SKNWK heeft weer wat lucht

MIDDELBURG – SKNWK boekte zaterdag tegen Yerseke de vierde overwinning van het seizoen.

De Nieuwerkerkse zaterdag-derdeklasser bleef op eigen veld met 5-3 aan de winnende kant van de score. DFS moest thuis een 2-1-nederlaag incasseren. Kapelle nam de punten mee.

Aan de kop van de ranglijst staat de top vier binnen één verliespunt van elkaar. De Noormannen leidt met 33 punten. AZVV en Nieuwdorp hebben er één minder. VCK heeft er vier minder, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

SKNWK-middenvelder Sander Uijl gaat met drie tegenstanders in de buurt met de bal aan de haal. foto Dirk-Jan Gjeltema

SKNWK-Yerseke 5-3: Binnen 25 minuten leidde de thuisploeg al met 3-0. In de achtste minuut maakte Carlo van der Maas zijn eerste treffer in dienst van SKNWK, na voorbereidend werk van Erwin Nelissen en Emiel Kuijten. Op aangeven van Wilco de Valk scoorde Van der Maas vier minuten later ook 2-0. In de 24e minuut zorgde De Valk uit een voorzet van Nelissen voor de 3-0. Scheidsrechter IJpelaar legde de wedstrijd voor tien minuten stil, na uitlatingen aan het adres van de assistent-scheidsrechter van Yerseke. In de slotfase was Yerseke dicht bij de 3-1, maar een schot eindigde op de lat.

Uit een strafschop, na een overtreding van Sytze Stins op Bart van Steveninck, scoorde Frank Bakker na rust wel de 3-1. Nadat Yerseke-doelman Ramon Boone een schot van Nelissen niet onder controle kreeg, zorgde invaller Oleg Bondarenko voor 4-1. Op aangeven van de sterk spelende Sander Uijl scoorde De Valk zijn tweede treffer. Vlak voor tijd kopte Antonis Riedijk Yerseke naar 5-2.

SKNWK steeg door de overwinning naar de tiende plaats op de ranglijst. Met twaalf punten, allemaal op eigen veld behaald, heeft SKNWK nu twee punten meer dan Spui. Die ploeg speelde nog wel twee wedstrijden minder.

DFS-Kapelle 1-2: DFS speelde opnieuw zonder een aantal vaste krachten. In de eerste zeventig minuten kwamen de ploegen nauwelijks aan kansen toe, maar na een overtreding van DFS-verdediger René van der Linde op Romano Meerman kregen de bezoekers een strafschop. Jon Herselman benutte in de 71e minuut de elfmetertrap: 0-1. Na een vlijmscherpe counter kwam Kapelle vier minuten later via Meerman op 0-2 en daarmee was de wedstrijd beslist. Vlak voor tijd deed DFS nog wat terug, toen gelegenheidspits Patrick Verboom na een scrimmage in het strafschopgebied van Kapelle scoorde.

Kruiningen–AZVV 1-2: In een matig duel duurde het tot de 82e minuut voordat er gescoord werd. Bij een aanval van de thuisploeg schoot Kevin Beenhakker op de paal en Bowling Karapun scoorde in de rebound de 1-0.

Na die goal drong AZVV sterk aan en dat werd in de 89e minuut beloond. Kruiningen kreeg de bal niet weg uit het eigen strafschopgebied en Mustafa Yilmaz zorgde voor de gelijkmaker. In de 93e minuut leek Kruiningen-doelman Edgar Verhage in eerste instantie een punt te redden voor zijn ploeg, maar in de rebound moest hij het antwoord schuldig blijven op een inzet van Stefan Boeije: 1-2.

Spui–De Noormannen 2-4: Met een individuele actie opende Menno de Nooijer namens De Noormannen de score en na een verkeerde uittrap van de doelman kwam Spui daarna door een treffer van Veli Eryuruk op 1-1.

Door een kopbal van Mark Minderhoud leidde de koploper bij rust met 1-2. In de 75e minuut kwam Spui, door een doelpunt van Mark van Minnen, voor de tweede keer langszij. Minderhoud zette zijn ploeg opnieuw op voorsprong en Peter van Alphen zorgde voor de 2-4-eindstand. Spui zakte door de winst van SKNWK naar de voorlaatste plaats op de ranglijst. Kruiningen staat met een wedstrijd meer gespeeld drie punten onder de Zeeuws-Vlaamse ploeg.

Nieuwdorp–VCK 2-1: VCK kwam via Erik Goudt op 0-1 en daarna misten de bezoekers enkele kansen op de 0-2. Het brak de ploeg later op. In de twintigste minuut belandde een schot van Nieuwdorp-speler Niels Mulder op de kruising. Het venijn zat hem in de staart.

Eerst miste Martin Smaardijk een kans op de 1-1 en daarna verzuimde Stefan Wielemaker, mede door goed keeperswerk van Ruben Otte, om voor 0-2 te zorgen. In de negentigste minuut maakte Martin de Hamer op aangeven van Ruud la Grand de 1-1. In de vierde minuut van de blessuretijd zette La Grand met de winnende treffer Nieuwdorp op zijn kop.

De Meeuwen–Colijnsplaatse Boys 2-0: In een matige partij kreeg de thuisploeg net wat meer kansen. In de 37e minuut gingen Colijn-doelman Rien Meulenberg en laatste man Bertus Siereveld in de fout bij een voorzet van Dennie Huijbregtse, waarna Robin Dek voor 0-1 kon zorgen.

Lange tijd hing de gelijkmaker in de lucht, maar in de 82e minuut besliste De Meeuwen de wedstrijd. Meulenberg keerde een inzet van Vincenzo Lorello, maar in de rebound scoorde Dek opnieuw.