Het voetbalweekeinde in cijfers

Logo RudeStats

Serooskerke in de dubbele cijfers, mooie ronde getallen voor de veelscorende spitsen Zeeuwse en een knappe opmars na een kater in Kloosterzande.

Dubbele cijfers

Serooskerke bereikte zaterdag tegen Prinsenland de dubbele cijfers. Voor de tiende keer noteerde de tweedeklasser namelijk een gelijkspel: 2-2. Een immens aantal, waaraan momenteel geen enkele Zeeuwse club komt. Ruim een kwart eeuw geleden speelde Serooskerke overigens zelf al ‘s 12 keer gelijk in één competitie. Opmerkelijk: degradatiekandidaat ‘Seroos’ heeft even vaak verloren als koploper De Meeuwen (5 keer).

Jubileumgoal

Derdeklasser ZSC’62 zorgde voor de stunt van deze speelronde. De hekkensluiter uit Scharendijke versloeg koploper Krabbendijke met maar liefst 4-0. Robin Provoost en Jos Erades scoorden elk twee keer. Provoost passeerde daarmee de grens van 200 competitiedoelpunten. Hij maakte ze allemaal voor ZSC’62. Dit seizoen heeft hij er na zaterdag 11 gemaakt, waarmee hij voor het negende seizoen op rij de dubbele cijfers heeft gehaald.

provo200

Schutters

Ook twee andere Zeeuwse schutters haalden een mijlpaal. Yerseke-spits Arjen de Koeijer maakte tegen Wemeldinge maar weer ’s een hattrick, zijn achtste dit seizoen. Hij passeerde er de grens van 200 doelpunten mee in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Tom Blomaard maakte de  150ste competitiegoal uit zijn loopbaan. Hij maakte ze voor Kwadendamme (13), Heinkenszand (27), Bruse Boys (56), Kloetinge (24) en nu Luctor Heinkenszand (30).

100 goals

Vierdeklasser Apollo’69 kon zaterdag niet winnen bij Waarde (2-2), maar het tweede doelpunt van de club uit ’s-Gravenpolder betekende wel de 100ste goal in de competitie. Niet geheel verrassend maakte topscorer Jean-Paul Harthoorn die eretreffer. Hij scoorde daarmee in zijn achtste opeenvolgende wedstrijd. Begin december stond hij voor het laatst droog. Zijn ploeg had 19 duels nodig om de 100 te halen; een evenaring van het snelheidsrecord van RCS (2015/2016) en IJzendijke (2013/2014).

apollo100

Opmars

Eind november stond Terneuzen twaalfde in de derde klasse van het zondagvoetbal. Na de 2-1-nederlaag bij Hontenisse leek het een seizoen te worden met strijd tegen degradatie. Maar een flinke opmars heeft de ploeg inmiddels naar het linkerrijtje gebracht. Die opmars beslaat sinds die nederlaag in Kloosterzande tien wedstrijden met slechts één nederlaag, nota bene tegen het lager geklasseerde RBC. Terneuzen komt eraan.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com/