Wedstrijdverslag DFS 1 – SKNWK 1 (website D.F.S.)

Hieronder een wedstrijdverslag van de wedstrijd van afgelopen weekend tussen D.F.S. 1 en S.K.N.W.K. 1 van de website van D.F.S.:

s.v. D.F.S. 1 – SKNWK 1 : 3 – 0

1 – 0 Pieter de Munnik
2 – 0 Anco van der Linde
3 – 0 Kevin Veerhoek

Met drie mannen van de wedstrijd is al een hoop gezegd van deze wedstrijd. De winst op SKNWK was een regelrechte teamprestatie waar deze drie mannen iets boven uitstaken.

De s.v. D.F.S. begon gelijk de aanval te zoeken. Met Pieter op het middenveld tegenover oud Hoek collega en vriend Wilco de Valk overliep D.F.S. SKNWK aan alle kanten.

Echt goede kansen kwamen er niet maar de Nieuwerkerkse defensie had grote problemen om de zorgen ver van het doel de houden. Maar zoals de laatste wedstrijden wel vaker gebeurde, werde er ook nu weer vroeg gescoord door de s.v. D.F.S.
Uit een hoge voorzet van rechts, van Lennart, kopte Pieter knap de 1-0 binnen. De keeper van SKNWK kon niet bij de bal en Pieter leek te zweven, boven alles en iedereen uit kreeg hij zijn hoofd tegen de bal, en schampte de onderkant van de lat, om zo tegen het net te belanden.

D.F.S. zocht naar meer, maar kon de bal niet tegen het net krijgen. Ja, één keer tegen het zijnet, en die ging wel vlak langs de paal. Tot het moment dat Pieter Wilco de Valk bij sliding onderuit haalde. Er leek een zeer ernstige blessure te zijn, brancard op het veld noem maar op. Gelukkig voor alles en iedereen bleek na de wedstrijd alles gelukkig mee te vallen, maar de schik leek er bij de D.F.S.-ers best in te zitten want SKNWK kreeg meer vat op het spel. Maar de voorwaartsen uit Nieuwerkerk konden geen stempel drukken. Bij een corner voor het D.F.S. doel kwam de bal niet weg, en uit een woud van benen belandde de bal via de keeper en de paal over de achterlijn. Hierna kreeg Leander nog een lastig schot te verwerken, maar de D.F.S. goalie stond geconcentreerd te keepen en hield zijn doel schoon.

De eerste helft verliep met kansjes over en weer. Er was nog een feit die het vermelden waard is. Leon de Bruine kreeg een kaart omdat hij een vrije schop te snel nam. Hij had op het fluitsignaal van de scheidsrechter moeten wachten, op het formulier stond vermeld dat hij onnodig het spel ophield(4B), maar hij deed volgens mij het tegenovergestelde!

De tweede helft pakte de s.v. D.F.S. de draad weer op en zocht het doel van SKNWK weer op. Met een uitblinkende Leonard, hij pakte werkelijk iedere bal af die een Nieuwerkerker bij hem in de buurt in bezit had, en Anco, die ingevallen was voor de geblesseerde Patrick, zochten de oranjehemden naar een snelle beslissing.

Maar het duurde tot de veertiende minuut voordat de bal in het net ging. Leonard kreeg de bal op rechts in de verdediging in zijn bezit. Hij zag Lennart gaan en gaf de bal diep richting achterlijn. Lennart passeerde zijn tegenstander en leek zelf te scoren. Maar de bal werd gesmoord door een SKNWK been, echter Anco was ter plekke om het beslissende tikje te geven voordat er een Nieuwerkerker aan te pas kon komen.

Op dat moment was de wedstrijd gespeeld. SKNWK kon geen vuist meer maken en D.F.S. bleef de aanval zoeken om zo tot het laatste fluitsignaal te blijven voetballen.

Dit werd ook beloond met een derde doelpunt. Wederom was Lennart bij deze goel betrokken. Uit een voorzet van hem was het dit keer Kevin die zijn goaltje meepikte.

Al met al een overwinning waar weinig op af te dingen valt. AZVV verslikte zich in Colijn zodat blijvend trainer Nico Schoute zijn ploeg zag klimmen naar de derde plaats.

Volgende week is Wolfaartsdijk uit de volgende wedstrijd, en dat is altijd lastig, gezien het verleden.

4 reacties op "Wedstrijdverslag DFS 1 – SKNWK 1 (website D.F.S.)"

  1. Een Supporter | 28-01-2009 at 10:23 |

    Waarom draagt 1 speler van DFS juist witte tape over zwarte kousen. Natuurlijk om op te vallen voor z`n maatjes.Maar er moet toch eenheid in kledij zijn?

  2. Conclusie | 27-01-2009 at 19:55 |

  3. Feit blijft | 27-01-2009 at 17:49 |

    dat Wilco gewoon het veld is uitgeschopt en dat SKNWK hierdoor z’n belangrijkste man kwijt was. Daarna was het wel erg makkelijk voor DFS.

    Professionele overtreding, maar niet echt sportief

  4. Fair play | 27-01-2009 at 12:54 |

    Met Pieter op het middenveld tegenover oud Hoek collega en vriend Wilco de Valk overliep D.F.S. SKNWK aan alle kanten…Om het maar een beetje goed te praten?

    Tot het moment dat Pieter Wilco de Valk bij sliding onderuit haalde. Er leek een zeer ernstige blessure te zijn, brancard op het veld noem maar op. Gelukkig voor alles en iedereen bleek na de wedstrijd alles gelukkig mee te vallen…
    …Maar alsnog was het een belachelijke harde en onzuivere charge die pieter uitvoerde, jammer…

    Nu hopen op een spoedig herstel van Wilco…

Reacties gesloten.