SKNWK gaat vliegende start eindelijk verzilveren

Logo RudeStats

In het vijfde opeenvolgende seizoen in de vierde klasse lijkt SKNWK nu eindelijk de stap naar de derde klasse te maken. Elk seizoen doen de Nieuwerkerkers mee om de bovenste plaatsen, elk seizoen pakken ze wel een periode mee, maar het kampioenschap was telkens een brug te ver, net als promotie via de nacompetitie. Nu kan het bijna niet meer misgaan.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft SKNWK een voorsprong van vier punten op Rillandia. Zaterdag kan SKNWK het kampioenschap binnenhalen tegen FC Bergen, dat deze periode nog geen wedstrijd heeft gewonnen. Mocht het onverhoopt zaterdag niet lukken, dan gebeurt het vast een week later op eigen veld tegen Vrederust.

SKNWK heeft er ook het meeste recht op dit seizoen. Vooral na de winterstop was de ploeg het constants. Eind januari stonden SKNWK, ZSC’62 en Rillandia nog gedried aan de leiding. Terwijl ZSC’62 en Rillandia vervolgens op cruciale momenten punten morsten, bleef SKNWK zijn punten gewoon pakken.

Eindelijk lijkt SKNWK de winst van de eerste periode te verzilveren. Vier keer eerder in de afgelopen vijf seizoenen beleefden de Nieuwerkerkers een vliegende start die uitmondde in het winnen van de eerste periode. Telkens zakte SKNWK na die ijzersterke start verder en verder weg. Nu houdt de ploeg eindelijk stand.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com/