S.K.N.W.K. 1 weer met beide beentjes op de grond

Na het ‘super seizoen’ 2007-2008 in de 4e klasse leek S.K.N.W.K. 1 ook in de 3e klasse een woordje mee te kunnen spreken. Echter stak de sublieme koploper FC Dauwendaele 1 daar gisteren een stokje voor en zette de blauw/zwarten weer met beide beentjes op de grond. S.K.N.W.K. 1 werd duidelijk overklast en met een eclatante nederlaag van 3-0 huiswaarts gestuurd. Na 32 wedstrijden dus weer eens een nederlaag voor S.K.N.W.K.

De eerste kans gisteren was nog wel voor S.K.N.W.K., echter Erwin Nelissen had niet de controle en schoot de bal over. Aan de andere kant gelijk een treffer, maar wegens buitenspel werd het doelpunt afgekeurd. Dan na zo’n 15 minuten toch de treffer voor de thuisploeg. Een ongelukkige pass van Wilco de Valk werd opgepikt door een Dauwendaele-speler. Doelman Koen de Jonge van S.K.N.W.K. bracht prima redding, maar de terugspringende bal kwam ongelukkig op het scheenbeen van de meegesnelde verdediger Sytze Stins. Dus een voorsprong voor Dauwendaele, 1-0.

S.K.N.W.K. kon eingelijk geen vuist maken en met name voorin kon zeer weinig gevaar worden gesticht. Daarnaast een goede ploeg tegenover de blauw/zwarten, met met name voorin heel veel voetbal. Het meeste gevaar aan Nieuwerkerksezijde kwam steeds van rechtsback Emiel Kuijten die de gehele rechterflank bestreek en een paar goede voorzetten afleverde. Echter was er nooit iemand om de ballen binnen te prikken.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld. S.K.N.W.K. kwam er eigenlijk niet aan te pas. Clubtopscorer Wesley Goud had nog een goede mogelijkheid, maar kwam niet tot scoren. De beste mogelijkheid was een schot van Léon Goedegebure dat nipt door de goalie van Dauwendaele kon worden naast getikt.

De thuisploeg kwam op 2-0 na een pass door het hard van de defensie. Doelman Koen de Jonge stond op het verkeerde been en kon geen redding meer brengen. Iets wat hij een aantal andere keren wel heel goed deed overigens. Met nog zo’n 15 minuten te spelen dus 2-0 op het scorebord.

Bij S.K.N.W.K. miste eigenlijk de gehele wedstrijd het geloof en de overtuiging. In de slotfase werd tot overmaat van ramp zelfs nog 3-0. Wilco de Valk verdedigde mee tot op de eigen doellijn en kreeg de bal ongelukkig op zijn voet en tekende dus zodoende de 3-0 aan.

Gelukkig floot de scheidsrechter vlak na deze treffer af en kon S.K.N.W.K. snel de kleedkamer opzoeken.

Natuurlijk geen man over boord, want dit zat er een keer aan te komen. En als je dan moet verliezen, dan maar van een heel goed Dauwendaele 1. Volgende week een weekje rust en dan over twee weken komt De Meeuwen 1 op bezoek in Nieuwerkerk. De kans aan S.K.N.W.K. 1 om alles recht te zetten. Succes!’

S.K.N.W.K. 1: Koen de Jonge, Martijn Neele, Emiel Kuijten, Sytze Stins, Martin Huisman, Wilco de Valk, Léon Goedegebure, Sander Uijl, Erwin Nelissen (Martijn Rentier), Christian van Vossen en Wesley Goud.