Wedstrijdverslag S.K.N.W.K. 2 – Krabbendijke 2

Na het plotselinge gelijkspel in ’s-Heer Arendskerke van vorige week stond er vandaag een thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander was Krabbendijke 2, die na twee  wedstrijden op drie punten stond. Nadat er vorige week wat personele problemen waren en er zelfs 2 C-junioren mee moesten waren er vandaag gelukkig wel genoeg spelers. Er stonden 13 namen op de website genoteerd maar gelukkig was Leon Pollemans nog bereid gevonden om als ‘14e man’ mee te gaan en eventueel in te vallen mocht er een blessure o.i.d. zijn. Ook was er vandaag een gelegenheidskeeper want Harmen Maliepaard had verplichtingen op zijn stage adres, vandaar dat Martijn ‘Verhoeven’ Neele op de goal stond.

P1120082

Misschien kwam het wel door het resultaat van de voorgaande wedstrijden, maar SKNWK begon de wedstrijd vol goede moed en het vertrouwen straalde er van af. Zeker de eerste 20 minuten hanteerde de tegenstander vooral de lange bal en was het SKNWK dat achterin rustig rond speelde en de vrije man probeerde te vinden. Vooral het feit dat Toon v/d Berge achterin stond hielp enorm, aangezien hij toch wat makkelijker voetbalt en een goede traptechniek heeft. Waar het afgelopen seizoen soms wat tegen zat kwam er nu wel een doelpunt voort uit het goede spel. Al na 10 minuten komt SKNWK voorsprong via Ali Zaman. Een vrije trap neemt hij prachtige op de borst aan en hij heeft vervolgens alle tijd om de bal in de lange hoek te schuiven; prachtige ‘kool’.

P1120083

SKNWK laat er geen gras over groeien en komt na een kwartier spelen zelfs bijna op 2-0. Ali neemt hem (nogmaals) op de borst aan en legt af op Stuco maar deze schiet helaas naast. Sportieve revanche echter na 5 minuten want Stuco vindt nu wel het net. En hoe! Op de linkerflank kapt hij naar binnen en schiet de bal met een mooie krul binnenkant paal in de touwen. Er komen nog een aantal kansen, zo kapt Stuco de keeper nog een keer uit en probeert Justin de Bruine door de verdediging te slalommen, het blijft echter 2-0. Na een half uur spelen stort goalie Martijn naar de grond met een op het oog ernstige enkelblessure. Verzorger Harald Kesteloo haast zich naar de plek des onheils maar het blijkt achteraf wel mee te vallen met de blessure. Toon v/d Berge besluit van het moment gebruik te maken om zijn schoenen wat te verstevigen, door het vele loopwerk bleken zijn zolen het te begeven. In het laatste gedeelte van de tweede helft krijgt tegenstander Krabbendijke wat meer grip op de wedstrijd en dit leidt tot enkele speldenprikjes van afstand. Martijn kijkt ze echter allemaal naast en zo kan er worden gerust met een 2-0 tussenstand.

P1120093

In de rust werd er twee keer gewisseld; Toon en Dirk-Jan v/d Hoek verlaten het veld voor Rob v/d Sleen en Colin Duinhouwer. Rob wordt de nieuwe rechtshalf terwijl Colin in de spits gaat spelen. Hierdoor zakken aanvoerder Martin Kiesenberg (laatste man) en Stuco (middenveld) allebei een linie. Verder geen bijzonderheden in de rust; proberen stand te houden en niet te veel inzakken, zeker op het middenveld.

P1120111

Dat er niet alleen werd tegengehouden bleek direct na rust al. Na een mooie individuele actie van linker middenvelder Martin Huisman komt de bal terecht bij Justin de Bruine. Deze werkt de bal simpel achter de doelman van Krabbendijke en zo staat SKNWK dus al snel op 3-0. Krabbendijke geeft in de tweede helft echter wel wat meer druk en SKNWK heeft meer moeite om onder deze druk uit te komen. De kansen van SKNWK komen in de tweede helft dan ook vooral uit counters door de ruimte die Krabbendijke achterin weg geeft. Zo kapt Stuco nogmaals de keeper uit maar krijgt hij weer geen kans om te schieten omdat hij met zijn rug naar de goal staat. Een kwartier voor het einde lijkt Stuco eigenhandig de wedstrijd op slot te gooien door een mooi steekballetje van Colin rustig in de hoek te schuiven. Het wordt echter toch nog spannend in de slotfase omdat Krabbendijke vol op de aanval speelt en SKNWK de kansen onbenut laat om de score te verhogen. Uiteindelijk komt Krabbendijke nog op 4-1 omdat Lex Folmer, die overigens verder een ijzersterke wedstrijd speelt als voorstopper, een foute terugspeelbal op Martijn geeft.

P1120115

De slotfase tekent zich vooral door enkele onnodig harde overtredingen van de bezoekers waardoor de gemoederen nog wat oplopen. De scheidsrechter van dienst besluit echter niet om af te fluiten maar om de extra blessuretijd van de blessuretijd nog te laten spelen waardoor de 2e helft na 50 minuten pas klaar is.

P1120121

Zo houdt SKNWK 2 dus de punten thuis en staat het na 3 speelronden ‘gewoon’ op 7 punten. Zeker het goede spel dat met vlagen werd vertoond stemt de gemoederen positief. Er waren enkele mooie combinaties te zien tussen Stuco, Justin en Ali terwijl het er verdedigend ook op sommige momenten goed uit zag. Volgende week staat er een ‘topper’ op het programma, het vorig jaar nog in de middenmoot geëindigde Kruiningen 2 is dan de tegenstander. Dit team heeft nog de volle score uit 3 wedstrijden en SKNWK zal dus alle zeilen moeten bijzetten om een goed resultaat te boeken!