Nu het jaar 2018 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste week van dit jaar het jaar 2018 ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag april.

1 april:

S.K.N.W.K. 3 heeft rode lantaarn stevig in handen

Met de helft van de wedstrijden inmiddels gespeeld (11 van de 22) heeft S.K.N.W.K. 3 de rode lantaarn stevig in handen. Ze hebben slechts 1x gewonnen en de overige 10 duels gingen verloren. Gisteren verloren ze kansloos met 1-5 van Smerdiek 1.

A.s. zaterdag komt de grootste concurrent om de laatste plaats, S.P.S. 3 op bezoek. Zij staan namelijk op de 11e plaats. De heenwedstrijd werd zeer onterecht verloren…….. (maar daar zullen we het maar niet meer over hebben).

Tijd voor revanche !!

De stand is op dit moment als volgt:

3 april:

S.K.N.W.K. Online gaat naar https://

Wanneer je een internetpagina bezoekt zie je vaak in de adresbalk http:// staan. Steeds vaker zie je ook https:// staan. Die ene ‘s’ maakt een groot verschil. Dat is ook de reden dat vanaf vandaag www.sknwk.nl is overgestapt op https://

Wat is http / https?

HTTP staat voor Hypertext Transfer Protocol. HTTPS staat voor Hypertext Transfer Protocol Secure. In het kort zijn beide protocollen voor communicatie tussen jouw internetbrowser en de server waarop onze website staat. Bij gebruik van HTTPS worden de gegevens echter ‘versleuteld’, waardoor het voor hackers nagenoeg onmogelijk wordt om privacygevoelige informatie te stelen tijdens het surfen op onze website.

Uiteraard biedt dit nooit 100% garantie, maar het is een grote stap vooruit in de bescherming van de privacy van onze bezoekers.

7 april:

Bezoek aan eredivisiewedstrijd Excelsior – Willem II topavondje voor S.K.N.W.K.-jeugd

Gisteren, vrijdag 6 april 2018, stond er voor de S.K.N.W.K.-jeugd (vanaf JO11 t/m JO- en MO17) inclusief leiders/trainers/barmensen/scheidsrechters een uitje op het programma. Ze bezochten een wedstrijd uit de Eredivisie van het Nederlands Betaaldvoetbal. Er werd een bezoekje gebracht aan Van Dongen & De Roo Stadion (in de volksmond Stadion Woudestein) te Rotterdam waar plaats werd genomen op de Erasmus Tribune voor het duel Excelsior – Willem II.

Dat er veel animo voor was bleek wel uit het aantal aanmeldingen. Uiteindelijk gingen er met op het laatst nog wat af- en aanmeldingen 95 mensen mee !! Dat betekende dus twee bussen. Omstreeks 18:00 uur was een ieder aanwezig bij sportpark ‘Het Springer’ en kon er worden ingecheckt in de bussen. Rond 18:10 uur kon de heenreis worden ingezet naar Kralingen. Na een voorspoedige reis waren we rond het klokje van 19:00 uur bij het stadion.

We werden keurig voor het stadion afgezet, vlak bij de ingang. Nadat iedereen zijn kaartje was gescand, zijn/haar tas was gecheckt en/of gefouilleerd konden we plaats nemen op een speciaal vak op de Erasmus Tribune. Een speciaal vak voor voetbalverenigingen dat we dus moesten delen met nog een aantal clubs. Overigens waren de blauw/zwarten in dit vak het meest vertegenwoordigd.

De sfeer zat er gelijk goed door de samenwerking van de S.K.N.W.K.-jeugd en Unicum Brasband. En ook het zonnetje deed nog prima dienst. Beide ploegen begonnen aan de warming-up en de S.K.N.W.K.-ers konden al dan niet nog eventjes de inwendige mens versterken voordat om 20:00 uur werd afgetrapt. Het stadion was met 4400 man uitverkocht.

De thuisploeg liet de Nieuwerkerksejeugd 2x juichen. Na een 0-1 achterstand kreeg Excelsior een penalty en leverde Willem II een rode kaart op. De pingel zorgde voor de gelijkmaker. En in blessuretijd van de 1e helft kwam Excelsior zelfs op voorsprong. Beide treffers werden gescoord in het doel vlak bij het vak waar de S.K.N.W.K.-jeugd zit/stond.

Na 2x 45 minuten (en uiteraard ook nog 15 minuutjes rust) konden we richting de bussen. Echter niet voordat een groot deel van de S.K.N.W.K.-ers nog eventjes het veld op Woudestein had betreden om nog snel een potje te voetballen en nog wat plaatjes te schieten. Sommige S.K.N.W.K.-ers gingen zelfs met een bal naar huis (die bij het betreden van het veld werden uitgedeeld). Nadat iedereen rond 22:15 uur moe, maar voldaan weer in de bus en konden we terug richting Nieuwerkerk.

Zoals gepland waren we omstreeks 23:00 uur weer terug in Nieuwerkerk en kon iedereen met een zeer goed gevoel naar huis. Het was echt een topavondje !! Een enkeling deed nog een afzakkertje in de kantine, die Maurice Pollemans nog had opengedaan voor de ouders om daar te wachten op hun kind(eren).

Dank aan de organisatie voor een geslaagd uitje voor de S.K.N.W.K.-jeugd. Volgend seizoen gaan we zeker weer !

Bekijk meer foto’s van het bezoek aan Excelsior – Willem II elders op de site in Het Fotoboek !!

8 april:

Na 5 maanden blessureleed is Remco v/d Berge terug bij S.K.N.W.K. 1

Ondanks de 4-1 nederlaag gisteren van S.K.N.W.K. 1 tegen Domburg 1 is er ook nog positief nieuws. Na 5 maanden blessureleed (knie) maakte Remco v/d Berge gisteren in het laatste kwartier zijn rentree bij S.K.N.W.K. 1. Hij was gelijk betrokken bij het enige doelpunt van de blauw/zwarten, want na een solo maakte hij het keeper van Domburg heel lastig zodat hij de bal niet klemvast kon pakken. Stefan Vermeer reageerde attent en schoot de rebound binnen (dit was de 3-1).

Remco, goed om je weer terug te zien en hopelijk geeft dit S.K.N.W.K. 1 weer wat meer vertrouwen richting het eind van de competitie.

8 april:

S.K.N.W.K. JO11-2 verkoopt meeste loten Grote Clubactie

Gisteren speelden onze JO11-2 een enerverend potje voetbal tegen Wolfaartsdijk JO11-1. Waarschijnlijk waren ‘ze’ nog niet geheel wakker na de avond ervoor het bezoek te hebben gebracht aan Excelsior – Willem II (en dus iets later op bed lagen dan gebruikelijk), want S.K.N.W.K. JO11-2 stond zo maar met 0-3 achter……

Echter toch wisten ze voor de rust de stand nog om te buigen tot een 6-4 ruststand. Na de rust werd het eerst nog 6-6, maar uiteindelijk ging de winst toch nog naar S.K.N.W.K. dat het duel met 10-7 wist te winnen.

Hierna snel douchen en naar de kantine. Daar wachten immers overheerlijke frietjes met een snack en iets te drinken. Dit kreeg JO11-2 aangeboden, omdat zij als team dit seizoen de meeste loten hebben verkocht van de Grote Clubactie.

Klasse mannen !!

12 april:

S.K.N.W.K. 3-speler Peter Spitholt heeft weer knieblessure

Beterschap

Peter Spitholt (S.K.N.W.K. 3) heeft opnieuw een knieblessure. Deze liep hij een aantal weken geleden aan het begin van een wedstrijd van S.K.N.W.K. 3 op. Op dit moment kunnen ze nog niet exact bepalen wat de schade is. Om dit goed te kunnen beoordelen, moet eerst de zwelling weg weg zijn.

In oktober 2014 werd Peter al eens geopereerd aan deze knie (had toen een afgescheurde kruisband). En de kans  dat er opnieuw kruisbandschade is, is wel groot. Maar hopelijk valt het mee.

Vanaf deze plaats willen we Peter van harte beterschap en sterkte toewensen.

14 april:

Machiel Schot (SKNWK 1) en René v/d Bos (SKNWK 4) scoren drie keer

Logo topscorer

Vandaag, zaterdag 14 april 2018, kwamen alle vier onze seniorenteams in aktie. S.K.N.W.K. 1 speelde de thuiswedstrijd tegen Nieuwland 1. Het 2e moest uit tegen Duiveland 2, S.K.N.W.K. 3 naar Tholense Boys 4 en S.K.N.W.K. 4 in ‘s Gravenpolder tegen Apollo ’69 5.

S.K.N.W.K. 1 pakte weer eens de volle buit !! Het werd maar liefst 7-3. Machiel Schot maakte drie doelpunten en bracht zijn seizoenstotaal op 8. Julian van Nieuwenhuize scoorde zijn 10e competitiedoelpunt van het seizoen. Broertje Jarno scoorde 2x en verdubbelde hiermee zijn productie. Dion de Jonge scoorde vanaf de strafschopstip zijn 3e van het seizoen.

Voor S.K.N.W.K. 2 helaas geen punten in de derby tegen Duiveland 2. Justin de Bruine had met zijn 2e doelpunt van het seizoen de blauw/zwarten op voorsprong gezet, 0-1. Helaas boog de thuisploeg het in de 2e helft om en eindigde het duel in een 2-1 nederlaag voor S.K.N.W.K. 2.

Het 3e kwam er absoluut niet aan te pas in Tholen. Eindstand 3-0 in het voordeel van Tholense Boys 4.

Onze baggerschuit, S.K.N.W.K. 4, pakte weer de volle buit. Nu was Apollo ’69 5 kind van de rekening. Richard v/d Sande opende het bal. Hierna was het de beurt aan René ‘Spiekur’ v/d Bos die binnen 5 minuten voor een heuse hattrick zorgde, 4-0. Nog voor rust deed de thuisploeg iets terug, 4-1. Gelijk na rust scoorden de ‘Apolloërs’ ook nog 4-2, maar toen was het weer aan S.K.N.W.K. Wilco de Valk scoorde zijn 9e. Wim Voorbeijtel verstevigde zijn leidersplaats op de topscorerslijst met één doelpunt. Het laatste doelpunt kwam van de voet van keeper Erwin v/d Wekken. Hij maakte vanaf de strafschopstip de 7-2 en maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 4) blijft clubtopscorer en nu dus al met 15 doelpunten. Julian van Nieuwenhuize (S.K.N.W.K. 1) volgt op de 2e plaats met 10 doelpunten. Wilco de Valk komt op 9 doelpunten, maar deelt de 3e plaats inmiddels met ploeggenoot René v/d Bos die met zijn hattrick ook op 9 treffers komt. Machiel Schot staat door zijn doelpunten van vandaag op 8 treffers.

Eigen doelpunt S.K.N.W.K. 2 + 3 2

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst (en een terugblik op de voorgaande seizoenen) klik hier: https://www.sknwk.nl/topscorer-seizoen-2016-2017

14 april:

Zaterdag 26 mei a.s. seizoensafsluiting seniorenteams S.K.N.W.K.

De feestcommissie van S.K.N.W.K. heeft voor zaterdag 26 mei a.s. weer een feestje in petto. Dit wordt dan een soort van seizoensafsluiting voor alle seniorenteams van S.K.N.W.K. Overigens is iedereenvan harte welkom.

Na afloop van de laatste competitiewedstrijd van S.K.N.W.K. 1 (thuis tegen Jong Ambon) zal er een feestje worden georganiseerd. Het thema zal ‘Beach’ zijn. Verdere info volgt t.z.t. via de leiders/aanvoerders van de teams en uiteraard via deze website. Maar zet deze datum dus alvast in jullie agenda’s !!

18 april:

S.K.N.W.K.-familie is weer uitgebreid

Op 14 april j.l. is er bij S.K.N.W.K. 2-speler Ruben Willeboordse en zijn vrouw Alissa een zoontje geboren. Uiteraard willen we Ruben en Alissa van harte feliciteren en heel veel geluk wensen met hun kleine spruit. En Xeff natuurlijk hartelijk welkom heten in ‘de S.K.N.W.K.-familie’.

Omdat Xeff iets te vroeg geboren is en dus nog niet zo heel groot is, verblijft hij op dit moment nog in het ziekenhuis. Hopelijk mag hij snel naar huis !!

19 april:

Club van 100 op weg naar mijlpaal van 50 leden. Wie helpt?

Logo S.K.N.W.K. Club van 100

Wil jij ook S.K.N.W.K. financieel steunen door een jaarlijkse bijdrage van EUR 50,-? Meld je dan aan via clubvan100@sknwk.nl.

Kijk voor meer informatie op de pagina van de Club van 100.

22 april:

S.K.N.W.K. JO17-1 spelers Daan, Joerie en Jonathan ‘Aap van de Week’ bij 4e

De ‘Aap van de Week’ wisseltrofee van S.K.N.W.K. 4 zal vanaf nu tijdens het seizoen 2017-2018 iedere wedstrijd door een ad-hoc commissie (de winnaar van de vorige editie) worden toegekend aan de speler van het vierde eltal met de meest memorabele aktie.

Betreffende speler krijgt de trofee 1 week in z’n bezit.

Vorige week was de ‘Aap van de Week’ voor Spiekur die binnen 5 minuten een loep zuivere hattrick liet aantekenen. Gisteren speelde S.K.N.W.K. 4 tegen Cortgene/Bevelanders 4. Het werd een memorabele wedstrijd, want na een 6-0 ruststand wonnen de blauw/zwarten uiteindelijk met maar liefst 11-0. En dan moet er nog bij worden gezegd dat op aandringen van de tegenstander de wedstrijd uiteindelijk ruim 10 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd afgefloten.

De ‘Aap van de Week’ ging deze keer naar de S.K.N.W.K. JO17-1 spelers Daan v/d Cingel, Joerie van Dijke en Jonathan v/d Velde. Zij kregen deze, omdat ze na het eigen wedstrijd aansloten bij S.K.N.W.K. 4 om de bemanning van de baggerschuit toch op volle oorlogssterkte te krijgen.

En ja, zodoende voor hen de terechte uitverkiezing ‘Aap van de Week’. Daan, Joerie en Jonathan, gefeliciteerd en nogmaals dank voor jullie steun !!

22 april:

Clubtopscorer Wim Voorbeijtel maar liefst 7x trefzeker namens S.K.N.W.K. 4

Gisteren, zaterdag 21 april 2018, kwamen opnieuw alle vier onze seniorenteams in aktie. S.K.N.W.K. 1 speelde de uitwedstrijd tegen Colijnsplaatse Boys 1. Het 2e moest de zeer belangrijke uitwedstrijd in Kamperland tegen Bevelanders 2 afwerken. Voor het 3e en het 4e stonden thuisduels gepland tegen repectievelijk Vosmeer 2 en Cortgene/Bevelanders 4.

Het werd een topmiddag voor de blauw/zwarten, want zowel S.K.N.W.K. 1, 2, 3 als 4 wisten hun duels te winnen !! Wat een weelde.

S.K.N.W.K. 1 pakte net als vorige week weer de volle buit !! In Colijnsplaat wonnen ze met 1-3. Het enige verwijt dat ze zichzelf kunnen maken, is dat ze ‘maar’ 3x hebben gescoord. Er waren namelijk nog kansen te over om de score verder uit te bouwen. Maar toch lekker 3 punten. De treffers waren van Mark Bleiji, Julian van Nieuwenhuize en Stefan Vermeer.

Na de nipte nederlaag vorige week in Oosterland nu de belangrijke wedstrijd tegen nummer laatst Bevelanders 2. Belangrijk in de strijd om de onderste plaatsen, want de blauw/zwarten zijn ook nog niet veilig. Ze schoten uit de startblokken en met de rust stonden ze al met 4-0 voor !! In de 2e helft zwakte het wat af en dit resulteerde in een prachtige 5-2 overwinning voor S.K.N.W.K. 2. Drie zeer belangrijke punten !!

De doelpunten bij S.K.N.W.K. 2 werden gescoord door Jelle Kastelein 2x, Simon van Dongen, Remco Veenboer en Timo Verkaart.

Voor het derde eindelijk eens echt een goede overwinning. Vosmeer 2 werd met een terechte 3-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. In de 1e helft was het Djamil Reijnen die met een prachtige vrije trap de 1-1 binnenschoot. In de 2e helft scoorde Martijn Padmos maar liefst 2x en bracht de eindstand op 3-1.

Onze baggerschuit, S.K.N.W.K. 4, pakte opnieuw de volle buit. Het lijkt erop dat bij de spelers van het 4e de titel mooi-weer-voetballers echt van toepassing is. Met het betere weer gaan ze ook steeds beter presteren. Vorige week al een 7-2 overwinning op Apollo ’69 5, nu was het allemaal nog beter. Het arme Cortgene/Bevelanders 4 werd nu een 6-0 ruststand met 11-0 van het veld geveegd. Grote man was clubtopscorer Wim Voorbeijtel. Hij scoorde gisteren maar liefst 7x (in de 2e helft een zuivere hattrick binnen enkele minuten !!). Wilco de Valk en René v/d Bos maakten beiden de andere 4 doelpunten (allebei 2).

Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 4) blijft zodoende clubtopscorer en lijkt een voorschot te hebben genomen op de Gouden Schoen. Inmiddels staat hij op 22 doelpunten. Julian van Nieuwenhuize (S.K.N.W.K. 1) volgt op de 2e plaats en na zijn doelpunt van gisteren met een totaal van 11 doelpunten. Hij moet deze 2e plaats nu delen met Wilco de Valk en René v/d Bos (beiden S.K.N.W.K. 4).

Topweekend voor seniorenteams S.K.N.W.K. met alle vier winst

Het is dit seizoen nog niet voorgekomen, maar gisteren was het dan zover. Zowel S.K.N.W.K. 1, 2, 3 als vier wisten hun competitieduels te winnen !!

S.K.N.W.K. 1 won in Colijnsplaat ‘maar’ met 1-3. Maar, omdat vele kansen onbenut bleven. Overigens betekent dit de 2e overwinning op een rij voor de blauw/zwarten. Hopelijk kunnen ze deze serie voortzetten. Te beginnen a.s. dinsdag met het inhaalduel tegen Zeeland Sport 1.

Door deze overwinning(en) krijgt S.K.N.W.K. 1 ook weer wat ploegen boven zich in beeld, waardoor er misschien toch nog wat plaatsen op de ranglijst gestegen kan worden !?

Stand S.K.N.W.K. 1:

Het 2e elftal won gisteren het uitduel met Bevelanders 2 met maar liefst 2-5. Bevelanders is de nummer laatst van de ranglijst en moest dus eigenlijk gewoon verslagen (kunnen) worden. Maar makkelijk gezegd dan gedaan. Gelukkig was het met de rust al 0-4 in het voordeel van S.K.N.W.K. en kon het in de 2e helft makkelijk worden uitgespeeld.

S.K.N.W.K. 2 bezet nu de 7e plaats met 21 punten. Om zeker te zijn van nog een jaar reserve 3e klasse zou 1x winst nog wel lekker zijn. Hiervoor krijgen ze nog 5 kansen te beginnen a.s. zaterdag in Zierikzee als naaste concurrent M.Z.C. ’11 3 de tegenstander is.

De stand bij S.K.N.W.K. 2:

S.K.N.W.K. 3 speelde gisteren een puike pot op het eigen sportpark ‘Het Springer’. Ze wonnen deze dan ook met 3-1 van Vosmeer 2.

Ze blijven nog wel hekkensluiter, nu met 9 punten. Maar, de nummer 11 is in zicht en met nog een paar goede overwinningen kan de rode lantaarn zo maar worden overgedragen.

De stand bij S.K.N.W.K. 3:

Tot sluit onze tegenhanger van het vlaggenschip, de baggerschuit, S.K.N.W.K. 4. Met het mooie weer komen ook de resultaten. Gisteren moest Cortgene/Bevelanders 1 er met maar liefst 11-0 aan geloven. Vorige week wonnen ze ook al met ruime cijfers, namelijk 2-7 bij Apollo ’69 5. De week daarvoor werd knap gewonnen van één van de topploegen in de reserve 5e klasse 01. Toen werd Wolfaartsdijk 3 met een 4-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Door deze 3 overwinningen op een rij staan de Nieuwerkerkers op een 7e plaats. Eigenlijk zijn ze een beetje best of the rest, want de achterstand op de nummer 6 is toch nog 7 punten.

Stand bij S.K.N.W.K. 4:

22 april:

S.K.N.W.K. 2 doet goede zaken in de strijd tegen degradatie

Het was ‘pas’ de 6e wedstrijd na de winterstop, gisteren tegen Bevelanders 2. Van de voorgaande 5 wedstrijden verder er echter 3 verloren, 1 gelijk gespeeld en maar 1 gewonnen. Opvallend genoeg hadden trouwens alle nederlagen dezelfde uitslag, namelijk 2-1. Als je dan kijkt naar de doelpunten: een (onterechte) penalty tegen Krabbendijke, een vrije trap strak in de kruising tegen Luctor en een niet fluitende scheidsrechter tegen Duiveland kun je stellen dat het geluk niet echt aan onze zijde is geweest in 2018.

Om definitief wat afstand van de onderste twee plaatsen te nemen, die aan het einde van het seizoen directe degradatie betekenen, was een winstpartij tegen de hekkensluiter Bevelanders 2 noodzakelijk. We hadden flink wat wisselingen in de selectie, we zijn daarom maar met 12 man afgereisd naar Bevelanders, waaronder twee spelers van de JO-17. Overigens wil ik Dominique en Willem nogmaals bedankt, zonder jullie hadden we niet kunnen spelen jongens!

Het was lekker weer en het nieuwe kunstgrasveld van Bevelanders lag er naar verhouding goed bij. We begonnen in een vrij aanvallende 4-3-3 opstelling, met veel snelheid in de voorhoede en zowel creativiteit als loopvermogen op het middenveld. Dit bleek in de openingsfase goed tot zijn recht te komen. Timo en Remco vullen elkaar goed aan op het middenveld, waarbij Timo als een ouderwetse stofzuiger de tegenstander(s) het leven zuur maakt, terwijl Remco een echte box-to-box spelers is. Hij duikt overal op en draagt zowel aanvallend als verdedigend zijn steentje bij.

Na slechts een paar minuten spelen kwamen we al op 0-1 voor. De bal wordt vanaf links in de 16 geslingerd door Dominique, uiteindelijk in de kluts kopt Jelle (misschien wel de kleinste man van het veld) de bal heel listig over de keeper van Bevelanders, die iets voor zijn doel stond, heen. Na een paar minuten staan we ineens op 0-2 als Remco uit een corner uiteindelijk de bal binnen weet te werken. Ondertussen wordt er heerlijk gespeeld en weten de mannen op het kunstgras de bal goed het werk te laten doen. Opvallend ook is dat er heel veel goede passes zijn en prima aannames, het lijkt wel alsof alles vandaag goed lijkt te vallen.

Uiteindelijk komen we geheel terecht op 0-3 door werkelijk waar een prachtig doelpunt van spits Simon. Althans, de afronding was prima, maar vooral de assist van Justin was echt om je vingers bij af te likken. Vanaf links, eigenlijk tegen de zijlijn aan, geeft hij met rechts een ‘curve’ pass die om de verdedigers heen draait, waarna Simon hem zo mee kan nemen richting doel. Ja en zo’n kans moet je Simon niet geven, want die plaatst de bal strak in de hoek. Na een overtreding op zo’n 30 meter van de goal gaat Simon achter de bal staan en weet Timo de bal te ‘toucheren’, balt rolt vervolgens via de binnenkant van de paal in het doel: 0-4. Dit is ook direct de ruststand.

Tja, wat zeg je dan in de kleedkamer? Er wordt heerlijk gevoetbald, er wordt verdedigend echt letterlijk niets weg gegeven, en iedereen is nog fris en fit. Er wordt daarom besloten om Willem na zo’n 10 minuten in te brengen voor Dominique, zodat Willem ook nog lekker zijn minuten kan maken. De 2ehelft wordt echter slap gestart en in 5 minuten duiken de Bevelanders vaker voor Kenneth op dan in heel de 1e helft bij elkaar. Uiteindelijk wordt Jelle echter weggestuurd door Colin, die goed opgestoomd is vanuit de as en een prima wedstrijd wist te bekronen met 2 assists, Jelle weet vervolgens de bal keurig langs de keeper te prikken.

Bij 0-5 zou je zeggen, dat is gespeeld. De hitte begon echter zijn tol te eisen en je zag een aantal jongens die toch wat zware benen begonnen te krijgen. Overigens ook wel logisch als je zag hoeveel meters er in de 1e helft zijn gemaakt. Uiteindelijk weet Bevelanders dan ook nog 2 keer te scoren, een keer uit de kluts en een vrije trap die rechtstreeks via de onderkant van de lat raak wordt getrapt. Het wordt eigenlijk nog meer een wedstrijd, en bij 5-2 vindt de scheidsrechter het welletjes geweest.

En dag met goede zaken op de ranglijst, want aan het einde van de dag blijkt dat we maar liefst 2 plaatsen zijn gestegen op de ranglijst. Zowel MZC (de tegenstander van volgende week) en Luctor wisten niet te winnen, waardoor wij weer aan de bovenkant van de onderkant staan. Als we volgende week van MZC winnen durf ik wel te zeggen dat we grotendeels veilig zijn, laten we daar dan ook voor gaan!

Bevelanders 2 – SKNWK 2 (2-5): Kenneth Boogerd; Karl Hanse, Frank Boere (’70 Martin Kiesenberg), Colin Duinhouwer, Roy de Jonge; Remco Veenboer, Timo Verkaart, Dominique Prins (’55 Willem Westdijk); Jelle Kastelein, Simon van Dongen, Justin de Bruine.

Joris Spitholt

23 april:

Op 17 april j.l. is er bij S.K.N.W.K. 2-speler Leon Pollemans en zijn vriendin Femke Beijer een dochtertje geboren. Luuk heeft er dus een zusje bij. Uiteraard willen we Leon, Femke en Luuk nog van harte feliciteren en heel veel geluk wensen met hun kleine spruit. En Julia natuurlijk hartelijk welkom heten in ‘de S.K.N.W.K.-familie’.

26 april:

Finalisten penaltybokaal Schouwen-Duiveland namens S.K.N.W.K. zijn bekend

Vanavond, donderdag 26 april 2018, zijn voor de spelertjes van JO9, JO11 en JO13 de finales gehouden voor de Penaltybokaal Schouwen-Duiveland. De afgelopen weken zijn er op de trainingen of na afloop van de wedstrijden al voorrondes geweest per team en vanavond moest gestreden worden welke JO9-speler, JO11-speler en JO13-speler namens S.K.N.W.K. mee mogen doen aan de finale. De finale wordt deze keer gehouden bij Brouwershaven en wel op woensdag 30 mei 2017.

Om 19:00 uur werden de penalty’s genomen op de jeugdkeepers Daan v/d Cingel en Jasper van Tilburg. Uiteindelijk waren Gijs van Westen, Tijn Westdijk en Danny Verhoek de winnaars (overigens wonnen Gijs en Danny vorig jaar ook al). Zij mogen dus naar de finale. Vanaf deze plaats willen we hen nogmaals van harte feliciteren en uiteraard heel veel succes wensen bij de finale.

Nog een dankwoord aan Robert-Jan van Dijke en Gerard Olijhoek voor de organisatie vanavond en aan de keepers Daan en Jasper die het de penaltynemers zeker niet makkelijk hebben gemaakt. En uiteraard ook een dankwoordje aan alle supporters en de overige deelnemers.

Bekijk meer foto’s van vanavond elders op de site in Het Fotoboek !!

28 april:

Vandaag één minuut stilte voorafgaande aan alle jeugdwedstrijden S.K.N.W.K.

Wegens het overlijden van Mark van der Weele (oud jeugdtrainer/leider en vader van ons jeugdlid Marijn) zal voorafgaande aan elke jeugdwedstrijd vandaag, zaterdag 28 april 2018, één minuut stilte worden gehouden.

Jeugdbestuur S.K.N.W.K.

28 april:

S.K.N.W.K. 1 dendert vrolijk door met opnieuw een overwinning

Vandaag tegen Hoedekenskerke 1 om te trachten de vierde overwinning op rij te halen. De eerste twintig minuten van de wedstrijd waarin de gebroeders van Nieuwenhuize ontbraken viel er bar weinig te genieten. Van beide kanten een slap schouwspel zodat kansen niet te noteren waren.

Halverwege de eerste helft kwam S.K.N.W.K. uit de eerste goeie aanval op voorsprong. Remco v/d Berge  ging op avontuur en zag Robbert Uijl geheel vrijstaan. Die haalde prima uit en de score was geopend, 1-0.

Twee minuten later had de 2-0 al moeten vallen. Een schitterende bal buitenkant voet van Remco v/d Berge op Dion de Jonge, die alleen voor de keeper een grote kans kreeg om te scoren, maar helaas schoot hij tegen de keeper aan. Aan de andere kant probeerden de bezoekers met lange ballen op de spitsen gevaarlijk te worden, maar slaagden daar nauwelijks  in. Ruststand 1-0.

In de tweede helft begon S.K.N.W.K. veel beter dan voor rust. De bal werd nu wel goed rond gespeeld en ook de kansen kwamen er. Eigenlijk had de wedstrijd halverwege de tweede helft al beslist moeten zijn. Dion de Jonge kreeg de grootste kans, maar de keeper redde. Toch werd het 2-0 na een prima voorzet van Dion de Jonge kopte spits Machiel Schot de bal in de verre hoek en de wedstrijd leek nu wel beslist.

Maar na de 2-0 zakte het spelpeil weer naar een matig niveau en de bezoekers kwamen steeds meer voor de goal van Mike Bakker. Enkele kansen werden om zeep geholpen, maar in de slotfase lukte het toch om tegen te scoren, 2-1.

Daar bleef het bij en zo konden de blauw/zwarten voor de vierde keer op rij de drie punten bij schrijven in een matige wedstrijd.

Volgende week komt koploper Veere op bezoek op ‘Het Springer’ en een gemotiveerd S.K.N.W.K. in ‘the winning mood’ kan het iedereen lastig maken dus vijf op een rij is dan zeker mogelijk !!

29 april:

‘L. Rozenwater Trofee’ S.K.N.W.K. 3 is voor Martijn Neele

Bij S.K.N.W.K. 3 wordt ook tijdens dit seizoen, 2017-2018, na elke wedstrijd van het team de ‘L. Rozenwater Trofee’ uitgereikt. Toepasselijk is de bijbehorende prijs….. Deze wordt aan de speler/leider gegeven die tijdens de wedstrijd de meest ludieke actie had en/of het ongelukkigst speelde.

Gisteren, zaterdag 28 april 2018, speelde S.K.N.W.K. 3 de thuiswedstrijd tegen De Fendert 4. Zoals na de winterstop helaas te vaak het geval is, is het bij het 3e krauwen om voldoende spelers te krijgen. Zo kon het zijn dat het 3e om 12:00 uur nog maar 10 man had (wedstrijd begon om 12:30 uur). S.K.N.W.K. 4-speler Martijn Neele is toen snel om zijn spullen gegaan en kon zodoende om 12:30 uur aan de aftrap verschijnen.

De wedstrijd was eigenlijk helamaal geen wedstrijd, want de tegenstander was veel te sterk (dat waren ze sowieso, maar voor deze editie hadden ze snel nog een aantal 1e elftalspelers ingepast bij De Fendert 4 ? ) Na een 1-5 ruststand was de eindstand uiteindelijk 4-8. De 2e helft dus eigenlijk 3-3 en dat was een knap resultaat tegen zo’n bere sterke tegenstander. Overigens kwam deze eindstand tot stand na een werkelijk schitterende vrije trap van Martijn Neele. Hij bepaalde de eindstand door de bal van zo’n 25 meter snoeihard binnen te schieten.

Hierna moest Neele van tenue wisselen en naar het 2e veld voor de wedstrijd S.K.N.W.K. 4 – S.S.V. ’65 5. Ook hier weer de volle 90 minuten voor hem. En in de eerste helft ook nog een treffer (opnieuw uit een vrije trap, maar nu minder mooi dan bij het 3e). Eindstand was uiteindelijk 5-5.

Maar 2 x 90 minuten voetballen én in beide duels ook nog een doelpunt scoren, levert hem wel de terechte uitverkiezing voor de ‘L. Rozenwater Trofee’. Gefeliciteerd !!

30 april:

Geen training vanavond, alle velden zijn afgekeurd !!

Door de weers- en veldomstandigheden zijn alle velden (dus het trainingsveld én de wedstrijdvelden) op sportpark ‘Het Springer’ voor vanavond, maandag 30 april 2018, afgekeurd. Er kan en mag dus vanavond helaas niet op worden getraind !!