Olympia’60 thuis opnieuw onderuit

Hieronder een wedstrijdverslag van de wedstrijd Olympia ’60 1 – S.K.N.W.K. 1 van de website van Olympia ’60 (www.olympia60.nl):

Aan de voetballende kwaliteiten binnen de lijnen ligt het absoluut niet bij Olympia’60. Maar het is vooral het fysieke van de Zeeuwse clubs wat onze hoofdmacht tot dusver nekt. Na het verlies tegen Duiveland en de winst op Rillandia was Olympia’60 klaar voor de 3e ontmoeting tegen opnieuw een Zeeuwse opponent. Ondanks de overheersing legde Olympia het toch af tegen een goed counterend SKNWK die enkele persoonlijke foutjes genadeloos afstraften.

Trainer Arne Koeman had zijn opstelling op sommige plaatsen gewijzigd. Middenvelder Kjeld Huveneers en spits Nick van Wanrooij werden aan de kant gehouden waardoor Devie de Ronde startte in de aanval. Verdediger Koen van Boxtel doorschoof naar het middenveld en Mike Boudewijns zijn opwachting maakte op de rechterback plaats. De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland doordat Kevin van Venrooij van Olympia 2 werd afgevoerd met een ambulance met wat later bleek een dubbele enkelbreuk en een kuitbeenbreuk.

De eerste kans was voor de thuisploeg toen aanvoerder Pepijn Laurijsen hard en strak voorzette maar Olympia’s aanval kwam te laat voor de afwerking. Na 10 minuten opende Olympia de score na goed doorbreken van Thierno Barry die Devie de Ronde bereikte. de Ronde lagde goed af op Pepijn Laurijsen die verwoestend uithaalde en de 1-0 liet noteren.

Nog geen 5 minuten later werd de stand gelijk getrokken nadat centrale verdediger Tim Antheunisse een doorgebroken speler vloerde. SKNWK benutte de pingel die nog werd geraakt door keeper Mark Vorthoren maar net niet voldoende om de 1-1 te voorkomen. Hierna kreeg SKNWK min of meer vleugeltjes en moest Vorthoren enkele keren corrigerend optreden. Maar meer dan dat bracht het niet voor de bezoekers. Nog voor de rust werden schoten van Thierno, Pepijn Laurijsen en Mike Boudewijns gekeerd door de Zeeuwse keeper en de ploegen gingen de rust in met een verdiend gelijkspel.

Olympia speelde goed georganiseerd voetbal maar moest regelmatig toezien hoe duels werden verloren doordat de tegenstander simpelweg feller reageerde.  De 2e helft was nog geen 10 minuten onderweg toen een foute pass in de achterhoede werd opgepikt door SKNWK en genadeloos werd afgestraft. Olympia keek tegen een achterstand aan en ging opnieuw koortsachtig in de achtervolging.

Na een bal op de paal van SKNWK vond trainer Koeman het tijd voor 2 wissels. Elroy Vereggen en Raymon Damen kwamen naar de kant en maakten plaats voor Nick van Wanrooij en Justin Bomisa. Dat wierp meteen zijn vruchten af. De Olympia spits, vorig jaar nog goed voor 46 treffers kopte uit een corner bij zijn eerste balcontact de bal in de touwen. Alle frustraties van een reservebeurt leken er meteen uit te komen. Met de 2-2 op de borden zette Olympia nog maar eens aan. In de 72e minuut kopte Nick van Wanrooij een bal rakelings langs het doel op aangeven van Thierno.

Publiekslieveling Ruud van Beek naam de plaats in van de moegestreden Devie de Ronde en Olympia had nog 10 minuten om de winst binnen te slepen. Het liep echter heel anders, de wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel toen uit een scrimmage in de 88e minuut ineens de 2-3 viel. Enorm zuur voor Olympia die dit op basis van het getoonde spel niet verdiende maar de voetbalwetten zijn keihard. Conditioneel zaten er veel Zeeuwen doorheen maar de gasten hielden toch knap stand.

Het werd nog erger voor de rood witten nadat een pass van Mike Boudewijns werd onderschept op het middenveld en knap werd uitgespeeld. Met een 2-4 verlies op eigen terrein kan Olympia zich achter zijn oren krabben en hard gaan werken aan de bottlenecks die Olympia velden. Een goed counterend SKNWK vertrok achteraf verdiend met de 3 punten terug naar Zeeland en Olympia kan zich op gaan maken voor de uitwedstrijd tegen DHV in Zevenbergen volgende week.