S.K.N.W.K. 4 en 3 doen niet voor elkaar onder in 2e editie van ‘El Clasico’

Gisteren, zaterdag 29 april 2017, werd op ons eigen sportpark ‘Het Springer’ de 2e editie van ‘El Clasico’ gespeeld. Hét duel in de reserve 5e klasse tussen S.K.N.W.K. 3 en 4. In de heenwedstrijd, nog voor de winterstop, was S.K.N.W.K. 3 overduidelijk met 5-0 te sterk voor ‘de baggerschuit’ van S.K.N.W.K. Echter nu tegen het eind van de competitie lijkt S.K.N.W.K. 4 iets sterker dan het 3e getuige de 3e plaats en niet meer te overbruggen achterstand van S.K.N.W.K. 3.

De wedstrijd gisteren was een zeer open wedstrijd met behoorlijk veel kansen aan beide kanten. Maar de keepers Leon Quik (4e) en Sibren van Leeuwen (3e) bleken vaak een te grote sta-in-de-weg. S.K.N.W.K. 3 counterde in de 1e helft naar een 0-1 voorsprong door Maurice Pollemans. In de 2e helft wist clubtopscorer Wim Voorbeijtel met zijn 40e (!!) seizoenstreffer de stand weer in evenwicht de brengen.

Echter de vreugde bij S.K.N.W.K. 4 was van korte duur, want uit een vrije trap van Dirk-Jan Hoek kwam S.K.N.W.K. 3 weer op voorsprong, 1-2. Het was René v/d Bos die subtiel met de hak 😉 een schot van Wilco de Valk wist te verlengen en de toch wel terechte 2-2 eindstand op het bord wist te brengen.

Het is te hopen dat er volgend seizoen opnieuw sprake kan zijn van ‘El Clasico’ want dat zou dan betekenen dat we ook volgend seizoen weer over 4 seniorenteams zullen beschikken (en er natuurlijk vanuit gaan dat beide ploegen dan in dezelfde 5e klasse worden ingedeeld). Binnenkort zal hier meer duidelijkheid over zijn. A.s. zaterdag, 6 mei 2017, spelen S.K.N.W.K. 3 en 4 haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2016-2017.