De Meeuwen terug onder de streep

MIDDELBURG – In de derde klasse A moet De Meeuwen vrezen voor deelname aan de nacompetitie, want op de voorlaatste speeldag ‘wipte’ Kapelle over de ploeg uit Zoutelande naar de negende plaats.

De Meeuwen verloor met 2-1 bij het ongeslagen Veere, Kapelle versloeg SKNWK met 4-1. Naast De Meeuwen en Kapelle zijn ook Rillandia en Wolfaartsdijk nog niet geheel veilig. Veere en Dauwendaele wonnen elk met 2-1, en AZVV (3e periodetitel) en DFS (overname periodetitel Veere) plaatsten zich voor de nacompetitie.

DFS–FC Dauwendaele 1-2: In de eerste helft kregen beide ploegen nauwelijks kansen en werd er daarom niet gescoord. Na rust liep Leonard van Floresteijn binnen één minuut wegens praten tegen twee gele kaarten aan en zo moest DFS met tien man verder. In ondertal kwam de ploeg uit Burgh-Haamstede in de 64e minuut, na een handig overstapje van Anco van der Linde, via aanvoerder Jarno Vermeulen toch aan de leiding. Kansen op 2-0 werden daarna niet verzilverd door de thuisploeg. Uit een counter hielp Ezra de Korte Dauwendaele aan de gelijkmaker en tien minuten voor tijd werkte Jasper Leuvelink de 1-2 binnen. Daarna werden nog twee goals van de bezoekers wegens buitenspel afgekeurd.

Veere–De Meeuwen 2-1: Veere behield ook tegen De Meeuwen de ongeslagen status en vervulde haar sportieve plicht. Met een boogbal over de keeper scoorde Jelle Lukasse al in de vijfde minuut de 1-0.

Na een uur spelen verscheen Joachim Cornelisse alleen voor De Meeuwen-doelman Dennie Oosse en dat betekende de 2-0. Via Robin Dek kwam De Meeuwen nog wel terug tot 2-1, maar verder kwam de ploeg uit Zoutelande ook niet.

Colijnsplaatse Boys–ZSC’62 3-0 (1-0). Graham Holmes 1-0, Sander van Ouwerkerk 2-0, Michiel van der Weele 3-0.

Kapelle–SKNWK 4-1 (2-1). Leon Pollemans (e.d.) 1-0, Robbert Padmos 1-1, Ferdi Tilroe 2-1, Job van de Vrie 3-1, Romano Meerman 4-1.

Heinkenszand – Rillandia 1-0 (1-0). Ewout de Graaf 1-0.

Wolfaartsdijk – AZVV 1-2 (1-0). Jan Kole 1-0, Wouter Boeije 1-1, Mustafa Yilmaz 1-2.