SKNWK vindt zijn Waterloo bij FC Dauwendaele!

Hieronder het wedstrijdverslag van FC Dauwendaele:

Vandaag de topper tegen SKNWK uit Nieuwerkerk, de ploeg die al anderhalf jaar ongeslagen is in competitieverband. Inzet voor Dauwendaele is, na de goede start, nog steeds een plek bij de eerste vijf en een periodetitel. Als we mee willen blijven doen voor de 1ste periodetitel moest er vandaag gewonnen worden. Dit moesten we doen zonder de geschorste Peter van Gorsel en de tijdens de warming-up uitgevallen Yassin Soliman. Hierdoor kwam Joey Teske, die al een wedstrijd bij het tweede had gespeeld, de bank versterken.

Na de aftrap werd al snel duidelijk dat SKNWK van achteruit met lange ballen hun fysiek sterke voorhoede wilde bereiken. Hun centrale man voor de verdediging, Wilco Valk, moest hier voor zorgen. Ons spel was erop gericht dit zoveel mogelijk te voorkomen en iemand anders de opbouw te laten verzorgen. Dit pakte goed uit en dat resulteerde in een veldoverwicht voor ons. Al in de 4de minuut passeerde Sigrel Burnet op rechts zijn directe tegenstander en zijn afgemeten voorzet werd door Jasper Leuvelink perfect, tegendraads, ingekopt. Echter de grensrechter van SKNWK stak zijn vlag omhoog voor buitenspel en nadat de scheidsrechter de goal eerst goedkeurde annuleerde hij de treffer na overleg met de grensrechter. De meningen bleven verdeeld en als je de foto bekijkt lijkt het een glaszuiver doelpunt.

Nog een tegenvaller was dat René de Nooijer al na vijf minuten uitviel met een hamstring blessure. Jeroen de Haas kwam in het veld en ging linksachter spelen en Jordy Sinay ging centraal achterin spelen. We lieten ons niet van de wijs brengen en bleven voetballen. In de 8ste minuut kreeg Jasper Leuvelink zijn tweede grote kans maar zijn inzet miste kracht en precisie. Na 15 minuten was het dan zover; na een aanval van SKNWK schakelden we snel om en Joran Moes werd aangespeeld deze stuurde Jasper Leuvelink in de diepte weg en zijn schot ging via de keeper en een verdediger in het doel, 1-0.

Op het middenveld werd er strijd geleverd en dat kostte Gert-Jan van Leiden een gele kaart na een stevige charge op Wilco Valk. Vijf minuten later hadden we de stand kunnen verdubbelen; Gert-Jan van Leiden stuurde Sigrel Burnet op rechts weg maar zijn schot ging jammer genoeg over het doel mede doordat hij door de verdediger zwaar gehinderd werd. Vier minuten later weer een kans; Joran Moes speelde zich, op zijn karakteristieke wijze, op de zestienmeterlijn vrij maar zijn schot was recht op de keeper.

In de 25ste minuut de eerste kans van SKNWK; Wesley Goud speelde zich goed vrij op links maar zijn schot ging gelukkig voorlangs. In de 30ste minuut vond Timothy Brakman het tijd om naar voren te gaan, zijn inzet ging onder de uitgekomen keeper door maar de bal had te weinig snelheid en kon door een verdediger onschadelijk worden gemaakt. We kregen kans na kans maar verzuimden om verder afstand te nemen. In de 35ste minuut nog een goede kans voor Joran Moes maar zijn schot ging over. Een minuut later een vrije kopkans voor Gert-Jan van Leiden uit een corner maar ook hier ging de bal over het doel. Met een 1-0 stand gingen we rusten, in de rust werd de taakverdeling nog eens doorgenomen en iedereen had het gevoel; ..dit geven we niet meer weg….

In de tweede helft gingen we door waar we gebleven waren, kansen creëren. SKNWK kreeg geen uitgespeelde kansen en het enige gevaar kwam uit vrije trappen en corners. Maar dankzij het puike keeperswerk van Robert Groenenberg bleef de nul op het bord. In de 51ste minuut een goede inspeelbal van Gert-Jan van Leiden op Stefan Joosse, deze kapte de laatste man uit en schoot beheerst de 2-0 in.

SKNWK zette nog één keer aan en we kwamen in deze periode in de verdrukking. SKNWK kreeg nog een paar mogelijkheden maar dankzij een aantal goede reddingen van Robert Groenenberg bleven we overeind. Ezra de Korte kwam de moegestreden Jasper Leuvelink aflossen en kreeg bij zijn eerste balaanname een flinke beuk te verwerken (hierover later meer).

In de 72ste minuut kwam Ezra alleen voor de keeper maar zijn inzet ging net naast. In de 75ste minuut nog een grote kans voor Gert-Jan van Leiden; uit een corner viel de bal voor zijn voeten maar zijn schot werd geblokt door een verdediger, de bal kwam voor de voeten van Sigrel Burnet en zijn inzet werd met de hand geblokt, iedereen riep om een penalty maar de scheidsrechter liet doorspelen. SKNWK schakelde snel om en terwijl wij om een penalty riepen lag de bal er aan de andere kant al bijna in.

In de 87ste minuut hadden we, na een overtreding op Sigrel, een penalty moeten krijgen maar de scheidsrechter liet doorspelen, uiteindelijk rolde de bal, uit de kluts, tergend langzaam het doel in en volgens velen was de bal over de lijn geweest. In de 82ste minuut moest Francis Langemaire het veld verlaten wegens kramp, zijn vervanger was Joey Teske.

Om aan alle spanning een eind te maken besloot Joran Moes om in de 90ste minuut op avontuur te gaan; hij slalomde langs iedereen heen in de zestien en schoot vanuit een moeilijke hoek de bal, via een verdediger binnen, 3-0. Korte tijd later floot de scheidsrechter af en moest SKNWK na lange tijd met een nederlaag van het veld. Voor FC Dauwendaele een geweldig resultaat in de strijd om de 1ste periodetitel.

Na de wedstrijd klaagde Ezra de Korte over hevige pijn in zijn borst en rug. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat Ezra al bij zijn eerste actie een gebroken rib te hebben opgelopen en ondanks dat de wedstrijd gewoon had uitgespeeld.

FC Dauwendaele: Robert Groenenberg, Jordy Sinay, René de Nooijer (5. Jeroen de Haas), Timothy Brakman, Jaap de Kroo, Francis Langemaire(82. Joey Teske), Gert-Jan van Leiden (19. gele kaart), Stefan Joosse(52. 2-0), Sigrel Burnet, Jasper Leuvelink(15. 1-0, 53. Ezra de Korte), Joran Moes(90. 3-0)