S.K.N.W.K. 1 doet wat het moet doen

In een rechtstreeks duel tussen respectievelijk de nummers 12 en 11 van de 3e klas A heeft S.K.N.W.K. zich een goede positie verschaft voor handhaving. Na een echt degradatieduel, waarin van goed voetbal absoluut geen sprake was, ging S.K.N.W.K. 1 met een 2-1 overwinning beginnen aan de 3e helft. Hierdoor geven de blauw/zwarten de rode lantaarn over aan Spui 1. Door de uitslagen van gisteren staat S.K.N.W.K. 1 nu zelfs 10e, omdat ze ook Kruiningen zijn gepasseerd op de ranglijst.

Op een zonnig en druk bezocht sportpark ‘Het Springer’ begonnen beide ploegen aan deze zeer belangrijke wedstrijd. Voor S.K.N.W.K. 1 telde alleen de winst. Verlies kon zelfs al degradatie betekenen. Vooraf was het erg puzzelen bij de Nieuwerkerkers. Met maar liefst 8 afwezigen binnen de eerste selektie werden Remco Veenboer, Martin Kiesenberg en Martijn Neele vanuit het 2e elftal bij het eerste gevoegd.

In de eerste helft was het na wat aftasten toch Spui dat de leiding kon nemen. Zij werden hierbij in het zadel geholpen door S.K.N.W.K. Doelman Koen de Jonge wilde via René Verschoor de opbouw van achteruit verzorgen. Mede door het slechte veld kreeg Verschoor de bal niet onder controle. De spits van Spui wist wel raad met dit kadootje en lobde de bal overigens mooi onder de lat binnen achter De Jonge, 0-1.

Het is dan zaak de rust te bewaren en niet gelijk geforceerd op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Immers nog een tegentreffer zou het wel erg moeilijk maken voor S.K.N.W.K. Gelukkig kwam de gelijkmaker er ook nog voor de rust. Het was Erwin Nelissen die een vrije trap via een been van een Spui-verdediger binnen zag vallen, 1-1.

George van Heukelom had ook nog een grote kans voor S.K.N.W.K. na eerst een kopkans voor Timo Verkaart. Helaas werd de bal van George van de doellijn gehaald. Zo gingen beide ploegen met 1-1 om de thee.

In de 2e helft begon S.K.N.W.K. met een omzetting. Martin Kiesenberg was in het veld gekomen voor Kristian Bouwman. Kiesenberg ging achterin spelen en Verschoor schoof door naar het middenveld.

S.K.N.W.K-aanvoerder Wilco de Valk (die overigens niet geheel fit was) had de mogelijkheid op 2-1. Helaas schampte hij de bal en ging deze naast het Spui-doel. Aan de andere kant was het ook nog even oppassen toen een goede voorzet van links niet goed op waarde werd geschat en dus geen doel trof.

Zo’n kwartier voor tijd ging George van Heukelom goed door. Hij ging de 16 meter binnen en werd volgens de scheidsrechter onregelementair afgestopt. Pingel dus! Erwin Nelissen zette zich achter de bal en scoorde beheerst S.K.N.W.K.’s 2e en zijn 2e doelpunt van de middag. S.K.N.W.K. dus weer op voorsprong.

Overigens kreeg een Spui-speler na het benutten van deze strafschop wegens commentaar zijn 2e gele kaart. Maar de leidsman vergat een rode kaart te trekken en zodoende bleef Spui dus met 11 man spelen. Na de 2-1 gingen de gasten alles of niet spelen. Achterin gingen ze 1 op 1 spelen. Omdat S.K.N.W.K. niks kon doen met de geboden ruimte voorin bleef het tot het laatst toe spannend.

Martijn Neele, die de moegestreden Léon Pollemans nog was komen vervangen, kopte nog een bal voor de voeten van een Spui-speler. Gelukkig kon Neele zijn ‘foutje’ zelf herstellen en de bal over de zijlijn werken.

Na drie minuten extra tijd (in de eerste helft zelfs 6!) floot de scheidsrechter voor het einde. Opluchting bij S.K.N.W.K. en frustratie bij alles en iedereen van Spui. Zij gingen nog verhaal halen bij de scheidsrechter. Zelfs enkele ‘supporters’ vonden het nodig zich hiermee te bemoeien. Gelukkig escaleerde het niet en was de rust op het veld snel weergekeerd.

Op een zonnig terras voor de kantine was het lang gezellig (en) druk. Je ziet wat met inzet bereikt kan worden.

Volgende week nog een keertje vlammen, met maar één doel: veiligstellen van het 3e klasser schap. In Zoutelande is trouwens De Meeuwen 1 dan de tegenstander.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Erwin Nelissen, Martijn Rentier, René Verschoor, Léon Pollemans (Martijn Neele), Kristian Bouwman (Martin Kiesenberg), Wilco de Valk, Timo Verkaart, George van Heukelom (Richard v/d Sande), Remco Veenboer, Carlo v/d Maas.