7,5 tegen 13 wordt S.K.N.W.K. 1 echt teveel

Vandaag de 2e bekerwedstrijd van S.K.N.W.K. 1. In Oud Gastel was SC Gatsel de tegenstander van de blauw/zwarten. Uiteindelijk moest S.K.N.W.K. capituleren, maar de manier waarop is erg triest.

S.K.N.W.K. legde een prima eerste helft op de uitstekende mat. Het was Wesley Goud die de score opende voor S.K.N.W.K. na een goeie pass van Carlo v/d Maas, 0-1. Echter was de voorsprong van korte duur. Doelman Mike Bakker liet de bal los en maakte een overtreding, strafschop. Dit betekende de gelijkmaker.

Toen S.K.N.W.K. aan de andere kant ook een terechte strafschop kreeg, maakte Robbert Padmos de verdiende 1-2. Nieuwkomer Carlo v/d Maas ging na een pass van de van een blessure teruggekeerde Emiel Kuijten goed door en zorgde zelfs voor de 1-3.

Assistent-scheidsrechter van Gastel vond het genoeg en zorgde samen met de scheidsrechter tot 2x toe dat onterecht werd afgefloten voor buitenspel. Anders had S.K.N.W.K. tot 2x toe alleen op de doelman van Gastel afgekund en de score misschien kunnen verdubbelen. Ook bleven enkele grove charges van de thuisploeg onbestraft. Tot overmaat van ramp scoorde de thuisploeg vlak voor rust ook nog de 2-3.

In de 2e helft twee wissels bij S.K.N.W.K. Keeper Koen de Jonge vervangt doelman Mike Bakker en de moegestreden Emiel Kuijten wordt vervangen door Richard v/d Sande.

Na een smerige overtreding, die onbestraft blijft, moet Sytze Stins uiteindelijk het veld verlaten met een schouderblessure. Voor hem komt de laatste wissel, Timo Verkaart in het veld. Als dan evenlater Robbert Padmos ook het veld wordt afgeschopt, heeft S.K.N.W.K. slechts 10 man over.

Slecht verdedigen wordt de Nieuwerkerkers dan fataal en zorgt voor de 3-3. Wesley Goud krijgt evenlater na een overtreding een gele kaart. iets daarna een onschuldig duel, maar de tegenstander van Wesley doet alsof hij ernstig geblesseerd is en rolt een keer of 8 door. Precies wat de scheids nodig heeft. hij toont Goud z’n tweede gele kaart en dus rood voor Wesley. De speler van Gastel staat overigens weer snel op en loopt verder. Iets dat de scheidsrechter ook heeft gezien, maar onbestraft laat!

Als daarna buitenspel door de scheidsrechter wordt genegeerd, terwijl iedereen (inclusief assistent-scheidsrechter Cees Dalebout) kon zien dat dit echt buitenspel was, en Gastel de 4-3 scoort, zijn de rapen gaar. Doelman Koen de Jonge gaat verhaal halen en krijgt hiervoor de rode kaart. Dat zijn er nog 8.

Kristian Bouwman raakt dan ook geblesseerd en S.K.N.W.K. kan niet verder. De scheidsrechter loopt naar aanvoerder Martin Kiesenberg toe en zegt: als jij niet voor een keeper zorgt, geef ik je ook een rode kaart”. Dus uiteindelijk de geblesseerde Bouwman op het doel. Hij kan niet eens de achterballen meer nemen.

Uiteindelijk wordt het ook nog 5-3 voor de statistieken. Een wedstrijd om snel te vergeten!! Erg jammer dat de wedstrijd zo moet eindigen en dat de leidsman zo’n stempel kan drukken op een duel.

Positief is de terugkeer van Emiel Kuijten. Daar tegenover weer twee blessure gevallen en de kaarten. Conclusie is dat 7,5 tegen 13 net teveel is van het goede. Zaterdag gelukkig de laatste bekerwedstrijd en dan op naar de competitie.

S.K.N.W.K.: Mike Bakker (Koen de Jonge), René Verschoor, Martin Kiesenberg, Frank Boere, Léon Pollemans, Kristian Bouwman, Robbert Padmos, Sytze Stins (Timo Verkaart), Emiel Kuijten (Richard v/d Sande), Wesley Goud, Carlo v/d Maas.

7 reacties op "7,5 tegen 13 wordt S.K.N.W.K. 1 echt teveel"

  1. George | 26-08-2009 at 23:26 |

    Heftig avondje begrijp ik. Deze scheids was dus nog erger dan de "giraffe" van afgelope zaterdag. Tkan vanaf nu alleen maar beter worden..!!

  2. Mediumvisor | 26-08-2009 at 20:25 |

    Ik loop toch al een tijdje mee in het voetbalwereldje, maar dit sloeg werkelijk alles.

    Ik heb dit echt nog nooit meegemaakt, wat een drama was die man

  3. Aanwezige | 26-08-2009 at 18:16 |

    Met de beker altijd meedoen. Dan gaat het ergens om en is een goede testcase. Maar een verzoek van onze club om eens aandacht aan de aanstellingen van het soort arbiters te besteden kan geen kwaad. Of het moet op dit moment echt zo zijn dat er bijna geen scheidsrechter meer is die kwalitatief een wedstrijd tot een goed einde kan brengen op niveau klasse 3. Want als dit soort arbiters wedstrijden moeten leiden zal er veel misgaan in het komende seizoen. Daarbij ook nog eens in acht nemen de versterkte promotie kansen waardoor elke wedstrijd tot het gaatje gespeeld wordt (of er ruim overheen). De KNVB moet eens meer oog hebben voor de lagere standaardklassen en niet alleen voor de top-en 1e klassen. We betalen immers evenveel contributie maar de bond gebruikt klassejustitie. Hoe opmerkelijk is zo’n woord toch.

  4. Een Supporter | 26-08-2009 at 10:30 |

    De vakanties voor volgend jaar zijn weer zo laat. Dan kan men weer geen volledig elftal op de been brengen. Konklusie ??. Niet meedoen voor de beker.

  5. Steven | 26-08-2009 at 10:17 |

    Ik ben het helemaal met Nelleke eens

  6. Nelleke | 26-08-2009 at 09:57 |

    Wat een belachelijke actie om een aanvoerder te dreigen met een rode kaart als hij niet voor een keeper zorgt. Dat is helemaal zijn verantwoordelijkheid niet!
    Jammer dat er zoveel scheidsrechters zijn die zelf de regels niet eens kennen.

  7. Jeffry | 25-08-2009 at 23:38 |

    Lekker zooitje dan…
    Weer 2 geblesseerden erbij dus schiet op.
    Ik doe men best men herstel maar kan het niet egt sneller laten gaan ben ik bang.

Reacties gesloten.