Nieuwenhuijse blijft optimistisch

door Armando Langebeke

Vrijdag 2 november 2007 – KAPELLE – Het wil dit seizoen allemaal nog niet zo lukken bij de voetbalvereniging Kapelle. De zaterdag-tweedeklasser staat na acht wedstrijden onderaan.

Toch ziet trainer Adriaan Nieuwenhuijse het allemaal nog niet zo somber in. ,,Ik denk dat je onze klasse goed kan onderverdelen in een linker- en een rechterrijtje.”

Voor de oefenmeester is het inmiddels duidelijk dat zijn ploeg in het rechterrijtje thuishoort. ,,Maar degraderen doen we zeker niet”, zegt de uit Kruiningen afkomstige oefenmeester stellig. Nieuwenhuijse is inmiddels bekend met degradatievoetbal. Vorig seizoen degradeerde hij met SKNWK – in zijn ogen – onnodig.

Na een wisselvallige competitiestart bij zijn nieuwe club Kapelle volgde de laatste weken een serie wedstrijden tegen de gedoodverfde titelkandidaten. Tegen Zaamslag werd er verloren (3-0) en tegen Arnemuiden leed zijn ploeg zelfs een zware nederlaag (7-0). ,,Na de mokerslag tegen Arnemuiden heb ik een paar keer moeten slikken”, zegt Nieuwenhuijse. ,,Ik heb na deze wedstrijd de zaak geëvalueerd en besloten het accent op de verdediging te leggen en de opstelling iets te wijzigen.”

Nieuwenhuijse schoof routinier Hans Tolhoek van de verdediging weer naar zijn vertrouwde stek in de aanval door en werd door blessures gedwongen om de jonge Raymon Ribbink centraal op het middenveld te laten spelen.

Dit pakte goed uit en resulteerde in een puike partij tegen koploper Terneuzense Boys. Er werd echter wel met 0-1 verloren. ,,Jammer dat we uiteindelijk verloren, maar we waren minimaal gelijkwaardig”, zegt de oefenmeester.

Nieuwenhuijse, die tennisles geeft en invalleerkracht is op het Ostrea Lyceum in Goes, denkt in elk geval dat zijn ploeg weer op de goede weg is. ,,Ik zie dat het vertrouwen na afgelopen zaterdag weer terug is.”

Ook het langzaam leeglopen van de ziekenboeg stemt tot tevredenheid. Nieuwenhuijse verwacht dat Edwin van Damme, Rob Oostrom, Michel Moerland en Koen Sinke binnenkort en sommigen wellicht zaterdag al tegen AZVV terugkeren in het elftal.

In Axel wacht een ploeg die ook in onderste regionen terug te vinden is.

,,Voor ons is het dus een heel belangrijke wedstrijd. Van ploegen als AZVV moeten wij de punten pakken, want ik denk dat het inmiddels wel duidelijk is dat te topploegen een maatje te groot zijn voor het huidige Kapelle”, besluit Nieuwenhuijse reëel.

>>Kapelle beleeft een slechte start in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. De Bevelandse formatie staat onderaan. Toch is er geen reden voor doemdenken.