Na een bloedstollend duel een nipte zege voor WIK

Hieronder een wedstrijdverslag van s.v. W.I.K. ’57 C1 – S.K.N.W.K. C1 van de website van s.v. W.I.K. ’57:

Na een bloedstollend duel een nipte zege voor WIK C1 op SKNWK

Waar de jongens het al een week druk over hadden ging nu eindelijk gebeuren. De wedstrijd tegen SKNWK, allebei de teams hebben alles nog gewonnen. Na regenachtige uren voor de wedstrijd was het toch redelijk droog op De Vospit.
Aangezien de trainer/coach Ad den Boer een weekendje weg was nam Ad Theunisse deze wedstrijd op zich. We begonnen met in de basis: Gerard, Harmen, Damian, Willem, Silke, Pim, Remon, Wilmar, Niels, Remco en Camiel. Op de bank zaten Dilano en Davey.

Het was eerst een beetje aftasten maar na ongeveer 10 minuten scoorde Nieuwerkerk de 0-1 maar onze jongens hebben dat nodig zodat ze wat feller worden. En inderdaad het heeft geholpen, de volgende 20 minuten had WIK de overhand, wat resulteerde in heel veel gemiste kansen, ook daar zijn onze jongens goed in. Willem op de paal, Remco net naast na een vrije trap, Silke net naast, Niels na een goed schot net op de keeper, dit was ook bij Remco het geval, nog een poging van Niels maar die belande helaas ook in de handen van de keeper. Maar Nieuwerkerk laat het er ook niet bij zitten en braken uit en scoorde 0-2. Daarna kwamen onze jongens weer aan de bak. Remco weer op de keeper, Wilmar ook en Camiel net naast, totdat Niels schoot en Silke in de rebound vlak voor rust de 1-2 scoorde.

In de tweede helft had WIK weer de overhand. Remon en Remco een gemiste kans op doel, Silke schoot er 1 over en 1 net naast. Maar daar kwam Wilmar in actie met een mooie voorzet op Remon die de 2-2 maakte. Nu werd het pas echt spannend, de toeschouwers die voor deze wedstrijd speciaal naar De Vospit waren gekomen hoorde je ook af en toe zuchten en mopperen. Na wat gedroel voor het doel van Nieuwerkerk scoorde zij zelf de 3-2 met een eigen doelpunt. Toen waren de jongens helemaal dol maar we moesten toch nog bijna 10 minuten spelen. Nieuwerkerk kwam nog wel op de kant van de tegenstander maar konden niks meer uithalen. Er was nog bijna de kans op 4-2 in de laatste minuten met een hoekschop voor WIK. Remon nam deze voor zijn rekening, er stonden 3 man voor het doel de bal schoof net voor het doel langs maar geen van de jongens kon hem er in schieten.

Iedereen was blij dat de scheidsrechter het laatste fluitsignaal gaf want het was heel erg spannend in de laatste minuten. Ad is door de tijdelijke coach op de hoogte gehouden via sms en was ook supertrots !!!!! Nu nog drie wedstrijden te gaan en het is de bedoeling dat we die gaan winnen om kampioen te worden. Dus zet hem op jongens !!!!!!!