Eerste punten voor S.K.N.W.K. 1 zijn binnen

In de 3e competitiewedstrijd zijn de eerste punten voor S.K.N.W.K. 1 een feit. En hoe! Domburg 1 werd met maar liefst 5-1 huiswaarts gestuurd. Hierdoor verlaat S.K.N.W.K. 1 de laatste plaats in de 3e klas A.

Op een zonnig sportpark ‘Het Springer’ speelden de blauw/zwarten een wedstrijd met 2 gezichten. Ondanks het feit dat al na 5 minuten via Robbert Padmos op 1-0 waren gekomen, speelden ze zeer slordig in de eerste helft. Met name de passing liet te wensen over. Hierdoor erg rommelige eerste 45 minunten.

Wilco de Valk (10) kopt hier de 2-1 binnen, maar ziet deze treffer ten onrechte worden afgekeurd

Na een half uur krijgt S.K.N.W.K. ondanks het slechte voetbal een prima kans op 2-0. Helaas lepelt Léon Goedegebure de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant is het overigens dan wel gelijk raak. Na een corner van Domburg kan de rebound worden binnen getikt, 1-1.

Helaas fluit de verder overigens prima leidende scheidsrechter voor buitenspel van Wilco de Valk, die de bal keurig laat lopen voor Robbert Padmos, die absoluut geen buitenspel staat. De referee excuseert zich wel, maar de kans is dan wel verkeken voor S.K.N.W.K.

Blijdschap bij S.K.N.W.K. 1 na de 2-1 van de voet van Léon Goedegebure

Domburg krijgt vlak voor de rust via een ingestudeerde vrije trap nog een prima mogelijkheid. Gelukkig voor S.K.N.W.K. gaat de bal over het doel van doelman Mike Bakker. Ruststand dus 1-1.

In de 2e helft is dan een heel ander S.K.N.W.K. te zien. Gretig trekken ze ten aanval met een sterke Wilco de Valk en Robbert Padmos. Overigens speelde het hele team een uitstekende 2e helft!!

Al na 6 minuten wordt een treffer van Wilco de Valk ten onrechte afgekeurd. Hij zou geduwd hebben bij een kopduel na een prima vrije trap van Martin Kiesenberg. Gelukkig na 4 minuten al gerechtigheid. Na een vloeiende aanval via Robbert Padmos en Wilco de Valk geeft laatstgenoemde de bal breed op Léon Goedegebure. Hij scoort beheerst de 2-1.

Timo Verkaart stond links buiten en deed dit prima. Hij bekroonde zijn goede optreden met een prachtige treffer

S.K.N.W.K. is dan los en gaat op zoek naar nog meer treffers. Eerst wordt een kopbal van linksbuiten Timo Verkaart (hij stond daar gisteren voor het eerst en deed dit heel verdienstelijk) nog van de lijn gehaald. Een schot van Kristian Bouwman gaat net naast en een schot van Robbert Padmos is een prooi voor de Domburg-goalie.

Als Timo Verkaart daarna een als voorzet bedoelde bal bijna binnen ziet vallen, komt de mooiste treffer van de middag. De doelman van Domburg komt buiten zijn zestienmeter gebied en kopt de bal voor de voeten van Timo. Van zo’n meter of 35 bedenkt hij zich geen moment en lobt de bal schitterend net onder het latje. Zowel binnen als buiten het veld ‘ontploft’ Het Springer.

Oleg Bondarenko verving in de 2e helft Remco Veenboer op rechtsbuiten. Met een aantal prima acties en een schitterende assist, was hij belangrijk in de 2e helft voor S.K.N.W.K.

Zo’n tien minuten voor het verstrijken van de wedstrijd is het invaller Oleg Bondarenko (ook hij kan terugkijken op een prima invalbeurt) die de bal breed geeft op aanvoerder Wilco de Valk. Hij maakt de 4-1. Robbert Padmos en Martin Kiesenberg zijn nog dichtbij de 5-1, maar deze komt uiteindelijk van de voet van Wilco de Valk.

Hij gaat in blessuretijd schitterend door en schiet de bal hard via de onderkant van de lat tegen de touwen, 5-1. Wat een 2e helft!!

Echter we blijven met beide voetjes op de grond, maar dat kun je overigens wel aan Gerard Olijhoek overlaten. Volgende week wacht nl. een zeer lastig duel voor S.K.N.W.K. 1. Dan wordt in Burgh-Haamstede de derby tegen D.F.S. 1 gespeeld.

S.K.N.W.K. 1: Mike Bakker, Kristian Bouwman, Martin Kiesenberg, René Verschoor, Léon Pollemans, Martijn Rentier, Robbert Padmos, Léon Goedegebure (Kevin Schiettekatte), Remco Veenboer (Oleg Bondarenko), Wilco de Valk, Timo Verkaart.