Mooie en terechte 1-2 overwinning S.K.N.W.K. 1 op V.V.C. ’68 1

Na de onnodige nederlaag tegen Rillandia stond nu de uitwedstrijd tegen het uit de tweede klasse gederagadeerde VVC’68 op het programma. Trainer Perry Snoep had er de hele week op gehamerd dat het feller en geconcentreerder moest dan tegen Rillandia dan zijn er zeker kansen. VVC had vanaf het begin wat meer balbezit, maar een opening kon men niet vinden in het compact opererende S.K.N.W.K. Vele duels werden gewonnen en steeds vaker kwam S.K.N.W.K. er gevaarlijk uit.

p1470290

Na een minuut of twintig kon Steven Padmos helemaal alleen op de doelman afgaan, passeerde de doelman, maar hij vergat waarschijnlijk even dat hij puur rechts was want hij kwam in de positie om de bal met links in te schieten. Dat duurde allemaal net even te lang zodat de enorme kans voorbij ging. S.K.N.W.K. had in die periode wel gewoon op voorsprong moeten komen, maar Robert Padmos zag een schot vanaf de zijkant net voorlangs vliegen en Remco v/d Berge zag een geplaatst schot net over de kruising vliegen.

p1470321

Even later was het weer Remco die vanaf links naar binnen kwam en met rechts uithaalde,  de kansloze keeper kon tot zijn opluchting zien dat de bal een centimeter of 2 naast het doel rolde. Zoveel kansen en (nog) geen treffers, dan ga je weer terug denken aan vorige week. Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. En dat scheelde een paar minuten later dan ook niet veel. Een bal bij de tweede paal werd ingekopt, maar op miraculeuze wijze kon de foutloos keepende Mike Bakker de bal nog tegenhouden.

p1470327

De laatste tien minuten van de eerste helft kreeg VVC nog een tweetal schietkansen maar die vlogen hoog over de Nieuwerkerkse veste.

p1470339

In de rust was iedereen er duidelijk over: zo doorgaan dan moet het hier kunnen lukken… Ook na rust bleef S.K.N.W.K. vanaf het begin fel en strijdvaardig. De defensie bleef onder leiding van Rene verschoor uitstekend overeind. Net als in de eerste helft kwam S.K.N.W.K. er weer steeds gevaarlijker uit
en tot grote vreugde van alles wat blauw/zwart was, viel dan eindelijk de verdiende 0-1.  Een hoekschop van Remco v/d Berge werd door iedereen gemist, maar achterin was het Rene Verschoor die de bal prachtig via de onderkant van de lat in het doel kon werken. Wat een ontlading bij iedereen!!

p1470344

De thuisploeg ging na dit doelpunt meer risico’s nemen, maar echte kansen kon de ploeg niet creëeren. Het was wachten op de altijd gevaarlijke uitval van S.K.N.W.K. en die kwam er dan ook. Vanaf eigen helft begon Remco v/d Berge aan een geweldige solo. Hij omspeelde een paar man en leek net buiten de zestien door drie tegenstanders afgestopt te worden, maar hij had gezien dat de ingevallen Ali Zaman was meegelopen. Remco tikte de bal tussen de verdedigers breed en Ali kon de bal ongehinderd inschieten 0-2 !!

p1470347

Nu nog een kwartier vasthouden want dit mag niet meer fout gaan. V.V.C. ’68 zette alles op alles om nog terug te komen in de wedstrijd. Na een paar hachelijke momenten voor het S.K.N.W.K.-doel kreeg de thuisclub in de 49e minuut van de 2e helft nog een penalty. Deze werd goed ingeschoten en bracht de stand op 1-2 . Zodoende werd het dus nog eventjes spannend. Pas in de 52e minuut (!!), dus 7 minuten in de extra tijd, besloot de scheidsrechter er een eind aan te maken en kon er dan eindelijk worden gejuicht.

p1470354

Na de slechte start van vorige week een heerlijke opsteker . De manier waarop was nog het mooiste. Strijd, vechten voor elke bal en laten zien dat je als team alles voor elkaar over hebt. Volgende week naar Olympia ’60 in Dongen gaan we proberen het linker rijtje in te gaan en daar te blijven !!

p1470359

Door: Tonny v/d Berge

p1470373

2 reacties op "Mooie en terechte 1-2 overwinning S.K.N.W.K. 1 op V.V.C. ’68 1"

1. C.Stoutjesdijk | 11-09-2016 at 11:16 |

Deze wedstrijd was een copy van verleden week.Alleen nu kantelde de wedstrijd in de richting van SKNWK.De eerste helft werd afgesloten met een brilstand.Hoewel er zeker vier kansen om zeep werden gebracht.We kijken nog even terug hoe Steven Padmos
    de keeper omspeelde maar met zijn linker been niet kon scoren.Er gingen nog meer kansen verloren door Remco v/d Berge en Robert Padmos.In de 63 zestigste minuut was het Rene Verschoor die met een diagonaal schot de 0-1 aantekende.Ali Zaman die ingevallen was scoorde in de 70ste minuut de 0-2.In de laatste minuut van de extra
    tijd wist de thuisclub uit een penalty te scoren.Men kreeg de indruk dat die scheidsrechter niet ver van Halsteren woont.Bij het geringste lichamelijk contact floot hij in het voordeel van VVC`68.Maar SKNWK speelde een goede wedstrijd.Volgende
    week naar Dongen daar wacht Olympia.Succes mannen.

2. kees van zomeren | 11-09-2016 at 11:07 |