Colijnsplaatse Boys houdt ook thuis de nul

Colijnsplaatse Boys houdt ook thuis tegen Nieuwdorp de nul

MIDDELBURG – In de derde klasse A hield Colijnsplaatse Boys voor de vijfde keer op rij de nul.

Nu werd Nieuwdorp met 1-0 verslagen. Kapelle boekte een 3-0-zege op Spui, Yerseke klopte De Meeuwen met 3-1 en Kruiningen nam na een 5-5-gelijkspel een punt mee bij De Noormannen. AZVV won de topper tegen VCK met 3-1.

Kapelle–Spui 3-0: Voor rust was Kapelle al de betere ploeg, maar pas in de tweede helft kon het verschil gemaakt worden. Jasper de Troije en Jon Herselman waren al dicht bij 1-0, voordat Job van de Vrie die op aangeven van Marco den Deurwaarder in de 66e minuut wist te scoren. In de 80e minuut zorgde Robin Boogaard na een prima aanval voor de 2-0 en vlak voor tijd leidde een verre uittrap van Kapelle-doelman Yoeri Houtekamer tot de 3-0 van Den Deurwaarder.

De Noormannen–Kruiningen 5-5: Een waar doelpuntenfestijn, dat werd ingeleid door een eigen goal van Noormannen-keeper Niels van Alphen. Met twee goals, waarvan de eerste in de kruising, zorgde Mark Minderhoud voor de 2-1. Via Menno de Nooijer werd het 3-1, waarna Jimmy Fens Kruiningen terug bracht tot 3-2. Met zijn tweede goal bepaalde De Nooijer de ruststand op 4-2. Job Sinke zorgde na rust voor de 4-3 en na de 5-3 van Bart Dekkers leek De Noormannen op rozen te zitten. Goals van Sinke en Edwin van Houte – in de laatste minuut – bezorgden Kruiningen een verdiend punt.

Yerseke–De Meeuwen 3-1: De eerste helft ging gelijk op, maar na rust startte Yerseke voortvarend. In de 47e minuut scoorde Arjen de Koeijer uit een voorzet van Jarno van de Kreeke de 1-0. Antonis Riedijk kopte Yerseke daarna naar de 2-0.

Na een uur spelen tekende Bart van Steveninck voor de derde goal. Kopballen van diezelfde Van Steveninck en Riedijk belandden daarna nog op de lat en vlak voor tijd deed Pieter Roelse namens De Meeuwen nog iets terug.

Colijnsplaatse Boys–Nieuwdorp 1-0: Colijnsplaatse Boys heeft na negen duels de minst gepasseerde verdediging in de derde klasse A. Nieuwdorp was voor rust gevaarlijker, maar vond steeds Colijn-keeper Rien Meulenberg op de weg. In de 70e minuut zorgde Bertus Zoeteweij, na een vrije trap van Wouter van Gilst en doorkoppen van Robbert-Jan van de Genuchte, voor de 1-0. Daarna voorkwam Meulenberg met twee reddingen een bijna zekere treffer voor Nieuwdorp, dat eigenlijk wel een puntje had verdiend.

AZVV-VCK 3-1 (1-1). Mustafa Yilmaz 1-0, Dennie Joosse 1-1 (strafschop), Emanuel Pauwels 2-1, Mustafa Yilmaz 3-1. Bijzonderheden: 60. Rode kaart (2x geel): Michiel Standaert (AZVV).

SKNWK–D0FS 0-5 (0-3). Pieter de Munnik 0-1, Jarno Vermeulen 0-2, Jeroen Grefkens 0-3, Jarno Vermeulen (strafschop) 0-4, Kevin Veerhoek 0-5.