Heinkenszand wint, maar degradeert toch

MIDDELBURG – Zaterdag-derdeklasser Heinkenszand degradeert ondanks een 1-0-zege op Rillandia naar de vierde klasse.

Kapelle klopte SKNWK met 4-1 en deed de tiende plaats over aan De Meeuwen. Volgende week, bij het gedegradeerde ZSC’62, kan Kapelle zich met een overwinning in veiligheid spelen. Ook Wolfaartsdijk en Rillandia zijn nog niet helemaal zeker van lijfsbehoud.

Kapelle–SKNWK 4-1: Al na negen seconden kopte SKNWK-speler Leon Pollemans de bal achter zijn eigen doelman. SKNWK kwam via Robbert Padmos op 1-1, maar kort voor rust schoot Ferdi Tilroe Kapelle naar 2-1. Na 39 seconden in de tweede helft maakte Job van de Drie de 3-1 en kende het duel een vroegtijdige beslissing. Na een vrije trap van Jacobusse loste SKNWK- doelman Koen de Jonge de bal en zorgde Romano Meerman binnen het uur ook nog voor de 4-1.

Heinkenszand–Rillandia 1-0: In een spectaculaire wedstrijd, waarin beide ploegen handenvol kansen miste, degradeerde Heinkenszand met opgeheven hoofd uit de derde klasse A. Na een kwartier belandde een pass van rechtshalf Jeffrey Hannewijk bij Ewout de Graaf, die de enige goal van het duel maakte. Over en weer werd een stuk of tien keer paal of lat geraakt.

Colijnsplaatse Boys–ZSC’62 3-0: Uit een voorzet van Michiel van der Weele kopte Graham Holmes Colijn na een half uur naar de 1-0. Vlak na rust miste ZSC-speler Gerard Verhoek een grote kans op de gelijkmaker en na een mooie actie besliste Sander van Ouwerkerk het duel. Daarna had ZSC-doelman Luc van Beemen, die sterk keepte, geen antwoord op een afstandschot van Michiel van der Weele: 3-0.

Wolfaartsdijk–AZVV 1-2: Op een moeilijk bespeelbaar veld kreeg Gert-Jan Kolijn namens AZVV de eerste kans en was Wilfred van de Dries daarna dicht bij de 1-0. AZVV-speler Kana de Bernardo Rosa schoot tegen de lat, maar via Jan Kole kwam Wolfaartsdijk in de 38e minuut op een 1-0-voorsprong. Daarna voorkwam Emanuel Pauwels de 2-0 van de thuisploeg. Na rust was het spelbeeld anders en heerste AZVV. Vanaf dertig meter scoorde Wouter Boeije de 1-1 en een kwartier voor tijd scoorde Mustafa Yilmaz op aangeven van Corné Langendoen de winnende treffer, waardoor AZVV de derde periodetitel voor zich opeiste.

DFS–Dauwendaele 1-2 (0-0). Jarno Vermeulen 1-0, Ezra de Korte 1-1, Jasper Leuvelink 1-2.

Veere–De Meeuwen 2-1 (0-0). Jelle Lukasse 1-0, Joachim Cornelisse 2-0, Robin Dek 2-1.