De Noormannen heeft meeste recht op periodetitel

De Noormannen heeft het meeste recht op de periodetitel

Wie van de drie in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. De Noormannen, AZVV en VCK strijden nek aan nek voor de eerste periodetitel. Alledrie hebben ze 16 punten uit 7 wedstrijden en helemaal bizar: hetzelfde doelsaldo: plus 13. Zaterdag valt de beslissing, maar op voorhand heeft De Noormannen het meeste recht op de periodetitel.

Die stelling zal in Axel en Koudekerke begrijpelijk de nodige tegenwind oproepen. Zeker omdat AZVV op de openingsdag zelfs heeft gewonnen van De Noormannen. Maar helaas: de cijfers bevestigen de stelling. De vergelijking is gemaakt op basis van de ranglijst. De huidige klasseringen van de zeven tegenstanders zijn opgeteld en wie de laagste score heeft, heeft het zwaarste programma gehad. En dat is De Noormannen.

De tabel hieronder laat ook meteen zien waarom AZVV en VCK niet de statistische favoriet zijn. Beide clubs hebben het complete rechterrijtje als tegenstander gehad plus één ploeg uit het linkerrijtje. De Noormannenb heeft er (al) drie gehad uit het linkerrijtje. Zaterdag speelt De Noormannen tegen De Meeuwen, AZVV bij Nieuwdorp en VCK bij DFS. Allemaal uitduels voor de top drie.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/