Alleen SKNWK kreeg Kloetinge een keer uit de beker

Zes keer bekerde Kloetinge in de laatste dertig jaar tegen een club van Schouwen-Duiveland. Alleen SKNWK kreeg het voor elkaar via de Bevelandse club een ronde verder te komen. De toenmalige tweedeklasser uit Nieuwerkerk won twaalf jaar geleden op eigen veld met 3-2 van de toenmalige koploper uit de eerste klasse. Ook nu leidt Kloetinge op dat niveau en opnieuw is (zaterdag) een Duivelandse tweedeklasser de tegenstander: Duiveland.

De meest in het oog springende uitslag is de 0-10 bij Zierikzee, een jaar na de stunt van SKNWK. Maar ook de Kloetingse revanche elf jaar na dato op SKNWK mag er zijn: 8-1. Vijf van die acht doelpunten werden gemaakt door spelers die er ook nu nog bij zijn bij Kloetinge: Niels Kole (2) en Etiënne Mallie (3). Het was een tussenstop van Kloetinge op weg naar de bekerfinale, die het uiteindelijk met 0-1 verloor in Halsteren.

De beul van Kloetinge in 1997 was Wilco de Valk met een doelpunt en de assist van de matchwinnende 3-2 van Erwin Theunisse. De Valk had zich in de kijker gespeeld bij de Bevelandse club en maakte anderhalf seizoen later de overstap naar de groenen. Wie speelt zichzelf zaterdag bij Duiveland in de etalage?

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/