Regelmatige overwinning SKNWK 1 op Brouwershaven 1

Gisteren, zaterdag 15 september, stond voor S.K.N.W.K. 1 de eerste derby op het programma in de 4e klasse B. Op sportpark ‘Onder de Molen’ in Brouwershaven moesten de mannen van Peter Groenewegen aantreden tegen Brouwershaven 1 (onder leiding van oud-S.K.N.W.K. trainer/coach Cees Verwest). S.K.N.W.K. 1 maakte het zich zelf erg moeilijk, maar wist toch een regelmatige 0-3 overwinning uit de wacht te slepen.

In de eerste helft een zeer onzorgvuldig spelend S.K.N.W.K. Passes over 5 meter kwamen niet aan en veel te veel spelers liepen uit positie. Het was gelukkig dat ‘Brouw’ hier heel weinig tegenover kon zetten, zodat S.K.N.W.K. toch gewoon de betere ploeg was.

Nadat een aantal kansen door de Nieuwerkerkers om zeep waren geholpen (of zelfs met het hoofd van de doellijn werd gered), kwam S.K.N.W.K. dan toch terecht op voorsprong. Een prima diepte pass van laatste man Martijn Neele (in z’n 500e duel voor S.K.N.W.K. 1) op de diepgaande Wilco de Valk was de aanleiding. Wilco omspeelde de doelman van Brouwershaven en scoorde beheerst de 0-1. Dit was voor Wilco trouwens zijn 100e competitietreffer in het blauw/zwarte shirt van S.K.N.W.K. Proficiat!

Helaas kon S.K.N.W.K. hierna niet doordrukken en gingen ze dus slechts met een minimale marge aan de thee.

De tweede helft speelde S.K.N.W.K. met wat meer concentratie en bleef iedereen meer in positie spelen. Hierdoor was de overmacht zo nog groter dan in het eerste bedrijf. Het was spits Wesley Goud die het duel op slot gooide. Over de linkerflank ging hij op snelheid door en zorgde voor een marge van 2, 0-2. Op een diepe bal van Wilco de Valk was het opnieuw Wesley die het net liet bollen, 0-3.

S.K.N.W.K. verzuimde hierna de score verder uit te bouwen, al had dit zeker ook te maken met de prima doelman van Brouwershaven, die drie tegentreffers meer dan genoeg vond.

Het duel werd zo simpel uitgespeeld. Christian van Vossen kwam nog in het veld voor Leon Goedegebure. A-junior Lex Folmer was nadat hij al gespeeld had met de A-tjes tegen Bevelanders A1 nog achterop gekomen (klasse Lex). Hij mocht ook nog even meespelen en verving Wesley Goud.

Door het gelijke spel tussen Z.S.C. ’62 1 en Halsteren 1 is S.K.N.W.K. nu alleen koloper (met ‘9 uit 3’). As. zaterdag mogen ze de koppositie verdedigen op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk tegen Vrederust 1. Aanvang van deze wedstrijd is overigens pas 15:30 uur (dit i.v.m. het beschikbaar zijn van slechts 1 veld).

S.K.N.W.K. 1: Koen de Jonge, Martijn Neele, Robbert v/d Zande, Martin Kiesenberg, Martin Huisman, Maarten Padmos, Emiel Kuijten, Wilco de Valk, Leon Goedegebure (Christian van Vossen), Wesley Goud (Lex Folmer), Ronald van Vossen.