Wedstrijdverslag Bevelanders 2 – S.K.N.W.K. 2 (door Joris Spitholt)

Begin september, het nieuwe seizoen staat weer voor de deur. Ook voor het 2e is het weer gedaan met de rust, er gaat weer elke week gevoetbald worden! Niet alleen bij het 1e elftal, maar ook bij SKNWK 2 hebben er wat ‘transfers’ plaats gevonden. Zo hebben Davey v/d Hummel (MZC 3) en Yassin Abdulahi (onbekend) ons verlaten, maar hebben we met Timo Gonzalez, Djamil Reijnen en last but not least Carlo v/d Maas drie ‘nieuwe’ spelers binnen de selectie. Als dan ook nog ‘sterkhouders’ als George, Frank en Martin behouden blijven voor je elftal heb je op papier toch een groep met aardig wat kwaliteit.

P1470155

De eerste wedstrijd van het seizoen zou plaats gaan vinden in Kamperland tegen Bevelanders 2. Vooraf stond er 14 man op papier, helaas op het laatste moment nog wat mutaties waardoor nog wat spelers van andere elftallen zijn benaderd. Het doet mij persoonlijk heel goed dat de spelers in kwestie dan ook direct positief antwoorden en bereid zijn om mee af te reizen naar Kamperland. Dus, Martijn, Dirk-Jan, Daan, Sibren en Jarno; super!

P1470122

Van de vooraf gemaakt opstelling was dus niet veel over, dan steken we de koppen even bij elkaar. Samen met Jelle (en Carlo) dus even een opstelling gefabriekt, die zag er als volgt uit:

LINEUP111472930796407

Na een fanatieke warming up was het eindelijk tijd voor de 1e wedstrijd van het seizoen! En we kwamen goed uit de startblokken; goed druk zetten op de tegenstander en het balletje goed rond laten gaan. Vooral het middenveld en de beide spitsen hadden goede combinaties waar wel wat gevaar uit voorkwam, grootste kans was voor George die helaas niet tussen de palen mikte. De combinatie van Frank/Niels op het middenveld pakte ook goed uit, Frank veroverde de ballen en Niels is voetballend natuurlijk altijd een meerwaarde voor ons elftal. Hopelijk is dit een tandem die we dit seizoen nog vaker kunnen gaan gebruiken.

P1470137

Dan na een ruim kwartier een vervelend moment, Djamil moet er namelijk geblesseerd vanaf. Daan Slingerland van SKNWK 3 viel dus in en nam Djamil zijn positie over op de linkshalf. Jammer voor Djamil, hij begon goed aan de wedstrijd, maar hij gaat zijn minuten zeker nog maken dit seizoen.

P1470162

Het spel lag kort daarna nog even stil door een blessure bij een speler van Bevelanders. Dit brak ons een beetje op en haalde het ritme uit de wedstrijd. Kort daarna scoorde dan ook de thuisploeg door stom balverlies op het middenveld. SKNWK had het even niet meer en het was alle hens aan dek om te overleven tot de rust. De thuisploeg schoot nog op de lat maar kon verder niet direct gevaar veroorzaken, ook omdat keeper Sibren een aantal hele goede ingrepen had. Ruststand 1-0 en het was duidelijk dat we het de 2e helft anders moesten gaan doen.

P1470195

We kwamen niet helemaal wakker uit de kleedkamer want Bevelanders had kort na rust een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen. Deze werd echter verijdeld door Sibren waardoor het ‘slechts’ 1-0 bleef. In het vervolg van de 2e helft heb ik een elftal gezien wat er vol voor ging! Iedereen deed er een schepje bovenop en hierdoor creëerden we enkele goede kansen. Frank had bijvoorbeeld de 1-1 op zijn schoen, maar helaas wist een speler van Bevelanders zijn keeper goed te helpen door het schot te blokken op de doellijn. Uiteindelijk valt de gelijkmaker toch door een van richting veranderd schot van aanvoerder Martin. Misschien geen mooie goal, maar toch; het staat weer gelijk.

P1470205

Inmiddels is Jarno dan al ingevallen voor Daan, deze was letterlijk moe gestreden aan de linkerkant. Jarno nam de linksback positie over van Timo, de laatstgenoemde schoof hiermee door naar de linkshalf. Mooi om te zien dat Jarno zo ‘makkelijk’ invalt. Degelijk, rustig en verzorgd. Gewoon vent uitschakelen en de bal inleveren bij iemand met hetzelfde shirtje, complimenten Jarno. Overigens ook complimenten voor Dirk-jan, die aan de rechterkant een sterke wedstrijd heeft gespeeld!

P1470212

Na de drinkpauze heeft spits Carlo de 2-1 op zijn schoen, hij schiet helaas over. Jammer, want Carlo speelde verder een goede wedstrijd. Hij sticht gevaar en zorgt voor ‘gif’ in de voorhoede van SKNWK 2, iets wat we na het ‘verliezen’ van Ali goed kunnen gebruiken. Het blijft dus echter spannend, vervolgens komt er een fase waarbij de bal er zowel bij ons als de thuisploeg in kan vallen. Er komen nog wat kansen over en weer, vooral Bevelanders had nog een aantal goede mogelijkheden. Ik zelf krijg dan altijd het gevoel ‘het zal toch niet’, we hebben namelijk in de afgelopen seizoen al heel vaak het deksel op onze neus gekregen in de eindfase. In de laatste fase van de wedstrijd wordt good old Martijn Neele nog ingebracht als ‘stormram’, deze wordt helaas niet echt in stelling gebracht waardoor er geen directe kansen uit voortkomen. De wedstrijd eindigd dan ook in een 1-1 gelijkspel.

P1470234

Een spannende wedstrijd die eigenlijk door beide partijen gewonnen had kunnen worden. Het voetbal was misschien niet altijd oogstrelend maar qua inzet kan ik de mannen van SKNWK 2 niks aanrekenen. Als dit de basis is voor de rest van het seizoen kunnen we dit seizoen nog wel eens aardig wat punten gaan pakken! Om te beginnen met de thuiswedstrijd volgende week tegen Nieuwdorp 2.

P1470261

Nog een extra bedankje voor de spelers die bereid waren (op het laatste moment) nog mee te gaan naar Kamperland! Zonder jullie hadden wij vandaag simpelweg niet eens kunnen starten, tof dat jullie ons zo uit de brand hebben geholpen.

Bevelanders 2 – SKNWK 2 (1-1)

Sibren van Leeuwen; Jelle Kastelein, Joris Spitholt, Martin Kiesenberg, Timo Verkaart; Dirk-jan Hoek (’80 Martijn Neele), Frank Boere, Niels Gunst, Djamil Reijnen (’15 Daan Slingerland (’65 Jarno van Nieuwenhuize)); George van Heukelom, Carlo van der Maas.