Routiniers loodsen Duiveland langs VVC’68

Logo Wereldregio

Duiveland is in de derde klasse B in het spoor gebleven van de kopgroep die na zaterdag 21 oktober wordt geleid door Krabbendijke.

De Oosterlandse formatie blijft aanhaken omdat er op het Oostersportpark met 2-0 van VVC’68 gewonnen werd. De routiniers Ronald Zwager en Chris Koremans scoorden in het laatste kwartier. Met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg kan Duiveland op drie punten van de verrassende lijstaanvoerder komen. ,,Het was bizar slecht voetbal op een bizar slecht veld”, zei Duiveland-aanvoerder Zwager. ,,Gelukkig konden wij op ervaring het verschil maken, maar we hebben ook wel vijf honderd procent kansen gemist.”

In de afdeling van de Oosterlanders pakte ZSC’62 voor de tweede achtereenvolgende week een punt. Werd het vorige week 2-2 tegen Rillandia, bij Seolto werden er zes treffers verdeeld: 3-3. Oefenmeester John Tahapary sprak van een verdiend punt, ‘maar er had meer in gezeten’. Met nam na rust controleerden de Scharendijkenaren de wedstrijd redelijk en kregen ze een flink aantal kansen in de omschakeling. ,,Keeper en lat stonden een voorsprong in de weg.” Op de laatste plaats in de poule van Duiveland en ZSC’62 staat het puntloze Noad’67.

SKNWK leek in ‘s-Heerenhoek op weg naar een punt toen Julian van Nieuwenhuize met zijn tweede goal tegen Patrijzen de tussenstand op 2-2 bepaalde. Kennelijk zaten de Nieuwerkerkers nog net hun hoofd in de wolken want nog geen minuut later maakte de thuisploeg 3-2. Neem daarbij het uitvallen van Stefan Vermeer (hoofdwond) en Mark Bleiji (enkelblessure), waardoor SKNWK met negen man kwam te staan, en de opdracht om een gelijkspel uit het vuur te slepen, werd schier onmogelijk. In de laatste seconden werd het nog 4-2. ,,We hadden zeker een punt verdiend”, sprak SKNWK-trainer Perry Snoep. ,,Echt heel zuur.” WIK’57-collega Jos Wesdorp was erg teleurgesteld na de 1-6-nederlaag tegen De Noormannen. ,,De ploeg heeft me vandaag laten vallen.”

UITSLAGEN

ZATERDAGVOETBAL

Eerste klasse B:
SC Feyenoord-Bruse Boys 4-1 (0-1 Sander van ’t Hof)

Tweede klasse E:
MZC’11-Den Bommel 2-0 (1-0 Sven Heijboer, 2-0 Sander Backx) – verslag later op deze site

Derde klasse B:
Duiveland-VVC’68 2-0 (1-0 Chris Koremans, 2-0 Ronald Zwager)

Seolto-ZSC’62 3-3 (0-1 Mike de Voogd, 2-2 en 2-3 Robin Provoost)

Vierde klasse A:
WIK’57-De Noormannen 1-6 (1-5 Ian van der Wekken)

Patrijzen-SKNWK 4-2 (Julian van Nieuwenhuize 2)

FC De Westhoek-MZVC 2-1 (1-1 Delano Westerink, 2-1 Gijs van Duijvenbode)