‘Rentree om van te dromen’

door Klaas Verspoor

NIEUWERKERK – De derby tussen SKNWK en DFS was zaterdag in Nieuwerkerk ook de wedstrijd van de afwezigen en terugkeer van verloren zonen. Bij SKNWK behoort Martin Kiesenberg sinds vorige week niet meer tot de eerste en tweede selectie.

De speler kon zich niet vereenzelvigen met een plaats op de reservebank. “Als hij weer bij de selectie wil komen, dan hoor ik het wel”, sprak trainer SKNWK-trainer Gerjo Prins voor het duel. Bij SKNWK ontbraken ook doelman Koen de Jonge, die ziek thuis zat, en aanvaller Carlo van der Maas.

Bij DFS waren Lennart Padmos, Patrick Verboom, Anco van der Linde en Leon de Bruine niet inzetbaar. Jeroen Grefkens stond na de mislukte rentreepoging van vorige week weer wel aan de aftrap. “Dit is een droomrentree, want vorige week was het voor mij van korte duur”, sprak Grefkens na de derby. In het duel met VCK viel hij na een botsing met Pieter de Munnik uit met een hoofdwond, maar nu was hij weer dikke maatjes met zijn ploeggenoot. “Met Pieter kan ik in het veld lezen en schrijven. Zelf mis ik nog wel wat ritme, maar gelukkig ben ik weer terug.”

KNWK-verdediger Erwin Nelissen werd gek van alle tegenstanders die hij voor zich zag opduiken. “DFS was feller in de duels. Ik gaf het voorbeeld nog om er stevig in te gaan. Het is in het veld elf tegen elf, maar als er paar verzaken bij ons wordt het zwaar. We zitten nu eenmaal in de hoek waar de klappen vallen.”