Niels Kole is 5 tellen sneller dan Erik de Groene

Niels Kole is vijf tellen sneller dan Erik de Groene

Met zijn razendsnelle doelpunt tegen VVGZ verschafte Niels Kole zichzelf een plaatsje in het geschiedenisboek van Kloetinge. Na veertig tellen had hij de bal er al ingelegd. Aanvankelijk stond Kole niet eens op het wedstrijdformulier. Hij was geblesseerd. Op de wedstrijddag werd de naam van Rick Mulder echter geschrapt en verscheen nummer 10 Niels Kole alsnog aan de aftrap. Veertig tellen later nam hij Erik de Groene te grazen…

Erik de Groene schoot in februari 2001 immers na 45 seconden raak. Hij deed dat in de hoofdklasse tegen Dovo. De clubs uit Veenendaal blijken voor Kloetinge toch dankbare slachtoffers, want ook Wilco de Valk, Marcel Lourens en Ronald Zuijdwegt konden tegen Dovo of GVVV al vroeg al juichen. Niels Kole is in elk geval de derde Kloetinge-speler sinds 1995 die minder dan een minuut nodig had om te scoren.

Twee opvallende treffers pikken we er nog even uit. Die van Robin de Pagter en Ronald Zuijdwegt. Beiden scoorden in de derde minuut. Dat was echter niet de openingstreffer van de wedstrijd, het was de gelijkmaker omdat de tegenpartij nóg sneller had gescoord. In het geval van De Pagters goal tegen IJsselmeervogels bleek de 1-1 uiteindelijk ook de eindstand.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/