Bruse Boys op doelsaldo leider 3e klasse A

door Klaas Verspoor

GOES – In de derde klasse A won Bruse Boys de topper tegen SKNWK met 2-0 en daardoor is de Bruse ploeg op doelsaldo de nieuwe leider. Heinkenszand verloor thuis van Dauwendaele (2-3) en Serooskerke kwam tegen Nieuwdorp niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. WHS deed door een 5-0-zege op ’s-Heer Arendskerke goede zaken in de strijd om de tweede periodetitel.

WHS-’s-Heer Arendskerke 5-0: Uit een corner van Patrick van Schetsen kopte Leon de Witte WHS tien minuten voor rust naar een 1-0-voorsprong. In de tweede helft duurde het lang voordat WHS de wedstrijd definitief besliste.

Een kwartier voor tijd leidde een actie van Perry Snoep tot de 2-0 van Patrick van Schetsen. Vervolgens maakten Ivan Hage, Vincent de Jonge en Peter Lindhout het karwei af.

Heinkenszand-Dauwendaele 2-3: Jeroen van der Schelde opende vlak voor rust de score en erna leverde een vrije trap van Joran Moes de tweede treffer voor de bezoekers op. Na een overtreding op Joeri Westrate kreeg Heinkenszand een strafschop en Ermo Cappon bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd. Het was opnieuw Joran Moes, en wederom uit een vrije trap, die Dauwendaele daarna aan een doelpunt hielp.

Joeri Westrate bracht tien minuten voor tijd de spanning weer terug, maar ondanks druk van de thuisploeg kwam de overwinning van Dauwendaele niet meer in gevaar.

Nieuwdorp-Serooskerke 0-0: In de eerste helft was Nieuwdorp de betere ploeg, maar kreeg Serooskerke de beste kans. Nieuwdorp-doelman Peter de Winter had een passend antwoord op een kopbal van Frank Allaart.

Ferhan Topal kopte namens de thuisploeg voor rust nog op de lat. Na rust was er sprake van een evenwichtige strijd; gescoord werd er niet.

SKNWK-Bruse Boys 0-2: Een kwartier voor tijd haalde Johan Padmos de doorgebroken Peter Willemse neer en uit de toegekende strafschop zorgde Mats Willemse voor 0-1. Zeven minuten in blessuretijd leverde een afstandschot van Thomas Groeneveld de tweede Bruse treffer op.

Duiveland-ZSC’62 1-1: Edgar Louwerse opende na twaalf minuten de score namens de bezoekers. Nog voor rust vereffende Dennie le Comte de score. Na rust waren er over en weer kansen, maar vielen er geen doelpunten.