er was weinig te genieten in de eerste helft. Zwak voetbal in combinatie met een slechte instelling was wat de klok sloeg. ’s Heer Arendskerke had eigenlijk steeds een mannetje meer op het middenveld en kon gemakkelijk de vrije man vinden. Het tweede liep hierdoor dan ook constant achter de feiten aan. Tot echte kansen voor de ploeg uit ’s Heer Arendskerke kwam het niet. Het enige is dat de scheidsrechter een iets andere definitie van een penalty had dan de andere 22 op het veld. Met een prima dieptebal kwam Koen oog in oog met de spits van ’s Heer Arendskerke en kon eigenlijk niet meer dan de noodrem gebruiken en ‘beukte’ de spits tegen de vlakte. Een zuivere pingel zou je zeggen, maar de scheidsrechter dacht hier duidelijk anders over. Dit was in het geval van Jacky niet anders, hij werd in de tweede helft met een opzichtige tackel neergehaald in de zestien, maar wederom geen pingel. Een van de weinig noemenswaardige momenten, in de eerste helft, aan de kant van de ploeg uit Nieuwerkerk, was een verdwaalde voorzet van Jurjen, die met een mooi boogje over de keeper, op de binnenkant van de tweede paal belande. Helaas belande de bal niet aan de goede kant van de doellijn.

Zoals zo vaak speelt het tweede één goede en één slechte helft, dit was dit keer niet anders. Na een belabberde eerste helft, speelde het in de tweede helft vele malen beter. Met een paar wisselingen in het team en het zorgvuldige spel was het een ander SKWNK dat in het veld stond. Erwin en Kees Jan waren hun tegenstander veelal de baas en kon ’s Heer Arendskerke veelal niet anders overtreding na overtreding maken. Erwin lijkt eindelijk het doel weer iets beter te vinden met zijn ‘befaamde’ vrije trap. Na weken lang huize hoog over te schieten, wist het dit keer het doel op een haar na te missen. Ook was Jeroen dichtbij een doelpunt, maar kreeg de bal net niet helemaal goed op zijn hoofd, waardoor ook hier de bal net over de deklat scheerde. SKNWK kon eigenlijk de gehele tweede helft de druk op de ketel houden. Maar één van de voetbalwetten werd maar weer eens bevestigd. Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel aan de andere kant. Een speler van ’s Heer Arendskerke werd niet fanatiek genoeg op de huid gezeten door dezelfde Erwin en kon hierdoor alle tijd nemen om uit te halen. Bij de afvallende bal werd wederom op doel geschoten, raakte Jurjen wat ongelukkig de bal, waardoor Koen op het verkeerde been stond en de bal niet meer uit het doel wist te houden. 0-1, niet verdient, maar wel een feit. Tot overmaat van ramp werd het ook nog 0-2 en was de eerste thuisnederlaag van de dit seizoen een feit.