Westhoek slaat dubbelslag in derby

Bron: www.wereldregio.nl

Westhoek heeft op de 23e speeldag een fraaie dubbelslag geslagen.

De ploeg van trainer Henk Schouten won op sportpark Van Zuijen (foto) met 2-1 van Duiveland en passeerde hiermee de Oosteranders op de ranglijst. Westhoek staat nu tweede omdat Herkingen’55, de andere nummer twee tot vandaag, verrassend met 1-4 van Noad’67 verloor. Duiveland-trainer Jordy Heikens had graag een andere uitslag gezien. “Een gelijkspel had de verhoudingen beter weer gegeven, maar de gelukkigste heeft gewonnen.”
Niettemin bereikt Duiveland hoogstwaarschijnlijk de nacompetitie als hoogste ploeg zonder periodetitel op de ranglijst. Westhoek leidt de dans om de derde periode en heeft nu veertien punten uit zes wedstrijden. Hierbij doet WIK’57 ook nog mee. De ploeg uit Kerkwerve, die zaterdag met 1-0 van Goes won, heeft twee punten minder dan Westhoek.

In de tweede klasse G is MZC ondanks de 1-3-overwinning op SSV’65 nog lang niet verzekerd van het ontlopen van de nacompetitie. Ze wordt nog steeds op de huid gezeten door WHS en Walcheren die zaterdag allebei wonnen. De twee clubs hebben respectievelijk één en twee punten minder dan MZC.” Er zijn nog drie duels te spelen; volgend weekeinde is er geen competitieprogramma.

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Tweede klasse G:

SSV’65-MZC’11 1-3 (1-1 Rody Vermue, 1-2 en 1-3 Sander Backx)

Derde klasse B:

Bruse Boys-ZSC’62 2-0 (1-0 Thomas Maaskant, 2-0 Mats Willemse)

SKNWK-Kogelvangers 1-2 (1-2 Jarno van Nieuwenhuize)

Vierde klasse B:

Westhoek-Duiveland 2-1 (1-0 Wilco Jochem, 2-0 Delano Westerink, 2-1 Michael Jonker)

WIK’57-Goes 1-0 (1-0 Stefan Heeg)

Brouwershaven-Smerdiek 2-1 (1-0 Martijn Dalebout, 2-1 Lars Jonker)