Schouwse belofteploeg mag zich uitleven

door Rudy Boogert

NUMANSDORP – De belofteploeg van Schouwen-Duiveland had gisteravond geen enkele moeite met de leeftijdgenoten van NSVV uit Numansdorp.

De eilandelijke voetballers van trainer Jan Heikamp won het treffen met alleszeggende cijfers: 0-5.

Heikamp, geassisteerd door Edwin Kriens, had in de aanloop naar het duel aanvallend problemen. Arjan Smalheer, Ingmar Quist en Christiaan van Vossen hadden zich om uiteenlopende redenen afgemeld. “De spoeling werd toen wel heel dun”, zei Heikamp. Te elfder ure werd daarom Vincent Goedegebuure van Renesse opgeroepen. Als enige dispensatiespeler.

Na een kwartier gooide Goedegebuure de wedstrijd eigenlijk al in het slot. Zijn doelpunt na ruim een kwartier betekende de 2-0. Na vier minuten had Mats Willemse het bal geopend en voor rust zorgde zijn ploeggenoot bij Bruse Boys, Gerard Vogel, voor de derde treffer van Schouwen-Duiveland.

Na de rust, waarin Heikamp de nodige wissels doorvoerde, was het niveauverschil nog altijd zichtbaar. “Maar het was wel rommeliger”, vond Heikamp. Met de mooiste goal van de avond maakte Leen IJzelenberg 0-4. Na een fraaie combinatie krulde hij de bal met binnenkant voet in de kruising. Vlak voor tijd zorgde Mats Willemse met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd voor de eindstand.

Vier spelers maakten hun debuut in de belofteploeg: Jens Koks (Zierikzee), Michel Maaskant (SSV’65), Bart-Jan van Damme (Duiveland) en Robin Meertens (Bruse Boys).