S.K.N.W.K. 1 verslaat Kapelle 1

Na het tegenvallende resultaat van vorige week (0-1 verlies van mededegradatiekandidaat Kruiningen 1) had S.K.N.W.K. 1 gisteren de mogelijkheid om het geschonden blazoen op te poetsen. Dit moest dan gebeuren op bezoek bij Kapelle 1. In de thuiswedstrijd wisten de blauw/zwarten met maar liefst 4-1 te winnen van de mannen die onder leiding staan van oud-S.K.N.W.K.-trainer Adriaan Nieuwenhuijse.

Ook gisteren waren de Nieuwerkerkers uiteindelijk te sterk voor Kapelle 1. Na een gelijkopgaande wedstrijd stond aan het eind van het duel 1-2 op het wedstrijdformulier. Zodoende voor S.K.N.W.K. 3 hele belangrijke punten.

De eerste 25 minuten van de wedstrijd waren voor de thuisploeg. Na 14 minuten namen ze dan ook terecht de leiding. Hierbij kregen ze toch wel iets hulp van doelman Koen de Jonge van S.K.N.W.K. Gelukkig bleef het bij deze ene treffer voor Kapelle.

De aanleiding tot de 1-1. Kristian Bouwman gaat goed door op rechts. Wesley Goud loopt prima mee om zo de 1-1 binnen te schieten

Vijf minuten later stond het echter al weer gelijk. De van een blessure teruggekeerde Wesley Goud was het eindstation na een goede aktie van Kristian Bouwman over rechts. Goud nam de bal prima aan en draaide bij zijn directe tegenstander weg. Onhoudbaar schoot hij de bal met links in de verre hoek, 1-1.

Hierna ontspon zich een duel dat alle kanten op kon gaan. Het spel golfde op en neer. Namens S.K.N.W.K. waren Wilco de Valk (kopbal over) en Sander Uijl (schot net naast) dicht bij de 1-2 in de eerste helft. Toch stond na 45 minuten een gelijke stand op het scorebord, 1-1.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld. Een omhaal van Wesley werd door de doelman geparreerd. Aan de ander kant werd een vrije trap van Kapelle breed gekopt en (gelukkig) net gemist.

Sander Uijl in duel met een Kapelle-speler. Sander zorgde uiteindelijk met zijn treffer voor 3 zeer belangrijke punten

Carlo v/d Maas en Wesley Goud hadden hierna mogelijkheden, maar het was uiteindelijk Sander Uijl, die ditmaal aan de linker kant op het middenveld speelde en weer erg goed was, die de trekker overhaalde namens de blauw/zwarten. Na een pass van Emiel Kuijten maakte hij in de 71e minuut de 1-2.

Twee minuten later had Kristian Bouwman de mogelijkheid het duel op slot moeten schieten. Echter zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor tijd nog een kansje voor de thuisploeg. Na een corner ging het schot gelukkig naast het S.K.N.W.K.-doel en kon S.K.N.W.K. een belangrijke overwinning bijschrijven.

Zeker na het horen van met name de 1-2 winst van Kruiningen was dit zeer welkom! Volgende week een zeer lastige uitwedstrijd bij A.Z.V.V. 1. Hopen dat we voor een stuntje kunnen zorgen.

S.K.N.W.K. 1; Koen de Jonge, Martijn Rentier, René Verschoor, Frank Boere, Timo Verkaart, Kristian Bouwman (Richard v/d Sande), Emiel Kuijten, Sander Uijl, Wilco de Valk, Wesley Goud (Oleg Bondarenko), Carlo v/d Maas.