S.K.N.W.K. 1 doet zichzelf veel te kort

Gisteren speelde S.K.N.W.K. 1 in de 4e klas B de inhaalwedstrijd tegen Hansweertse Boys 1. In de heenwedstrijd bleek ‘Hansweert’ een zeer lastige opponent voor de blauw/zwarten en werd nipt met 2-1 gewonnen door S.K.N.W.K. Gisteren was het wedstrijdbeeld geheel anders, echter de uitslag (helaas) ook. S.K.N.W.K. was heer en meester op het 2e veld bij Hansweertse Boys (het 1e veld dat er deze zomer tijdens de na-competitie als een biljartlaken bij lag, is nu niet bespeelbaar). Echter van de ruim 15 (!!) 100%-kansen wist S.K.N.W.K. er slechts één te benutten. Omdat de thuisploeg veel effectiever was, zij kregen namelijk twee kansen over de gehele wedstrijd en wisten er ook één te benutten, eindigde dit duel onnodig en onbegrijpelijk slechts 1-1. Hiermee doet S.K.N.W.K. 1 zichzelf heel veel te kort en verliest het dus twee hele kostbare punten in strijd om het kampioenschap.

P1460317

In de 8e minuut wordt het ‘kansenbal’ voor S.K.N.W.K. geopend. Het is topscorer van S.K.N.W.K. 1 Robert Padmos die aan mag leggen, maar hij schiet de bal op de benen van de doelman in plaats van er langs. Ruim tien minuten later hetzelfde scenario. Mede-spits Machiel Schot geeft de assist, maar Padmos weet opnieuw de benen van de doelman te vinden in plaats van het net.

P1460329

Gelukkig is het niet veel later wel raak. Voor de 3e keer dit duel is Robert Padmos het eindstation en nu weet hij gelukkig wel te scoren en zet de koploper in de 4e klas B op een zeer terechte 0-1 voorsprong. Binnen de minuut moet het dan eigenlijk ook al 0-2 zijn. Een prima aanval van S.K.N.W.K. komt bij Machiel Schot. Hij lijkt te scoren, maar de keeper van Hansweert tikt de bal met een schitterde redding over zijn doel.

P1460336

Als dan Remco v/d Berge en Robert Padmos opnieuw verzuimen de score te verdubbelen, lijkt Machiel Schot het toch te lukken. Een crossbal wordt door hem van zo’n 20 meter in een keer vanuit de volley snoeihard richting doel geschoten. Echter ook nu weet de doelman van Hansweertse Boys de bal tot corner te verwerken.

P1460347

Niet veel later dan de eerste kans voor de thuisploeg. De S.K.N.W.K.-defensie staat niet goed opgesteld en de lange middenvelder van Hansweert kan de bal in de 16 op de borst aannemen. Gelukkig schiet hij de bal over het doel van keeper Mike Bakker.

P1460363

Via een schitterende aanval van Emiel Kuijten en Remco v/d Berge moet het dan toch écht 0-2 worden, maar het verhaal is zoals het dit gehele duel al is, geen doelpunt. Ook de scheidsrechter doet dan nog een duit in het zakje. Op slag van rust kan Robert Padmos namelijk vanaf de middenlijn alleen op de keeper van Hansweertse Boys af. Het was absoluut geen buitenspel en de assistent-scheidsrechter van de thuisploeg laat ook zeer terecht de vlag naar beneden. Echter de scheidsrechter, die zeker op 20 meter van de situatie stond, fluit voor buitenspel…………. Zodoende dus geen kans een zeer magere en onnodige 0-1 ruststand.

In de rust wordt dan gezegd dat S.K.N.W.K. gewoon zo moet blijven spelen. Het veldspel is gewoon prima en er worden veel en prachtige kansen gecreëerd. Echter is er één simpele (maar gisteren dus o zo moeilijke) opgave, scoren !!

P1460374

En we gaan ook gewoon door op dezelfde voet. Het is opnieuw Robert Padmos die de score kan en moet verdubbelen, maar opnieuw geen treffer. Niet veel later een schandalige overtreding op Padmos die door een gestrekt been tegen de grond wordt gewerkt. Gelukkig kan hij na ‘oplapwerkzaamheden’ van verzorger Harald Kesteloo de wedstrijd voortzetten.

P1460394

Machiel Schot en Robert Padmos kunnen dan samen op het doel van de thuisploeg af. Net op het moment dat Schot wil gaan schieten, stuit de bal net op door een polletje. Zijn bal verdwijnt hierdoor over de ballenvanger in plaats van in het doel. En geloof het of niet, dan is het dus aan de andere kant wel raak. De enige kans van de thuisploeg in de 2e helft weten ze wel te verzilveren en het wordt dus zo maar 1-1.

P1460392

Emiel Kuijten, hij had dit duel nog geen kans gehad ;-), is dan de volgende die faalt. Hij mag ook alleen op het doel af gaan, maar krijgt waarschijnlijk teveel tijd. Ook hij schiet de bal niet langs, maar op de benen van de keeper. Echt om moedeloos van te worden. Een corner van S.K.N.W.K. komt op het hoofd van Carlo v/d Maas, maar hij kopt de bal naast. Een prima lange bal van Julian van Nieuwenhuize valt achter de verdediging op de voeten van Remco v/d Berge. Hij neemt de bal niet goed aan waardoor hij met zijn rug naar het doel komt en ook deze kans verkeken is.

P1460378

De ingevallen Remco Veenboer geeft een prima assist op Robert Padmos, maar zijn vizier staat niet meer op scherp deze middag. Hij maait de bal over het doel. Als dan ook uit een ouderwetse scrimmage voor het doel geen treffer komt, dan moet het misschien maar vanaf de strafschopstip. Maar dan moet je wel een penalty krijgen……. Zo’n 8 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd lijkt die er toch echt te (moeten) komen. Een voorzet vanaf de linkerkant komt bij de 2e paal bij de ingevallen Stefan Vermeer. Hij kan de bal op doel koppen, maar wordt door zijn tegenstander met twee handen in de rug geduwd en kan zodoende niet koppen. Strafschop, zou je denken……… maar helaas.

P1460384

De allerlaatste kans is voor Remco Veenboer. S.K.N.W.K. krijgt in de slotfase nog een vrije trap aan de linker kant van het veld. Deze wordt hoog ‘voor de pot’ gegooid en daar staat bij de 2e paal Veenboer helemaal vrij. Helaas neemt hij de bal verkeerd op de voet en gaat ook deze zoveelste kans er niet in, maar naast het doel. Niet veel hierna is het einde wedstrijd.

P1460385

Wat een teleurstelling na het laatste fluitsignaal. En dat kan S.K.N.W.K. 1 alleen zichzelf maar verwijten. Als je werkelijk waar zoveel grote en goede kansen krijgt en je weet er hiervan slechts één te benutten dan kun je slechts jezelf hiervoor voor de kop slaan. Positief is dat de blauw/zwarten nog steeds 4 punten voor staan op de naaste belagers Z.S.C. ’62 en Rillandia. Echter speelde Z.S.C. ’62 nog één duel minder en kunnen zij dus op één punt komen. Maar dan nog heeft S.K.N.W.K. alles in eigen hand.

P1460398

A.s. zaterdag wacht op sportpark ‘Het Springer’ een lastige opponent. Dan komen de andere blauw/zwarten uit de 4e klas B op bezoek, Smerdiek 1. Zij zijn de laatste 8 competitieduels ongeslagen (7x winst en 1x gelijk). Dus laat dit een waarschuwing zijn voor S.K.N.W.K. De simpele 2-6 overwinning van S.K.N.W.K. in de heenwedstrijd tegen Smerdiek is zeker geen afspiegeling van de kracht van Smerdiek. Zij misten toen behoorlijk wat spelers en het lijkt erop dat ze inmiddels weer compleet zijn getuige hun resultaten van de laatste duels.

P1460405

De aftrap a.s. zaterdag is 14:30 uur. De wedstrijdbal wordt geschonken door Theetuin de Stokroos.