S.K.N.W.K. 1 krijgt oorwassing van D.F.S. 1

Na de mooie overwinning van S.K.N.W.K. 1 vorige week op Kapelle 1 leek het dat het vertrouwen weer wat aan het groeien was. Echter gisteren liep dit weer een flinke deuk op. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ kreeg S.K.N.W.K. 1 een flinke oorwassing in de enige Schouwen-Duivelandse derby van de 3e klasse A. D.F.S. ging met de drie punten aan de haal en trakteerde S.K.N.W.K. op een vernederende 0-5 nederlaag!

Al na 11 minuten kwamen de gasten op voorsprong. Het was Pieter de Munnik, die dit seizoen veelvuldig het doel weet te vinden, die D.F.S. op voorsprong bracht na een goede dieptepass. S.K.N.W.K. dus opnieuw op een achterstand en dat was al zo vaak deze competitie.

De thuisploeg stelde hier weinig tegenover. In de 20e minuut was er een goede aktie van Wesley Goud, maar was er niemand voor het doel te vinden om de aktie af te maken. Tien minuten later een goede mogelijkheid voor dezelfde Goud na een prima bal van Robbert Padmos. Helaas tikte de doelman de bal over de lat.

Nadat Erwin Nelissen nog gevaarlijk kon zijn uit een vrije trap was het D.F.S. dat de marge verdubbelde in de 39e minuut, 0-2. Vlak erna een schot van Léon Pollemans op de paal en Emiel Kuijten die de rebound gered zag door de keeper.

Vier minuten voor de rust dan ook al de 0-3. Geklungel in de S.K.N.W.K.-verdediging stelt D.F.S. in staat om opnieuw te scoren. In blessuretijd doet S.K.N.W.K. dan nog wat terug via Robbert Padmos, maar zijn bal gaat naast het doel. Ruststand 0-3!!

In de 2e helft krijgt S.K.N.W.K. eigenlijk geen mogelijkheden om te scoren. Het is doelman Mike Bakker van S.K.N.W.K. die zelfs nog een paar keer handelend moet optreden om de score niet verder op te laten lopen.

Tien minuten voor het eind van de wedstrijd maakt Erwin Nelissen een overtreding op Pieter de Munnik in het zestienmetergebied, strafschop. Deze wordt benut. En of het dan allemaal nog niet genoeg is scoort D.F.S. 1 in de 84e minuut uit een lange bal zelfs ook nog de 0-5.

S.K.N.W.K. 1 is afgedroogd kan men wel stellen. Volgende week nieuwe kansen voor de blauw/zwarten. Dan is Spui de tegenstander. Deze ploeg staat na de wedstrijden van gisteren op de laatste plaats. Dat is zeker geen garantie dat S.K.N.W.K. daar zomaar eventjes gaat winnen, want was dat een aantal weken ook niet het geval bij Kruiningen…….

Mannen, zet hem op!

S.K.N.W.K.: Mike Bakker, Erwin Nelissen, Sytze Stins, René Verschoor, Léon Pollemans, Wilco de Valk, Emiel Kuijten, Sander Uijl, Robbert Padmos, Wesley Goud (George van Heukelom), Kristian Bouwman (Richard v/d Sande).