Dave den Boef twaalfde met kwartet in nacompetitie

Logo RudeStats

Mede door vier doelpunten van Dave den Boef verschafte Tholense Boys zich zaterdag een gunstige uitgangspositie voor een plaats in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Yerseke werd met 5-3 teruggewezen in de nacompetitie. Den Boef is inmiddels met zeven doelpunten Zeeuws topscorer in de nacompetitievan dit seizoen.

Den Boef was de twaalfde speler die vier doelpunten maakte voor een Zeeuwse club in één nacompetitiewedstrijd. Eigenlijk zijn het er elf. Er is namelijk één speler die zelfs vijf keer scoorde in één wedstrijd. Ad Gladdines, afkomstig van Tholen, schoot in 1996 eigenvoetig Veere naar de hoofdklasse tegen DVS’33 (6-1-zege).

In de tabel staan de dertien spelers die minimaal vier keer scoorde voor een Zeeuwse club in de nacompetitie. Niki de Wolff en Marciano Seedo deden het ‘in het seizoen van Gladdines’ zelfs in dezelfde wedstrijd (Vlissingen-Sluiskil), net als Justin le Conte en Ricardo Kriekaard voor ‘s-Heer Arendskerke in 2014.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com/