Ruime zege Kapelle in strijd om lijfsbehoud

Kapelle heeft goede zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Op eigen veld werd SKNWK met 4-1 naar huis gestuurd, waardoor de ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse in de stand De Meeuwen voorbijgaat en nu negende staat.

Al na dertien seconden keek SKNWK tegen een 1-0 achterstand aan. Bij de eerste aanval van de wedstrijd probeerde Kapelle-speler Tim Jacobusse met een diepe bal ploeggenoot Edwin van Damme te bereiken, maar via het hoofd van SKNWK-verdediger Leon Pollemans belandde de bal achter de uitgekomen doelman.

Twintig minuten later trok Robbert Padmos de stand gelijk, waarna Ferdi Tilroe nog voor rust de 2-1 uit de rebound na een schot van Job van de Vrie binnenschoot.

In de tweede helft werd opnieuw kort na de aftrap gescoord. Van de Vrie bracht Kapelle op een 3-1 voorsprong, Romano Meerman tekende voor de 4-1.

Volgende week speelt Kapelle tegen het al gedegradeerde ZSC’62, dat dit seizoen slechts één wedstrijd wist te winnen. Bij winst is Kapelle verzekerd van nog een seizoen in de derde klasse.