S.K.N.W.K. 1 speelt prima oefenwedstrijd tegen 2e klasser S.V.O.D. ’22 ondanks grote nederlaag

Gisteren, zaterdag 20 januari 2024, speelde onze 1e selectie de eerste wedstrijd van dit nieuwe jaar. Afgelopen donderdag werd de inhaalwedstrijd tegen S.N.S. 1 logischer wijs afgelast. En dus werd er deze week gezocht naar een oefenpartner. Deze werd uiteindelijk gevonden in S.V.O.D. ’22. Zij staan 3e in de 2e klasse, maar hebben net zoveel verliespunten (maar een beter doelsaldo) dan de koploper Heinenoord (M.Z.C. ’11 staat 2e). Een hele grote maar mooie uitdaging dus.

In principe zou dit oefenduel worden gespeeld in Oostkapelle, maar omdat de velden daar werden afgekeurd, werd er geschakeld naar Het Springer. ’s Morgen nog wat werkzaamheden om het laatste ijs van het kunstgrasveld te halen. Zodoende kon er om 12:30 uur worden afgetrapt.

Het veld was prima bespeelbaar. Al was het hier en daar best nog een beetje glad ondervonden beide ploegen. Al binnen 10 minuten was de tussenstand 0-2. Waarschijnlijk waren ‘we’ toch wat onder de indruk. Al snel kregen de gasten een aantal corners. En dan maakt het niveau van je tegenstander eigenlijk niet uit. Je moet gewoon niet alleen de bal, maar ook je tegenstander(s) in de gaten houden.

Maar na deze snelle 0-2 kropen we uit ons schulp. We kregen zelfs wat mogelijkheden, maar waren niet daadkrachtig genoeg in de afwerking. Als dan S.V.O.D. ’22 gelukkig op de paal schiet, kunnen we in de omschakeling de verdiende 1-2 scoren. De prima assist is van Tim de Looze en de snelle David v/d Broek omspeelt de doelman en scoort beheerst de aansluitingstreffer.

Helaas geven we dan zelf de 1-3 weer weg als we door het midden proberen uit te verdedigen. Uit een prima aanval van de blauw/zwarten de kans op de 1-3, maar de kopbal gaat over het doel. Aan de andere kant wordt het dan al 1-4 als een geweldig afstandsschot van de gasten van zo’n metertje of 20 achter onze kansloze doelman Daan v/d Cingel verdwijnt. We scoren dan toch nog op een mooie wijze de 2-4, maar onterecht wordt dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Ruststand is dan 1-4.

In de 2e helft gaan we zelfs nog meer van ons afbijten. Uit een toegekende strafschop van Peter v/d Cingel (normaalgesproken leider van S.K.N.W.K. 1, maar dit duel dus de scheids) krijgen we dé mogelijkheid op de 2-4. Echter strafschopnemer Tim v/d Cingel glijdt een beetje uit bij het nemen van de ‘pingel’ en zodoende is zijn inzet een prooi voor de doelman van S.V.O.D. ’22. Toch komt de 2-4 in de boeken. Remco v/d Berge zet vanaf de middenlijn aan. Hij omspeelt enkele tegenstanders en zet de keeper op het verkeerde been en schiet net van buiten de 16 de 2-4 tegen de touwen.

Maar liefst 80 minuten lang een prima en goede wedstrijd van de thuisclub. Het is dan wel heel jammer dat ‘we’ in de laatste 10 minuten de eindstand heel onnodig laten oplopen naar 2-8….. Maar dat mag de pret niet drukken. S.K.N.W.K. 1 speelde het grootste deel van deze oefenpot een prima wedstrijd. Hier kunnen we zeker op voortborduren.

Bekijk meer foto’s van deze oefenwedstrijd elders op onze site in Het Fotoboek.