Jaaroverzicht www.sknwk.nl van 2016 (maart)

Nu het jaar 2016 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2016 ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag maart 2016.

 

1 maart:

Vanavond alleen training voor 1e selectie op trainingsveld !!

Door de vele regenval van vandaag is het trainingsveld op sportpark ‘Het Springer’ voor vanavond, dinsdag 1 maart 2016, gedeeltelijk afgekeurd.

Alleen de 1e selectie kan vanavond trainen op het trainingsveld voor alle overige teams is het veld helaas afgekeurd !!

 

4 maart:

Nieuwe trainer aankomende seizoen Perry Snoep tekent contract

Tijdens de vanavond gehouden Algemene Ledenvergadering heeft onze nieuwe trainer/coach van de 1e selectie voor het aankomende seizoen, Perry Snoep, zijn contract ondertekend. Samen met ons dagelijks bestuur werden voor het oog van de aanwezigen op de ALV de officiële ‘krabbels’ gezet.

P1460409

Daarna volgde er een applaus en waren er natuurlijk bloemen voor Perry en ontving hij uit handen van onze voorzitter, Arnold Schiettekatte en secretaris, Rob Visser, de prachtige S.K.N.W.K.-sjaal.

P1460410

Vanaf deze plaats nogmaals een welkom voor Perry en we wensen hem alvast voor volgend seizoen heel veel plezier en succes toe.

P1460416P1460417

 

6 maart:

Saamhorigheid bezorgt S.K.N.W.K. weer mooie voetbaldag !!

Gisteren een ‘doodnormale’ voetbaldag bij S.K.N.W.K. Op vrijdag hebben onze vaste vrijwilligers de kalklijnen weer geplaatst en kleedkamers schoongemaakt. Om 07:30 uur gisteren keuring door onze consul van de velden op ‘Het Springer’. Iets voor 08:00 uur nog een telefoontje vanuit Goes dat de wedstrijd van S.K.N.W.K. E2 niet doorgaat (net op tijd, want ze waren bijna vertrokken voor hun uitduel). Al met al niks nieuws onder de zon. Maar als je dan zo maar een hele dag op de velden kijkt en dit nog eens de revue laat passeren, blijkt de saamhorigheid bij ons mooie clubje gelukkig hoog in het vaandel te staan. En zo hoort het natuurlijk ook bij een vereniging !!

Zo maar wat feiten: Door de afgelasting van E2 kunnen er nog snel spelertjes doorschuiven naar E1. Na de wedstrijd van E1 nog een paar spelers door naar D1, die dan net begonnen zijn met hun thuisduel. De wedstrijd S.K.N.W.K. E1 – Yerseke E1 wordt gefloten door Joris Spitholt, die ’s middags zelf nog een hele zware wedstrijd speelt met het 2e en daarna ook nog met Christian van Vossen (die voor het eerst gisterenmiddag senioren heeft gefloten en de wedstrijd S.K.N.W.K. 2 – Kloetinge 4 tot een goed einde wist te brengen) naar Oosterland rijdt om nog mee te doen bij S.K.N.W.K. 3. Overigens had Christian van Vossen ’s morgens vanaf 08:15 uur (samen met Emiel Pollemans) ook al bardienst gedaan in onze kantine.

Spelers van het 2e die na hun wedstrijd nog doorschuiven naar het 1e en het 4e die allebei om 14:30 uur een thuiswedstrijd spelen. Dennis van Antwerpen die ’s ochtends eerst 2 x 35 minuten fluit bij C1 en dan nog een wedstrijd speelt met S.K.N.W.K. 3. Erwin Bos en Mike Bakker die eerst pupillen fluiten en ’s middag zelf nog spelen bij respectievelijk S.K.N.W.K. 4 en 1.

Dit zijn zoals gezegd zo maar wat feiten die hierboven worden genoemd (zonder andere mensen overigens te kort te willen doen, want er zullen vast nog meer ‘verhalen’ te vertellen zijn). Maar het blijkt maar weer dat we het wat dat betreft bij S.K.N.W.K. allemaal goed met elkaar voor hebben. Klasse !!

………….Saamhorigheids Klub NieuWerKerk.

 

6 maart:

Blauw/zwarte groeten: Sölden (Oostenrijk)

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Remco v/d Berge, Yannick v/d Cingel, Klaas-Willem Kik, Machiel Schot en Lourus-Jan Verton (en Pieter v/d Paauw) genieten deze week van een wintersportvakantie en zij doen iedereen de blauw/zwarte groeten vanuit Sölden (Oostenrijk).

blauw_zwarte_groeten_solden_remco_yannick_klaas_machiel_lou_2

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

13 maart:

S.K.N.W.K. D1 blijft ongeslagen én koploper

S.K.N.W.K. D1 speelde gisteren in Dreischor tegen D.Z.C. ’09 D1. De wedstrijd eindigde in 2-2. Door dit resultaat blijven de blauw/zwarten ook na hun 4e wedstrijd in de voorjaarscompetitie ongeslagen (2x winst, 2x gelijkspel). Tevens blijven ze hierdoor koploper.

Daarbij komt ook nog het feit dat S.K.N.W.K. D1 voor de winterstop ook was ingedeeld bij D.Z.C. ’09 D1. Toen werd 2x verloren (4-3 en 4-9) van deze tegenstander. Gisteren dus een gelijkspel. Er zit dus verbetering in !!

Naast het feit dat S.K.N.W.K. D1 koploper is in de competitie zitten ze ook nog steeds in het bekertoernooi. In de kwartfinale is Unitas ’30 O12 de volgende tegenstander.

De stand in de competitie is op dit moment als volgt:

sknwkd1_stand_per13032016

 

13 maart:

Pas op de plaats voor S.K.N.W.K. B1

Konden we vorig weekend melden dat S.K.N.W.K. B1 knap won met maar liefst 0-8 van koploper Arnemuiden B1, na gisteren is de conclusie dat ze toch een pas op de plaats moeten maken in strijd om de titel. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ bleek Bevelanders B1 duidelijk een maatje te groot voor S.K.N.W.K. B1. Het werd uiteindelijk 0-3.

Jammer was wel dat aan Nieuwerkerkse-zijde een aantal bepalende spelers deze week werden getroffen door het griepvirus en dus helaas gisteren niet 100% waren. Dit afgezet tegen een sterke tegenstander geeft dus helaas een 0-3 nederlaag als eindresultaat.

Het lijkt hierdoor dat voor S.K.N.W.K. B1 het hoogst haalbare de 3e plaats zal worden. Arnemuiden B1 en Bevelanders B1 zullen samen uit gaan maken wie zich aan het eind van de rit de kampioen mag noemen.

De stand is op dit moment als volgt:

sknwkb1_stand_per13032016

 

19 maart:

B-junior Mark Bleiji scoort hattrick voor S.K.N.W.K. 2

Logo topscorer

Vandaag, zaterdag 19 maart 2016, kwamen drie van onze vier seniorenteams in aktie. De wedstrijd D.F.S. 3 – S.K.N.W.K. 3 werd vanwege zieken bij S.K.N.W.K. uitgesteld (en zal dus aankomende week op een avond moeten worden ingehaald. S.K.N.W.K. 1, 2 en 4 speelden allen een thuiswedstrijd. Voor S.K.N.W.K. 1 en 2 betekende dit 3 punten, het vierde moest genoegen nemen met een gelijkspel.

S.K.N.W.K. 1 won met duidelijke cijfers van middenmoter Vosmeer 1. Het werd uiteindelijk 4-1. Aanvoerder Maarten Padmos kopte zijn ploeg op slag van rust naar een 1-0 voorsprong met zijn 4e seizoenstreffer. De thuisploeg kwam na rust op 2-0 door een eigen doelpunt. Deze kwam een beetje knullig tot stand. Ondanks het dramatisch slechte veld vond een speler van Vosmeer het toch ‘handig’ de bal terug te spelen op zijn eigen doelman. Deze miste mede door het hobbelige veld de bal volledig en zodoende rolde de bal rustig tegen de touwen.

Een schitterende actie van Robert Padmos zorgde ervoor dat Stefan Vermeer voor 3-0 kon zorgen met zijn 8e seizoenstreffer. Nadat Vosmeer de eer had gered was het slotakkoord voor B-junior Julian van Nieuwenhuize. Omdat de wedstrijd van B1 ’s morgens op het laatst was afgelast, waren diverse B-junioren nog uitgewaaierd over de seniorenteams. Julian speelde een prima wedstrijd in de basis bij het 1e. Met een schitterende vrije trap van ruim 25 meter zorgde hij voor de 4-1 eindstand. Voor Julian betekende dit zijn 7e competitiedoelpunt voor een seniorenteam van S.K.N.W.K. dit seizoen.

P1260851

Mark Bleiji (15) scoort hier zijn 1e treffer van de middag en zet S.K.N.W.K. 2 op een 3-0 voorsprong.

Het 2e speelde de thuiswedstrijd tegen M.Z.C. ’11 3. Martin Huisman opende de score met zijn 1e doelpunt van het seizoen. Vlak voor rust was het Jelle Kastelein die zeer beheerst de 2-0 tegen de touwen schoot. Voor Jelle zijn 2e doelpunt van het seizoen. In de 2e helft kwamen o.a. de B-junioren Mark Bleiji en Toby de Bruine in het veld bij het 2e. Mark Bleiji zorgde er persoonlijk voor dat S.K.N.W.K. 2 vijf treffers maakte dit seizoen. Hij scoorde een heuse hattrick !! Voor Mark betekent dit dat hij inmiddels 5 doelpunten heeft gemaakt bij de senioren.

S.K.N.W.K. 4 kon na de zeperd vorige week tegen de ongenaakbare koploper Wolfaartsdijk 3 (9-2) niet voor de volledige winst gaan. Clubtopscorer Wim Voorbeijtel zorgde binnen de minuut voor een 1-0 voorsprong, maar na een ruststand van 2-2 eindigde het duel tegen Brouwershaven 2 in 3-3. Nog 1x Wim Voorbeijtel en Erwin Bos waren de doelpuntenmakers.

Clubtopscorer blijft Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 4) die inmiddels op 25 doelpunten staat. Robert Padmos (S.K.N.W.K. 1) staat 2e met 22 treffers tot nu toe. Christian van Vossen (S.K.N.W.K. 3) kwam niet in aktie en blijft met 20 doelpunten op de 3e plaats.

De stand aan kop van de ranglijst ziet er als volgt uit:

Wim Voorbeijtel S.K.N.W.K. 4 25
Robert Padmos S.K.N.W.K. 1 22
Christian van Vossen S.K.N.W.K. 3 20
René v/d Bos S.K.N.W.K. 4 14
Ali Zaman S.K.N.W.K. 1+ 2 + 4 14
Remco v/d Berge S.K.N.W.K. 1 13
Machiel Schot S.K.N.W.K. 1 13

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst (en een terugblik op de voorgaande seizoenen) klik hier: https://www.sknwk.nl/topscorer-seizoen-2015-2016

 

19 maart:

S.K.N.W.K. 2 speelt zich officieel veilig en is dus ook volgend seizoen ‘3e klasser’

S.K.N.W.K. 2 won vandaag met 5-1 van M.Z.C. ’11 3. Door deze overwinning zijn de blauw/zwarten ook volgend seizoen verzekerd van nog een jaartje in de reserve 3e klasse. Toch een knappe prestatie met nog vijf duels te gaan. Zeker ook omdat behalve vorig seizoen, toen ‘ut twidduh’ keurig in de middenmoot eindigde, het de voorgaande jaren tot op het laatst spannend was of S.K.N.W.K. 2 wel of niet zou degraderen. Hopelijk zijn dit huidige seizoen en afgelopen  seizoen maatgevend en kunnen we verder bouwen met het 2e naar een stabiele reserve 3e klasser, want op dat nivo moet het 2e toch wel actief (kunnen) blijven.

Het nog lopende seizoen lijkt overigens wel als een nachtkaarsje uit te gaan. S.K.N.W.K. 2 staat op een vijfde plaats met 29 punten uit 17 duels. De nummers 3, R.C.S. 2 en FC Dauwendaele 3, staan een straatlengte voor, want zij hebben namelijk al 37 punten. De nummers 1 en 2 zijn helemaal al uit het zicht.

S.K.N.W.K. 2 strijd eigenlijk samen met ‘buurman’ Duiveland om de 5e plaats, want Duiveland staat slechts één puntje achter. De nummer 7, Kloetinge 4, heeft dan al weer 8 punten minder dan S.K.N.W.K. 2.

Eventueel zou misschien nog wel aanspraak kunnen worden gemaakt op de 3e periode, maar daarvoor zal er de komende 5 duels niet teveel puntverlies meer moeten worden geleden en dan zijn ze ook afhankelijk van andere ploegen in de reserve 3e klasse B.

De stand op dit moment is als volgt:

sknwk2_stand_per20032016

 

19 maart:

Diverse teamfoto’s eerste selectie met kleding van nieuwe hoofdsponsor Sportworxs

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie in januari j.l. is de eerste selectie van S.K.N.W.K. door onze nieuwe hoofdsponsor, Sportworx, voorzien van prachtige nieuwe kleding. Naast een compleet nieuwe tenue was er ook een nieuw reservetenue. Er zijn nieuwe trainingspakken en sporttassen. Ook kregen alle leden van de selectie een presentatie trui en polo. Tot slot was er voor de staf ook nog een nieuwe coachjas.

Echter door diverse (weers)omstandigheden was het er nog niet van gekomen om foto’s te maken in deze nieuwe kleding. Dit hebben we vandaag gedaan. De eerste selectie poseerde in het nieuwe tenue, reservetenue en in de trainingspakken. Uiteraard was Peter v/d Zande van Sportworxs aanwezig en werd er ook geposeerd bij de bedrijfsbus van Sportworxs.

20160319_121329

Tenue

DSC02696

Reserve tenue

DSC02702

Trainingspakken

22 maart:

Dennis van Antwerpen maakt zijn eerste doelpunt van het seizoen voor S.K.N.W.K. 3

Logo topscorer

Vanavond, dinsdag 22 maart 2016, speelde S.K.N.W.K. 3 de inhaalwedstrijd in Burgh-Haamstede tegen D.F.S. 3. Uiteindelijk wonnen de blauw/zwarten met 0-2. De doelpunten kwamen van de voet van Daan Slingerland en Dennis van Antwerpen. Voor Daan was dit zijn 2e seizoenstreffer bij de senioren. Dennis maakte zijn eerste treffer van het seizoen.

Overigens door deze treffers geen wijzigingen in de top van het topscorersklassement bij de senioren van S.K.N.W.K.

De stand aan kop van de ranglijst ziet er als volgt uit:

Wim Voorbeijtel S.K.N.W.K. 4 25
Robert Padmos S.K.N.W.K. 1 22
Christian van Vossen S.K.N.W.K. 3 20
René v/d Bos S.K.N.W.K. 4 14
Ali Zaman S.K.N.W.K. 1+ 2 + 4 14
Remco v/d Berge S.K.N.W.K. 1 13
Machiel Schot S.K.N.W.K. 1 13

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst (en een terugblik op de voorgaande seizoenen) klik hier: https://www.sknwk.nl/topscorer-seizoen-2015-2016

 

26 maart:

S.K.N.W.K. 40+ heeft gezellig avondje bij Z.S.C. ’62

Gisteren, vrijdag 25 maart 2016, was er op Schouwen-Duiveland voor de eerste keer in dit nieuwe jaar weer 40+ voetbal. Deze keer was de organisatie in handen van Z.S.C. ’62. Er namen 7 teams deel aan deze editie, namelijk Brouwershaven, D.Z.C. ’09, SC Zierikzee, Ouwerkerk, Z.S.C. ’62, W.I.K. ’57 en S.K.N.W.K.). Ook de weergoden werkten prima mee, want de (weers)omstandigheden waren prima voor een geslaagd avondje (voetbal).

20160325_193829

Rond het klokje van 18:30 uur vertrok ons 40+ team richting Scharendijke. Na eerst nog een bakje koffie begonnen iets tegen 19:30 uur de eerste wedstrijdjes  (op een half veld 7 tegen 7). Voor de blauw/zwarten stonden deze keer wedstrijden op het programma tegen Brouwershaven, W.I.K. ’57 en SC Zierikzee. Ruim twee uur na de eerste duels zat ook dit toernooi er weer op en kon na eerste een heerlijke douche worden gestart met de 3e helft. Ook deze was geslaagd.

20160325_194655

Dank aan Z.S.C. ’62 voor de organisatie en gastvrijheid.

20160325_233644

 

26 maart:

Piet Stoutjesdijk is winnaar van Paasklaverjassen 2016 bij S.K.N.W.K.

Piet Stoutjesdijk is gisteren winnaar geworden van het Paasklaverjassen bij S.K.N.W.K. Hij behaalde maar liefst 5607 punten. Dit was ruim 200 punten (!!) meer dan nummer 2 Remco Veenboer (hij had 5401 punten). Op de 3e plaats eindigde Inge Schiettekatte met 5362 punten. De poedelprijs was voor Anita Versendaal met slechts 3504 punten.

De hoogste ‘pot’ kwam op naam van de Piet Stoutjesdijk en Laurens Kik. Uiteraard werden alle ‘winnaars’ door de organisatie voorzien van een ‘prijsje’.

Hieronder de complete score van het Paasklaverjassen 2016:

Eindstand_paasklaverjassen_25032016

 

27 maart:

Onze ‘baggerschuit’ S.K.N.W.K. 4 te sterk voor S.K.N.W.K. 3

Gisteren stond voor de 2e keer dit seizoen dé kraker S.K.N.W.K. 4 tegen S.K.N.W.K. 3 op het programma. Toch een wedstrijd met iets meer lading dan een ‘gewone’ competitiewedstrijd. De eerste editie (in september van vorig jaar) werd nipt gewonnen met 3-2 door het 3e, die toen het ‘thuisvoordeel’ hadden. Deze keer dus S.K.N.W.K. 4 dat ‘thuis’ speelde. Zij hadden zelf voor een wedstrijdbal gezorgd. Gesponsord door PH & Spiekur. Zelfs een Pupil van de Week, namelijk Jari v/d Bos.

20160326_143127

Iets na half drie werd de tos verricht door de Pupil v/d Week. S.K.N.W.K. 3 had op het laatste moment nog een speler toegevoegd aan hun selectie, omdat twee spelers niet fit genoeg leken voor een (hele) wedstrijd voetballen. Hierna ook op ‘Het Springer’ één minuut stilte i.v.m. het overlijden van voetballegende Johan Cruyff. De aftrap was daarna voor René v/d Bos en Pupil v/d Week Jari (zoon van). Hij mocht daarna alleen op doelman Sibren van Leeuwen af van S.K.N.W.K. 3. Hij had een goed voornemen, namelijk zijn doel schoon houden. En dus te beginnen bij de Pupil v/d Week……. Overigens was hiermee gelijk de ‘trend’ gezet.

P1270358

Onder de bezielende leiding van vaste scheidsrechter bij S.K.N.W.K. 4, Piet Grootenboer, werd onder flink wat publieke belangstelling de wedstrijd onder een heerlijk voorjaarszonnetje aangevangen. S.K.N.W.K. 3 speelde in het vertrouwde blauw/zwart. Voor het 4e was het prachtige reservetenue van hoofdsponsor Sportworxs weer uit de kast getrokken.

P1270362

Binnen vijf minuten had het zomaar al 1-1 kunnen staan. Twee grote kansen voor beide ploegen, maar de keepers, Sibren van Leeuwen (S.K.N.W.K. 3) en Leon Quik (S.K.N.W.K. 4) brachten prima redding. Hierna nam het 3e het heft in handen en hadden het meest recht op een voorsprong. Echter doelman Quik van de baggerschuit was ondanks dat hij ziek was, zeer scherp. Hij bracht een aantal keren heel goed redding en hield zodoende zijn ploeg op de been.

P1270438

In de aanval kwam clubtopscorer Wim Voorbeijtel van S.K.N.W.K. 4 in de eerste helft er nog niet aan te pas. Hij werd of niet bereikt door zijn medespelers. En kwam hij dan wel eens in balbezit dan was zijn naaste belager Delano Prins vaak te sterk voor hem. Omdat beide ploegen in de 1e helft geen doel wisten te treffen toch nog wel een beetje onverwacht een 0-0 ruststand.

P1270404

In de 2e helft zouden de rollen worden omgedraaid. Het 4e had slim ingekocht en met deze prima wissels namen nu zij het initiatief. S.K.N.W.K. 3 leek moegestreden (misschien zat de inhaalwedstrijd van dinsdag (0-2 winst op D.F.S. 3) nog in de benen). Ze vielen met bosjes bij het 3e zodat ook de eigenlijk niet fitte vlagger Dennis van Antwerpen noodgedwongen nog ‘de wei’ in moest.

P1270435

S.K.N.W.K. 4 hield het wel spannend, omdat ze verzuimden de score te openen. Dit duurde tot zo’n 15 minuten voor het verstrijken van de wedstrijd. Eerst was het nogmaals Leon Quik die de bal via zijn handen en de paal uit het doel wist te houden. Daarna was het aan de andere kant René ‘Spiekur’ v/d Bos die ‘de ban’ dan eindelijk brak en zijn team op 1-0 zette. Dit was het sein voor het 4e om nog een stapje extra te doen.

P1270515

In de laatste tien minuten werd er nog 2x gescoord door S.K.N.W.K. 4. Eerst werd topscorer Wim Voorbeijtel goed diep gestuurd. Alleen voor doelman Sibren van Leeuwen schoof hij de bal tegen de blauw/zwarte touwen. Het slotakkoord was voor Erwin Bos. Hij wist een rebound goed op waarde in te schatten en schoot ook nog de 3-0 binnen. Niet veel erna het laatste fluitsignaal. Ontlading bij S.K.N.W.K. 4 en al snel berusting bij het 3e.

P1270521

De terechte zege voor het 4e (of nederlaag voor het 3e) werd onder het genot van een (of meerdere) goudgele rakker(s) nog nabesproken en/of gevierd. Volgende week voor S.K.N.W.K. 3 de thuiswedstrijd tegen M.Z.C. ’11 5. S.K.N.W.K. 4 mag op bezoek bij Duiveland 4. Beide wedstrijden beginnen om 14:30 uur.

P1270525

 

28 maart:

Oud S.K.N.W.K.-trainer Hugo Crucq overleden

Op de website van v.v. De Meeuwen (www.vvdemeeuwen.nl) staat het droevige nieuws dat Hugo Crucq is overleden. Hugo was in het verleden (seizoen 1998-1999) nog hoofdtrainer bij S.K.N.W.K. Op dit moment was hij trainer/coach bij de C-junioren van v.v. De Meeuwen.

Vanaf deze plaats willen wij familie, vrienden en bekenden van Hugo en v.v. De Meeuwen heel veel sterkte toe wensen bij het dragen van dit grote verlies.

 

28 maart:

Aanpassing lay-out website

background_artistic_4

Vandaag heeft de webredactie enkele aanpassingen doorgevoerd met betrekking tot de kleurstelling van de website. Dit om de blauw-zwarte clubkleuren van S.K.N.W.K. meer tot uiting te laten komen. Mocht deze nieuwe kleurstelling problemen geven, dan vernemen wij dit graag via postmaster@sknwk.nl.