Wedstrijdverslag: S.K.N.W.K. 2 – Kruiningen 2

Na de verrassende uitslag van vorige week stond er voor vandaag weer een thuiswedstrijd op het programma. Kruiningen kwam namelijk op bezoek naar Sportpark ’t Springer met slechts één overwinning op zak uit de voorgaande 5 wedstrijden. SKNWK 2 is inmiddels gestaag richting de middenmoot gestegen en staat voorafgaand aan deze wedstrijd op de 6e plaats met 8 punten uit 5 wedstrijden.

lineup111476035438360

Zoals te lezen in het verslag van vorige viel Carlo v/d Maas tegen Kloetinge uit met een vervelende knieblessure. Een bezoekje naar de fysiotherapeut maakte duidelijk dat hij voorlopig rust moet houden en vervolgens zijn knie weer moet ‘aansterken’. Alsof één langdurig geblesseerde speler nog niet genoeg is heeft smaakmaker Jelle Kastelein ook nog eens een ingescheurde enkelband overgehouden aan dit duel… Dat zijn dus al twee dragende speler die wegvallen. Gelukkig heeft trainer Perry Snoep van SKNWK 1 hier ook wind van gekregen, hij laat oude bekende Ali Zaman een helftje meespelen met SKNWK 2 voordat hij op de bank plaatsneemt bij het 1e. Ali heeft de afgelopen jaren in het 2e laten zien een ware doelpuntenmachine te kunnen zijn (wat hem uiteindelijk ook een plaatsje in de selectie verdiende), hopelijk kunnen we daar vandaag van profiteren!

p1470614

Terug van weggeweest is ook keeper Harmen Maliepaard. Hij had het de afgelopen weken erg druk met werk maar heeft toegezegd weer elke week te kunnen en willen keepen voor SKNWK 2, waar we uiteraard erg blij mee zijn. Desondanks heeft invaller goalie Martijn Neele het de afgelopen weken keurig gedaan, daarom denk ik dat ik namens heel SKNWK 2 spreek als ik zeg: Martijn bedankt!

p1470620

Niels Gunst blijkt vlak voor de wedstrijd toch nog te veel last te hebben van een bovenbeenblessure die hij vorige week opliep bij het 1e elftal, vandaar dat A-junior Toby de Bruine nog aansluit als extra wissel.

p1470621

De eerste helft, wat moet ik daar eens over schrijven. Ik denk van alle wedstrijden dit seizoen dat we het in de eerste 45 minuten van deze wedstrijd het moeilijkst hadden. Kruiningen startte bijzonder fel en zorgde er met 3 aanvallers voor dat onze verdediging al vroeg werd vastgezet. SKNWK 2 kwam er vervolgens voetballend amper uit en leverde de bal soms kinderlijk eenvoudig in bij de tegenstander. Tel daarbij op dat vrijwel iedereen zijn persoonlijke duels verloor en je hebt het recept voor een dramatische wedstrijd. Ook moet ik hier zelf het boetekleed voor aantrekken, want de uitspraak ‘spelen als een krant’ kreeg vandaag een hele nieuwe betekenis voor de prestaties van ondergetekende. Wel moet gezegd worden dat Kruiningen uit de gevaarlijke uitbraken geen enkele keer ‘echt’ gevaar wist te stichten, wel zorgde het voor een aantal hachelijke momenten voor de goal.

p1470634

Aanvallend kwam SKNWK 2 er een aantal keer gevaarlijk uit via Timo over de linkerkant. Dan zie je ook dat wanneer er voetballend een oplossing wordt gezocht (over de grond) er direct gevaar gesticht wordt! Ali en Colin komen ook niet helemaal in hun spel aangezien het gat tussen de verdediging en aanval (wat niet te belopen was voor Frank en Lex) te groot is op sommige momenten. Aansluiting vanuit de verdediging en terugzakken van de aanvallers zijn dingen waar we als team nog in kunnen groeien.

p1470638

Goed, het is rust en de stand is nog steeds 0-0. Geen paniek dus, we hebben nog 45 minuten om dit recht te zetten. Ali gaat zoals gezegd naar de kant, in het veld komt Djamil Reijnen. Dit betekent dat George doorschuift naar de spits, Djamil is de nieuwe man op de rechter vleugel. Routinier LP lost Lourus-Jan af op de linksback, onder meer omdat hij een (onbegrijpelijke?) gele kaart had ontvangen van de scheidsrechter. Naast het feit dat dit absoluut geen gele kaart was, zelfs de tegenstander was verbaasd, was er ook een moment duidelijk sprake van hands in de 16-meter van de tegenstander. Waar 11 spelers en zo’n 20 toeschouwers duidelijk een handsbal zagen gaf de scheidsrechter echter geen penalty, onbegrijpelijk…

p1470639

Je weet dat je deze wedstrijd eigenlijk moet winnen. Je weet dat je beter bent dan deze tegenstander. En wat besluit ik te doen? Direct na het 1e fluitsignaal van de 2e helft ga ik niet direct kort op mijn man staan, deze wordt ingespeeld en draait vervolgens makkelijk weg richting het doel. Keeper Harmen redt twee keer prima op de inzet, maar 3 keer is scheepsrecht. Kruiningen scoort en het staat 0-1 dankzij een ongelofelijk domme fout van ondergetekende, lekker begin van de 2e helft.

p1470631

Gelukkig krijgen we in het verloop van de 2e helft wat meer grip op de wedstrijd. De felle pressing kon Kruiningen niet meer volhouden, hierdoor ontstond er wat meer ruimte om te gaan voetballen. Vooral Djamil en George hadden een aantal mooie combinaties op de rechterflank, dat smaakt naar meer! Toch heeft SKNWK 2 een standaardsituatie nodig om op gelijke hoogte te komen. Maar wat voor één! We weten allemaal dat Colin kan koppen, maar deze kopstoot was echt prachtig. Een mooie uitdraaiende corner van George wordt zo hard binnengekopt door Colin dat de keeper geen enkele kans heeft: 1-1 en we zitten weer in de wedstrijd!

p1470641

Helaas moet Rob na ruim een uur voetballen het veld verlaten met liesklachten. Jammer, want Rob was na een sterke wedstrijd vorige week op de weg terug. Hopelijk valt zijn blessure mee, Toby kwam voor hem in het veld. Dit betekende dat Lex terugzakte naar de rechtsback en Colin zijn plaats op het middenveld overnam. Toby viel goed in en heeft in een korte tijd laten zien een echte spits te zijn, al kon hij zijn stempel niet echt drukken op deze wedstrijd.

p1470644

Nadat opnieuw een overduidelijke handsbal in het 16-meter gebied (wat opnieuw iedereen ziet behalve de scheidsrechter) geen penalty oplevert, krijgt SKNWK 2 uiteindelijk toch loon na werken. De uitstekende ingevallen LP pompt de bal in de 16, waarna deze uiteindelijk terecht komt bij George. George levert opnieuw een piekfijne voorzet af waarna Frank de bal op de lat kopt. En wie staat daar om SKNWK 2 op voorsprong te koppen? Onze snelheidsduivel Timo Verkaart! Iedereen weet dat hij hard kan rennen, maar blijkbaar kan hij ook scoren. Een droge inkopper zorgt ervoor dat Kruiningen zonder punten naar huis gaat en ondergetekende opgelucht kan ademhalen dat zijn fout zonder gevolgen blijft. Eindstand 2-1 in het voordeel van de thuisploeg!

p1470645

Wat kunnen we meenemen naar de aankomende wedstrijd(en)? Beginnen bij het begin: duels winnen. Lex gaf het al vroeg in de 1e helft aan, we moeten zorgen dat we overal kort opzitten. Op die manier maken we het de tegenstander vaak dusdanig lastig dat ze er voetballend niet doorheen komen. We gaan volgende week weer verder met een thuiswedstrijd tegen WHS 2. Leuk detail: dit is het oude team van hoofdtrainer Perry Snoep.