Wedstrijdverslag FC Dauwendaele 3 – S.K.N.W.K. 2

Zaterdag, het is weer tijd voor voetbal! Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Dauwendaele 3 uit Middelburg op het programma. Voor de wedstrijd kregen we echte splinternieuwe wedstrijdshirts uitgereikt door sponsors Deco Home uit Zierikzee en Hilbra Spack en Spuitbedrijf uit Nieuwerkerk! We hebben deze gelegenheid maar gelijk aangegrepen om een nieuwe teamfoto te maken en na het overhandigen van de gebruikelijke bosjes bloemen zijn we afgereisd naar Middelburg.

sknwk2_nieuw

Naast de nieuwe shirts ook een nieuwe speler, Ruben Willeboordse is namelijk sinds afgelopen zomer in Nieuwerkerk komen wonen en inmiddels officieel lid van SKNWK. We kennen Ruben nog van Nieuwland 2 waar we al een aantal onderlinge duels mee hebben gespeeld een aantal seizoenen geleden. We hadden hem hard nodig, want inmiddels lopen ook wij tegen wat ‘afwezigen’ aan. Allereerst is aanvaller Carlo v/d Maas (inmiddels ook leider van SKNWK 1) waarschijnlijk t/m de winterstop uitgeschakeld met een knieblessure. Frank Boere heeft zich sinds vorige week naast Carlo gemeld in de lappenmand, hij is namelijk door zijn rug gegaan en heeft hier veel last van. Tel daar een aantal blessures van het 1e elftal bij op en we komen tot een selectie van 13 man. Gelukkig is dat nog altijd genoeg om een volwaardig team op te stellen, we starten met de volgende 11 namen.

opstelling_sknwk2_uitduel_fcdauwendaele3_1617

Het opstellen van Timo op ‘nummer 10’ riep wat vraagtekens op, maar hij heeft deze wedstrijd zeker aangetoond deze positie goed in te vullen! SKNWK startte goed en voetbalde een stuk verzorgder dan vorige week, toen er in een chaotische wedstrijd krap werd verloren van Krabbendijke. Vandaag werd er op sommige momenten mooi voetbal gespeeld en vooral over de flanken waren een aantal goede combinaties te zien. Na een minuut of 10 raakte er een speler van Dauwendaele geblesseerd, doordat zij geen wissels op de bank hadden ging de thuisploeg dus (voor even) door met 10 man. SKNWK kreeg het toen echter wat moeilijker, omdat de tegenstander zich nog verder liet terugzakken dan daarvoor al het geval was. Ook had de thuisploeg een aantal gevaarlijke counters via de flanken, gelukkig leidde dit nog niet tot echt gevaar. Later sloten er een aantal wissels aan bij de thuisploeg van (waarschijnlijk) een ander elftal, hierdoor speelden zij het restant van de wedstrijd gewoon met 11 spelers.

sknwk2_nieuw_achterkant

Uiteindelijk komt SKNWK verdiend op voorsprong door linkshalf Snelle Jelle. Hij ging goed door op links na een prima pass van Lex en waar iedereen dacht aan een voorzet schiet hij de bal zelf op doel. En dat doet hij perfect, want de bal paste precies tussen de keeper en de paal, 0-1! SKNWK voetbalt goed, al worden er weinig 100% kansen gecreëerd. Aan de andere kant wordt er ook niks weg gegeven en de ruststand is dan ook 0-1.

snelle_jelle

Tja, wisselen hoort helaas ook bij voetbal. Vandaag was het Lex zijn ‘beurt’, hij nam zonder morren de vlag over van ondergetekende. Hij maakt plaats voor Ruben die daarmee zijn debuut maakt voor SKNWK 2 en in de spits gaat spelen. Dit betekent dat Colin op ‘nummer 6’ komt te spelen. Er wordt afgesproken dat de van een blessure terugkomende Rob na ongeveer een uur spelen plaats maakt voor de vlaggert van de 1e helft.

fcknudde_grensrechter

SKNWK 2 komt slecht uit de kleedkamers en laat de thuisploeg te veel voetballen. Het middenveld maakt in het begin ook dezelfde fout als vorige week door niet goed de aansluiting te zoeken met de verdediging. Dit zorgt voor enorme gaten op het veld wat op den duur niet meer aan te lopen is voor de verdedigend ingestelde spelers. De gelijkmaker van Dauwendaele is echter een pure toevalstreffer, een corner valt namelijk heel ongelukkig binnen en dus 1-1. Even lijkt het er dan op dan de thuisploeg gas gaat geven en SKNWK in de problemen komt. Zo’n 10 minuten na de gelijkmaker is het echter spits George met een goede actie in de 16 meter. Hij wordt echter met een tackle naar de grond gewerkt en de scheidsrechter legt de bal terecht op de stip. George eist de bal zelf op en knalt overtuigend de 1-2 tegen de touwen.

scheidsrechter_vrouw

Nadat de voormalig vlaggert het veld heeft betreden voor de prima spelende Rob gaat SKNWK 2 verder waar het eigenlijk de 1e helft was gebleven. De 1-3 was (al zeg ik het zelf) een prachtige aanval over rechts, met een vlotte combinatie tussen Lourus-Jan en Djamil. Laatstgenoemde geeft de bal keurig voor bij de 2e paal waar uitblinker Timo staat te wachten om het doelpunt te verzilveren. Uiteindelijk wordt het ook nog 1-4 nadat de prima ingevallen Ruben de bal breed geeft op de volledig vrijstaande Djamil. Voor Djamil is het vervolgens een koud kunstje om zijn eerste volledige wedstrijd dit seizoen te bekronen met een doelpunt (en dus eerder al met een assist). Eigenaardig moment is nog de rode kaart voor de aanvoerder van de thuisploeg. Hij gaf Jelle namelijk zonder reden een trap na en ontving direct rood van de overigens prima fluitende scheidsrechter.

scorebord_1-4

De laatste tien minuten wordt de wedstrijd uitgespeeld, al gebeurt dit wel met horten en stoten. Vooral de middenvelders Jelle, Colin en Djamil beginnen het zuur in de benen te voelen. Gelukkig staan achterin de prima spelende Leon en Martin om alle aanvallen in de kiem te smoren. Een aantal keer moet keeper Harmen nog handelend optreden, maar als de scheidsrechter uiteindelijk fluit voor het einde van de wedstrijd staat de 1-4 score nog steeds op het bord.

blij_gezicht

Blije gezichten en positieve woorden, wat een overwinning wel niet kan doen! Vooral de manier waarop was wel de reden om tevreden te zijn, er werd goed gevoetbald en de sfeer binnen de lijnen was prima. Hopelijk kunnen we dit meenemen richting volgende week als de topper tegen SSV 3 op het programma staat. Die ploeg heeft namelijk net als SKNWK 15 punten, zij staan echter een plaatsje lager (5e) door een minimaal verschil in het doelsaldo. Voor nu nog even genieten van een verdiende overwinning, volgende week gaan we opnieuw voor de winst!

15_punten

Dauwendaele 3 – SKNWK 2 (1-4)

Harmen Maliepaard; Rob v/d Sleen (’65), Lourus-Jan Verton, Martin Kiesenberg, Leon Pollemans; Djamil Reijnen, Lex Folmer (’45 Ruben Willeboordse), Timo Verkaart, Jelle Kastelein; Colin Duinhouwer, George van Heukelom.

Door: Joris Spitholt