Winst S.K.N.W.K. 1 met triest einde wedstrijd

Gisteren stond voor S.K.N.W.K. 1 de 10e wedstrijd van deze competitie op de rit. In Stavenisse was de plaatstelijke voetbalvereniging de tegenstander. Echt tegenstand kregen de blauw/zwarten niet, want S.K.N.W.K. was veel te sterk. De thuisploeg zette de Nieuwerkerkers na 2 minuten zelf op het goeie spoor. Na een voorzet van Wilco de Valk scoorde een verdediger, overigens met een schitterende bal, achter zijn eigen ‘goalie’. Het werd uiteindelijk 0-6. Helaas moest in de slotminuut Maarten Padmos geblesseerd met de brancard van het veld. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure is, maar dat Maarten voorlopig even niet speelt is wel duidelijk.

Zo kan een mooie middag dus toch in mineur eindigen. Na een onschuldige schouderduw kreeg Maarten nog een tik na. Schreeuwend ging Maarten naar de grond. Eerst werd gedacht aan een beenbreuk, maar Maarten gaf zelf aan dat dit niet het geval was. Strompelend en ondersteunend door ploeggenoten verliet hij het sportpark in Stavenisse. Afwachten nu hoe lang we hem kwijt zijn.

Zoals gezegd begon het weer erg lekker voor S.K.N.W.K. Na 2 minuten al een voorsprong. Hierna volop kansen op de 2e treffer, maar het vizier stond bij veel Nieuwerkerkers (nog) niet op scherp. Geholpen door de assistent-scheidsrechter van Stavenisse, die bij elke gevaarlijke bal zijn vlag de lucht in stak, bleef het een tijdje op deze minimale marge staan.

Een prima lange bal van Martijn Neele van achteruit op spits Christian van Vossen zorgde voor de 0-2. Ook nu weer een vlagsignaal, maar gelukkig negeerde de scheidsrechter (zeer terecht!) dit. Spits Wesley Goud zorgde na een individuele actie voor de 0-3 stand. Dit was Wesley zijn 11e competitietreffer van dit seizoen. Hiermee gingen de 22e spelers de rust in.

Na de thee opnieuw een veel te sterk S.K.N.W.K. Na vijf minuten mocht Wesley Goud het veld ruimen voor Sander Uijl. Voor Sander betekende dit zijn eerste speelminuten in de competitie voor S.K.N.W.K. 1.

Maarten Padmos ging zelf de ’16’ binnen en werd gevloerd. Hij haalde zelf de trekker over vanaf de strafschopstip en zorgde voor de 0-4.

De mooiste goal was de 5e van de Nieuwerkerkers. Althans de goal op zich niet zo, maar de aanval. Martijn Neele gaf een steekbal op Emiel Kuijten. Deze trok vanaf de achterlijn de bal prima terug op Christian van Vossen. Deze nam tussen een aantal verdedigers de bal goed aan en scoorde beheerst zijn 2e treffer en S.K.N.W.K.’s 5e treffer van de middag.

De A-junioren (hun wedstrijd was afgelast) Martijn Rentier en Lex Folmer mochten ook nog een half uur meespelen. Zij vervingen Martijn Neele en Martin Huisman in de verdediging.

S.K.N.W.K. was heer en meester op het veld. Jammerlijk werden nog aardig wat ballen over de goal (en zelfs)ballenvanger geschoten, anders hadden het zeker de dubbele cijfers moeten en kunnen worden. Aan de andere kant moest doelman Koen de Jonge éénmaal handelend optreden. Via zijn benen ging de bal naast het doel. Dit was het wel wat betreft de thuisploeg.

Het slotakkoord voor S.K.N.W.K. was opnieuw voor Christian van Vossen. Hij kopte na een aanval over links de bal via de binnenkant van de paal binnen, 0-6.

Helaas dus nog de trieste aftocht van Maarten Padmos. We wensen hem met z’n allen veel sterkte toe en hopen dat het allemaal mee zal vallen.

As. zaterdag is Waarde 1 op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk de tegenstander van S.K.N.W.K. 1. Aanvang van dit duel is 14:30 uur.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele (Martijn Rentier), Robbert v/d Zande, Martin Kiesenberg, Martin Huisman (Lex Folmer), Maarten Padmos, Emiel Kuijten, Wilco de Valk, Leon Goedegebure, Wesley Goud (Sander Uijl) en Christian van Vossen.