S.K.N.W.K. 2 houdt de spanning er (te) lang in

Na gisteren de 21e speelronde te hebben afgewerkt, kunnen we dan eindelijk concluderen dat S.K.N.W.K. 2 ook volgend seizoen, 2018-2019, actief zal zijn op het niveau van de reserve 3e klasse K.N.V.B. Ondanks een 8e plaats op de ranglijst was het voor deze speelronde nog verre van zeker dat het 2e dit kon bewerkstelligen. De spanning onderin was namelijk om te snijden.

Gelukkig speelde S.K.N.W.K. 2 gisteren een puike pot op ‘Het Springer’ en wonnen ze van het zeer ervaren N.O.A.D. ’67 3 met 2-0. Hierdoor zijn ze ‘veilig’. Achteraf waren de uitslagen van de overige degradatie kandidaten dusdanig dat ook bij verlies gisteren het 3e klasserschap veilig was gesteld. Maar het is natuurlijk altijd veel leuker om dit zelf te bewerkstelligen. Hulde hiervoor !!

Met nog één speelronde te gaan is de stand nu als volgt:

Overigens dat S.K.N.W.K. 2 het zo lang (te) spannend heeft gehouden, kwam met name door de vele nederlagen met maar één doelpunt verschil (zo werd bijvoorbeeld tegen kampioen Kloetinge 3 twee keer met één doelpunt verschil verloren). Met iets meer geluk en overtuiging (en trainingsarbeid……!?) worden zulke duels misschien wel gelijk gespeeld en pak je alsnog toch nog een puntje. Dan zit je al sneller wat steviger in het zadel.

Hieronder een overzicht van de gespeelde duels van het 2e dit seizoen:

Duiveland 2 (thuis) 2 – 1

Nieuwdorp 2 (uit) 2 – 0

Apollo ’69 2 (uit) 2 – 4

M.Z.C. ’11 3 (thuis) 1 – 5

Kapelle 3 (uit) 2 – 1

Krabbendijke 2 (thuis) 2 – 1

Kloetinge 3 (uit) 1 – 0

Bevelanders 2 (thuis) 4 – 2

Luctor Heinkenszand 2 (thuis) 1 – 1

N.O.A.D. ’67 (uit) 6 – 1

S.S.V. ’65 3 (thuis) 0 – 0

Winterstop

Krabbendijke 2 (uit) 2 – 1

Luctor Heinkenszand 2 (uit) 2 – 1

Kapelle 3 (thuis) 3 – 0

Nieuwdorp 2 (thuis) 2 – 2

Duiveland (uit) 2 – 1

M.Z.C. ’11 3 (uit) 2 – 1

Bevelanders (uit) 5 – 2

Apollo ’69 2 (thuis) 2 – 10

Kloetinge 3 (uit) 2 – 3

N.O.A.D. ’67 3 (thuis) 2 – 0

 

Winst

Gelijkspel

Verlies

2 reacties op "S.K.N.W.K. 2 houdt de spanning er (te) lang in"

  1. Vorig seizoen bij het 1e was er een team dat na het seizoen stopte (D.I.A.) op zaterdag. Het was niet zo dat er toen een team minder degradeerde. Er zal volgens mij dus gewoon een team extra worden doorgeschoven.

  2. Opmerkelijk ook dat de mannen van NOAD 3 na de wedstrijd aangaven vrijwillig een stapje terug te doen naar de reserve 4e klasse, terwijl zij nota bene een periode titel hebben gehaald. Na de uitleg (mogelijkheid tot doorlopend wisselen) logisch, maar toch bijzonder dat dit zo maar kan. Je speelt een heel seizoen met een doel, zoals kampioenschap, periode of tegen degradatie, en dan worden er uiteindelijk zo beslissingen gemaakt. Want nu zal ongetwijfeld óf een team niet degraderen óf een team uit de 4e klasse extra promoveren…

Reacties gesloten.