Wedstrijdverslag ’s Heer Arendskerke 2 – S.K.N.W.K. 2

De vorige week flink aan zijn enkel geblesseerd geraakte Joris Spitholt ging vandaag mee om zijn team, S.K.N.W.K. 2, te supporteren. Hij heeft ook gelijk maar een wedstrijdverslagje gemaakt en de foto’s. Hiervoor uiteraard hartelijk dank Joris !!

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen ’s-Heer Arendskerke 2 op het programma. Op voorhand een moeilijk te voorspellen wedstrijd aangezien de uitwedstrijd dik (6-1) werd verloren, terwijl er thuis verrassend met 3-1 werd gewonnen. De voortekenen van de wedstrijd waren al niet gunstig, aangezien er vrijdagmiddag maar precies 11 spelers op het lijstje stonden waarvan 2 C-junioren! Julian van Nieuwenhuize en Toby de Bruine waren gelukkig bereid gevonden om na hun eigen wedstrijd het 2e achterop te reizen om zodoende het elftal compleet te maken. In ’s-Heer Arendskerke aangekomen bleek dat de scheidsrechter wat verkeershinder had ondervonden, waardoor de wedstrijd pas om 2 uur kon beginnen.

P1110942

Na de uitgebreide warming-up kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. Beide teams begonnen aftastend aan de wedstrijd en konden ook beiden geen grote kansen creëren. ’s-Heer Arendskerke had echter voetballend wel wat de overhand en kon, zeker achterin, beter de vrije man vinden. SKNWK hanteerde vooral ‘de lange bal’ en dit zorgde soms via Justin de Bruine voor wat gevaar. Het was de plaatselijke thuisclub die echter uit een standaardsituatie op voorsprong kwam. Een vrije trap werd knap gepareerd door Harmen Maliepaard maar werd in de rebound binnen gelopen door een speler van ’s-Heer Arendskerke. Opvallend was dat er niemand van SKNWK was doorgelopen om een eventuele rebound weg te werken. Tot de rust waren er amper kansen voor SKNWK terwijl ’s-Heer Arendskerke nog een keer gevaarlijk voor Harmen verscheen.

Na een pep talk van trainer/coach/begeleider/chauffeur Kees-Jan van Nieuwenhuize tijdens de rust waren de mannen klaar voor de tweede helft. Het spelbeeld was eigenlijk zoals alle voorgaande wedstrijden; de tegenstander het spel laten maken en er af en toe gevaarlijk uitkomen met spelers als Emiel Kuijten en Justin de Bruine.

P1110955

De tweede helft begon echter minder goed voor SKNWK want ’s-Heer Arendskerke kwam vroeg in de tweede helft al snel op 2-0. Een aanvaller van de thuisclub mag zomaar door het hart van de verdediging lopen en kan zo de voorsprong vergroten. Hierna leek het verzet wel gebroken en kwam ook het onderdeel conditie een beetje naar voren. Jongens als André Kik, Lourus-Jan Verton en Ali Zaman hadden nog amper of niet getraind waardoor zij het nu zichtbaar zwaar hadden. Vooral Ali liep zich op het middenveld helemaal stuk. Halverwege de tweede helft zorgt keeper Harmen er ook nog voor dat ’s-Heer Arendskerke de wedstrijd niet op slot kan gooien door een inzet van de vleugelaanvaller van de thuisploeg goed te pakken. Waar het voetballend misschien niet zo lukte in de tweede helft kwam SKNWK via een standaardsituatie op 2-1. Ali kopte een op maat gesneden vrije trap goed in de hoek en zo was er toch nog hoop op een puntje. Vervolgens zag je de onrust toenemen bij de thuisclub en SKNWK zette de schouders er nog eens onder. Het was in de laatste 10 minuten dus eigenlijk alleen maar ‘lange halen’ en hopen dat hij een keer goed valt. Uiteindelijk gebeurd dit ook want na een geweldige solo van Emiel Kuijten komt de bal bij spits Toby de Bruine. Deze neemt de bal eerst aan om hem vervolgens rustig onder de keeper door te schuiven. Gelijk na dit doelpunt fluit de scheidsrechter af waardoor de wedstrijd eindigt in 2-2.

Zodoende toch nog een punt in deze lastige uitwedstrijd, waardoor het uiteindelijk wel een beetje als een overwinning aanvoelt. Dit is zeker een knappe prestatie gezien de op voorhand lastige omstandigheden. Toch mogen we als SKNWK in onze handen knijpen dat er 2 C-junioren bereid zijn gevonden om ‘gewoon’ even een hele wedstrijd met het 2e mee te voetballen, jongens bedankt!

P1110957

3 reacties op "Wedstrijdverslag ’s Heer Arendskerke 2 – S.K.N.W.K. 2"

1. Trotse moeder | 14-09-2014 at 20:32 |

Wees gerust hoor meneer of mevrouw “alcohol”, de jongens zaten gewoon aan de cola en een zakje chips! Deze foto was voor de gein. Mannen van het tweede, bedankt voor jullie positieve support aan de jongens!

2. Alcohol | 14-09-2014 at 19:08 |

Is het niet zo dat je 18 moet zijn om alcohol te nuttigen? Niet zo gepast om als sportvereniging een dergelijke foto te plaatsen.