Wedstrijdverslag Kloetinge 4 – S.K.N.W.K. 2

Zo, 3 punten in de tas en op naar volgende week! Het gebeurt niet vaak dat we thuis komen uit Kloetinge met de winst op zak, maar vandaag was geen gewone dag. De voortekenen waren niet bijzonder zonnig, zo waren er veel aanwezigen waardoor we met maar 12 (!) man weg moesten, waaronder de eigenlijk nog licht geblesseerde Rob v/d Sleen. Gelukkig was er in Pierlo (Pierre Ruyssenaars) nog een vedette van het 4e gevonden die ons uit de brand wilde helpen, waardoor we in ieder geval met 11 man konden starten. De opstelling zag er als volgt uit:

lineup111475338095856

Tja je hebt van die dagen dat iedereen fit is en dat je moeilijke keuzes moet maken tijdens het wisselen. Je zult ook altijd zien dat wanneer je slechts 1 wisselspeler hebt je die keihard nodig hebt. Carlo viel namelijk al bij zijn 1e balcontact uit met een op het oog ernstige knieblessure. Rob kon zich dus gelijk gaan voorbereiden op ruim 85 minuten voetbal op het kunstgrasveld in Kloetinge. Gelukkig is Piet Hillebrand meegereisd naar Kloetinge, hij neemt dus de vlag van Rob over aangezien Carlo amper kan lopen. Piet heeft dus vrijwel de gehele wedstrijd (op teenslippers) foutloos de vlag gehanteerd, keurig PH!

p1390440

Niet gek dat we dan na zo’n 15 minuten spelen met 1-0 achter komen. De linksbuiten van Kloetinge, bovendien één van de gevaarlijkste mensen van de thuisploeg, gaf de bal perfect voor en de doorgelopen spits van Kloetinge kon vrij binnenkoppen. Balen, maar we moeten door. Schouders eronder dus en proberen verzorgd te gaan voetballen! In het begin waren we namelijk erg rommelig en hadden we veel balbezit.

p1390455

Uiteindelijk komt SKNWK wat beter in de wedstrijd, dit resulteert uiteindelijk in de verdiende gelijkmaker. Frank loopt goed door (na perfecte coaching van Neele en Kies) op een kopbal van Colin en schiet de bal in de hoek. Keeper kansloos en we zitten weer in de wedstrijd: 1-1. Tot de rust weinig noemenswaardige kansen, de ruststand is dan ook 1-1.

p1390436

De tweede helft gaan we in zoals we al vaker hebben gespeeld dit seizoen. Vanuit de organisatie en niet te veel kiezen voor de lange bal. Vooral Jelle is met zijn loopacties vanuit de counter een plaag voor de defensie van Kloetinge. SKNWK komt nog goed weg als keeper Neele onder de bal door duikt en een speler van de thuisploeg op de lat schiet. Het loopt echter goed af en de stand blijft 1-1. Tja, verdiend of niet, dat maakt ons eigenlijk helemaal niks uit. Jelle gaat goed door en schiet de bevrijdende 1-2 binnen!! Kloetinge probeert nog wat te forceren door de laatste man door te schuiven naar voren en 1 op 1 te gaan spelen. Dit sorteert echter geen effect, in tegenstelling zelfs! Door een kleine blunder van de keeper schiet Lex SKNWK nog op 1-3, misschien niet het mooiste doelpunt maar toch wel lekker. De marge is dan 2 en eigenlijk komt de winst niet meer in gevaar.

p1390458

Ik weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen. Iedereen was goed, iedereen heeft 100% zijn best gedaan zonder iemand tekort te doen. De verdediging stond als een huis, het middenveld was zowel verdedigend als aanvallend een cruciale factor en de aanvallers hebben meer dan hun steentje bijgedragen. En natuurlijk, zoals al vaker in dit prille seizoen, was Martijn Neele een super belangrijk tussen de palen. Keurig mannen, iedereen was vandaag top! Op naar de volgende wedstrijd, een thuis wedstrijd tegen Kruiningen 2!