S.P.S. laat na koploper pijn te doen

Bron: www.voetbalsps.nl

Op deze zonnige zaterdagmiddag werd de draad weer opgepakt nadat de wedstrijd tegen W.I.K.’57 was afgelast de vorige week. Er stond ons een zware middag te wachten tegen de koploper S.K.N.W.K., waar we in de heenwedstrijd weinig te vertellen hadden. Een reden te meer dus om het vanmiddag anders te laten verlopen. Genoeg fitte spelers vandaag, ook omdat de A-jeugd volledig beschikbaar was. Dus traden we aan met de volgende namen; Hugo. Edwin, Corné, Pieter, Rob. Jelmer, Kevin, Leonard. Wilmer, Marnix, Raynor.

1

Foto 1: Arlette en Edwin.

2

Foto 2: Jelmer.

We wilden de positieve lijn van de afgelopen wedstrijden naar vandaag doortrekken, en onze huid duur verkopen. En nadat dhr. De Pijper op z’n fluit had geblazen lieten we dat met z’n allen wel zien. We zaten er kort op en probeerden de blauw/zwarten zo weinig mogelijk te laten voetballen, waarbij ook geholpen door het (zacht uitgedrukt) slechte veld.

De eerste echte doelpoging was er een voor onze captain. Hij kreeg de bal aangespeeld, draaide en plaatste de bal net over kruising. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. S.K.N.W.K. was er al een paar keer goed uitgekomen maar steeds had de verdediging een antwoord gehad. Totdat na een dik kwartier S.P.S. de bal slecht wegwerkte en via een voorzet vanaf links kon een tegenstander op doel vuren ter hoogte van de penaltystip. Hugo was kansloos, 0-1.

3

Foto 3: Pieter.

4

Foto 4: Hugo kijkt de bal naast.

Het bleek een dure fout, S.K.N.W.K. was zeker de bovenliggende partij, maar echte kansen creëerde het nauwelijks. Zeker ook te danken aan het goede spel van Pieter die hun gevaarlijkste man geen centimeter ruimte liet. We kregen zelf nog wel een aantal mogelijkheden om te stand recht te trekken, maar als de scheidsrechter niet terugfloot voor buitenspel, waar men de nodige twijfels over mag hebben trouwens, dan stond het vizier niet op scherp.  De grootste mogelijkheid was voor Edwin, na een afgeslagen aanval van ons bracht Wilmer de bal weer terug in de vijandelijke ‘zestien’, waar Edje de bal voor z’n voeten kreeg, maar deze bij de keeper in z’n handen afleverde. Zo gingen we met 0-1 thee drinken.

5

Foto 5: Kevin.

6

Foto 6: Leonard.

De tweede helft ging verder zo de eerste was geëindigd. Geen mooi veldspel van beide kanten, vooral veel duels. Echt grote kansen waren er aan beide kanten niet, S.K.N.W.K. was vooral de aanvallende ploeg, en S.P.S. hield het vooral compact en probeerde op snelheid af en toe uit te breken. Veel noemenswaardig gebeurde er niet meer. Rob moest zich een kwartier voor tijd laten vervangen, Corstiaan ging proberen zijn kunstukje tegen N.O.A.D.’67 nog een keer te herhalen, en ons die felbegeerde punt te bezorgen. Jelmer hield het even later ook voor gezien, Rini kwam voor hem binnen de lijnen.

De krachten vloeiden weg, en S.K.N.W.K. kreeg nog wat mogelijkheden maar sprong daar nogal onzorgvuldig mee om en kreeg de bal niet achter Hugo.  Zo eindigde deze wedstrijd in een verdiende overwinning voor de koploper, maar waar wij stiekum toch gehoopt hadden op een beter resultaat.

Volgende week mogen we de mouwen opstropen tegen de welbekende tegenstander Vrederust. Makkelijke wedstrijden zitten er niet bij voor ons en ook deze zal weer op 200% inzet gespeeld moeten worden willen we met drie puntjes in de tas naar d’n Aekerboam terugkeren. Maar gezien de laatste wedstrijden denk ik dat het daar niet aan zal liggen.

Rob

Scoreverloop:
18e minuut: 0-1
(rust)