S.K.N.W.K. B1 – sv DFS B1(C) 0-5

Een topper vol tobbers…

Met slechts twee afmeldingen (Benji Verweij en Tinus van der Bar) beschikken de coaches over 15 man en zo hebben ze veel mogelijkheden voor de wedstrijd tegen DFS. Waarschijnlijk de beslissende wedstrijd in de titelrace. DFS heeft een 100% score met 15 punten uit 5 wedstrijden. SKNWK is ook nog ongeslagen, maar heeft 2 punten laten liggen in Domburg. Die laatste competitiepot had een soort ‘wake up call’ moeten zijn, maar in het carnavalsweekend waren de B’s zonder hun coaches een maatje te klein voor Duiveland. Zowel voor de beker (12-0) als de competitie (3-1) was er verloren en ook vriendschappelijk was de zege aan de Kraoien (1-7). Mogelijk komen ‘we’ de Oosterlanders nog tegen op de eilandelijke toernooien (Bru-Mevo-Wik) en hopelijk kan daar dan eindelijk wel worden gewonnen van de buren…

In DFS treffen ‘we’ een bekende, want voor de winterstop werd er in Burgh met 5-3 verloren. Na een rampzalige eerste helft (verdedigend hadden ‘we’ problemen met hun inschuivende, aanvallende middenvelder) volgde toen een goede tweede helft met twee prachtgoals van Remco. Om niet in dezelfde val te lopen, staat Lou op de ‘voorstop’ en moet hij de 3e spits (een doorgeschoven middenvelder) pakken. Onze backs (Pas en Klaas) zijn de mandekkers van de twee echte spitsen. Met Joor als laatste man er achter en met Harm op doel lijkt het verdedigend wel snor te zitten.

’t Tweede-versterkers Mars en Rem vormen samen het hart en de longen de ploeg, terwijl Djamilli en Niekje voor het ‘red bull-gevoel’ moeten zorgen. En de ‘danoontje-power’ moet van Col en Timmy komen. De bank is sterk met klasbakken als Killer, Don Brendon, Bryan en Maximum. Het arbitrale trio bestaat uit Gerwi (die opgetrommeld is, als zijnde een meer gewichtig scheids dan Bernardo), één der coaches en een schreeuwlelijk van DFS.

De eerste tien minuten zijn voor DFS, omdat ‘we’ het in de verdediging niet meteen lekker oppakken. Lou en Klaas zijn zoekende naar een vaste vent, wat Joor verleidt tot een aantal schreeuwen. Maar dan krijgen de ‘boys’ wat meer de overhand en wordt er lekker getikt. Goede aanvallen over flanken met Djamil en Yannick en ook door het midden wordt er goed gespeeld door de ‘Schaepuh’. Alleen het spitsenkoppel wordt maar niet in stelling gebracht. Nadat een paar keer de eindpass mislukt, komt eindbaas Tim de bal halen, soleert richting doel en schiet vlammend naast…

Kort daarop countert DFS naar 0-1 en in de aansluitende periode van op elkaar zeiken valt de 0-2. Joris en Laurens Jan zijn eventjes geen vriendjes. Voor wat meer ‘energy’ aan de zijlijn wordt Yannick gewisseld en komt Colin daar te staan. Brendan krijgt emplooi in de spits, terwijl Klaas wordt herdoopt tot Klaag en solliciteert naar een wissel, waarop Kilian de openstaande vacature op de rechtsback invult. Het mag niet baten, want voor rust komt ‘Burgh’ zelfs op 0-3.

Met de thee in de hand proberen de coaches te repareren, wat de spelers zelf niet hebben weten te ‘fixen’. Daarbij klinkt gelukkig niet het “Doe het zelf!”, maar met goede moed wil iedereen toch deze klus klaren. Een 3-4-3 verschijnt er op de tekentafel:
A: Colin-Bryan-Tim
M: Djamil-Remco-Brendan-Max
V: Pascal-Marcel-Kilian
K: Harmen
W: Klaas Willen-Laurens Jan-Yannick (Joris speelt niet verder)
Hoewel DFS driemaal scoorde in de eerste helft, was het SKNWK dat met vlagen goed voetbal liet zien. In de tweede helft komt dat niet veel meer voor, zeker na de 0-4 niet. Yannick vervangt Djamil nog en zit te mouwen tegen zijn tegenstander; laat toch je voeten spreken… Klaas en Lauw vervangen later Pas en Tim, maar een doelpunt wordt niet meer gemaakt en een tegengoal kan niet worden voorkomen. De eindstand is 0-5 en dat is zuur. DFS was efficiënter en feller en bij ‘ons’ stegen er te weinig boven zich zelf uit en een paar zakten zelfs onder hun normale niveau. Schrale troost is dat de mooiste combinaties van ‘onze’ voet kwamen.

Kampioen worden is nu onwaarschijnlijk, maar SKNWK moet er alles aan doen om minimaal als 2e te eindigen. Daar gaan we dan ook voor en daarbij is iedereen nodig en zal iedereen een keer niet in de basis starten en gewisseld worden. Na het tweede puntverlies op rij klinkt daar over plots gezeur:
“Ik word altijd gewisseld!”
“Waarom sta ik niet in de basis en hij wel?”

Toevallig is één der coaches een statistiekofiel, dus zie hier het gemiddeld aantal minuten per wedstrijd van iedere speler én het percentage basisplaatsen.

Het gemiddelde van het gemiddeld aantal minuten per wedstrijd is 61 en een toelaatbare marge vinden de coaches 5 minuten daar boven of onder.

Met minder dan 56 minuten gemiddeld:
Martijn van de Ban: 29 (oorzaak: slechte trainingsopkomst)
Benjamin Verweij: 35 (oorzaak: conditie)
Justin de Bruine: 50 (oorzaak: slechts 1 wedstrijd gespeeld)
Klaas Willem Kik: 50
Max de Reus: 54 (oorzaak: vanwege blessure voorzichtig gebracht)

Met meer dan 66 minuten gemiddeld:
Joris Spitholt: 68
Brendan Scherpenisse: 72
Marcel Verschoor: 75
Harmen Maliepaard: 80
(oorzaak: allen staan op as-posities waar voor de spoeling dun is, toch zal er de komende wedstrijden geprobeerd worden de gemiddeldes te nivelleren)

Tussen de 56 en 66 minuten gemiddeld:
Kilian Scherpenisse: 57
Tim van Stuyvenberg: 58
Remco van den Berge: 59
Yannick van der Cingel: 59
Bryan Geurts: 60
Djamil Reijnen: 62
Laurens Jan Verton: 62
Collin Duinhouwer: 63
Pascal van der Cingel: 65

Wat betreft de basisplaatsen; het gemiddelde percentage is 77% (marge 67-87%)

Minder dan 67% in de basis gestart:
Max de Reus: 25% (oorzaak: vanwege blessure voorzichtig gebracht)
Martijn van de Ban: 50% (oorzaak: slechte trainingsopkomst)
Bryan Geurts: 60%

Meer dan 87% in de basis gestart:
Justin de Bruine: 100% (oorzaak: slechts 1 wedstrijd gespeeld)
Klaas Willem Kik: 100% (oorzaak: soms gestart door te laat komen van anderen)
Harmen Maliepaard: 100% (oorzaak: belangrijk als doelman)
Djamil Reijnen: 100% (oorzaak: pas 3 wedstrijden gespeeld)
Joris Spitholt: 100% (oorzaak: belangrijk als laatste man)
Benjamin Verweij: 100% (oorzaak: slechts 1 wedstrijd gespeeld)

Tussen de 67 en 87 % in de basis gestart:
Pascal van der Cingel: 67%
Brendan Scherpenisse: 67%
Kilian Scherpenisse: 67%
Tim van Stuyvenberg: 67%
Laurens Jan Verton: 80%
Remco van den Berge: 83%
Yannick van der Cingel: 83%
Collin Duinhouwer: 83%
Marcel Verschoor: 83%

“I rest my case…”

geschreven door: Één der coaches