13e speelronde 3e klasse B

Bron: www.vvdhv.nl

Op de website van de tegenstander van vandaag van S.K.N.W.K. 1, D.H.V. 1, staat een voorbeschouwing op de deze middag gespeelde competitieronde in de 3e klas B.

Wat een spanning zowel boven als onderin de 3e klasse B. DHV 1 had tot afgelopen zaterdag de beste kansen in de strijd om de eerste periode. Uiteindelijk mocht het team content zijn met de late gelijkmaker.
Een wedstrijd met verschillende gezichten, waarin DHV furieus startte en al vroeg op voorsprong kwam. Hierna kreeg het nog enkele kansen op de 2-0. Echter ipv een grotere voorsprong kwamen de gasten uit de tegenaanval op gelijke hoogte.  Hierna was DHV de regie kwijt tot de rust, onrustig aan de bal en vaak slordig balverlies en mocht het van geluk spreken dat enkele beslissingen in DHV’s voordeel uitpakte.
In de 2e helft en enkele wijzigingen wist DHV beetje bij beetje het initiatief terug te pakken. Na de gelijkmaker leek een overwinning weer tot de mogelijkheden te behoren echter halfslachtig verdedigen en we keken weer tegen een achterstand aan.  Met het gegeven dat we in het laatste kwartier altijd over hebben gingen we met veel passie en strijd op zoek naar de gelijkmaker die uiteindelijk op fraaie wijze tot stand kwam.

Voor DHV zal komende zaterdag allereerst de opdracht zijn om zelf te winnen van het stugge SKNWK. Hoewel dit team de laatste 6 wedstrijden heeft verloren zijn deze nederlagen zelden met 1 doelpunt verschil.
Voor de strijd om de 1e periode kunnen ook vv Zwaluwe (uitwedstrijd bij Olympia’60) en Duiveland (uit bij NOAD’67) met overwinningen over Tholense Boys klimmen op doelsaldo. Kortom spannend en voor DHV na de wisselvallige competitiestart uiteindelijk een niet verwachte mogelijkheid, echter wat ook het resultaat zal zijn zaterdag,na deze wedstrijd volgen nog 12 speelronden en zal deze competitie een lange en zware slijtageslag worden waarbij het team met de breedste selectie wel eens spekkoper kan worden.

SKNWK 1 – DHV 1: de thuisploeg zal gebrand zijn om na 6 veelal kleine nederlagen op rij het weer eens het zoet van een overwinning te proeven. Een team wat op veel fronten te vergelijken is met Rillandia. Sterke grote spits, beweging en snelheid er omheen en verder veel passie en fysiek. Kan DHV het spel van het eerste en laatste kwartier van zaterdag evenaren of zijn deze 2 laatste wedstrijden nog net teveel van het goede? Met een overwinning zou de goede eerste helft van het seizoen nog meer glans krijgen.

Olympia’60 1 – vv Zwaluwe 1: op papier heeft Zwaluwe de beste papieren om de eerste periode te behalen. 1 doelpunt voor op DHV zou moeten worden uitgebouwd tegen een Olympia’60 wat zaterdag nog ongelukkig verloor in Tholen. Een treffen van positiespel, opbouw, verzorgt voetbal tegenover ervaring, individuele kwaliteiten en de zekerheid dat bij een ruime overwinning de 1e periode wordt behaald.
Normaal gezien zal deze kans door vv Zwaluwe niet uithanden worden gegeven.

NOAD’67 1 – vv Duiveland 1: de thuisploeg krijgt een lastige tegenstander om zich tegen te herstellen na de nederlaag tegen vv Zwaluwe. In Duiveland treffen ze een ploeg welke een zo hoog mogelijke overwinning zal moeten halen om kans te maken op de 1e periode.
Een derby brengt altijd andere sentimenten en krachten wat mogelijk in het voordeel is van de thuisploeg.

Kogelvanger 1 – Rillandia 1: petje af voor de thuisploeg. Met 3 overwinningen op rij heeft het de rode lantaarn overgedragen aan VVC’68 en staat het nog maar 1 overwinning af van een veilige positie. Voor Rillandia wordt het inmiddels zo vroeg in de competitie al een alles of niets wedstrijd. Welk team gaat met een goed gevoel richting de oliebollen.

WHS 1 – rkvv DIA 1: afgelopen zaterdag trof DHV een jong en sterk WHS welke vol voor de overwinning speelde. Nu krijgt het rkvv DIA op bezoek welke middels een overwinning de aansluiting met de top moet behouden. Een treffen tussen 2 voetballende teams waarbij de individuele kwaliteiten tussen De Witte en Joosen het verschil kunnen maken.

De Fendert 1 – VVC’68 1: op het prachtige thuiscomplex van de thuisploeg zullen de bezoekers uit Halsteren moeten winnen om op 9 punten totaal te komen. Het team heeft voldoende kwaliteiten voorin echter missen verdedigers die op de nul kunnen spelen. Dan wordt het lastig bij De Fendert alwaar men met veel snelheid voorin het verschil kunnen maken. Pakt de thuisploeg na 2 nederlagen weer een overwinning?