S.K.N.W.K. 1 opnieuw met lege handen

Het 7e competitieduel van S.K.N.W.K. 1 leverde niet de zonodige punten op. In en tegen Kapelle werd een slechte wedstrijd uiteindelijk nipt met 1-0 verloren. Zodoende nog steeds slechts 4 punten voor S.K.N.W.K. 1 en op een gedeelde laatste plaats met Colijnsplaatse Boys 1.

De eerste helft was zeer slordig van beide kanten. Al na 7 minuten had Kapelle 2x op het S.K.N.W.K.-doel geschoten, maar beide keren ging de bal over. Na nog twee kansjes voor de thuisploeg was het Wilco de Valk die namens S.K.N.W.K. voor het eerste gevaar zorgde. Zijn schot werd tot corner verwerkt door de doelman.

Zo waren er in de eerste helft nog wat halve kansen/mogelijkheden, maar er viel zeker voor de neutrale toeschouwer niet veel te genieten.

In de 2e helft was het gelijk S.K.N.W.K. dat gevaarlijk is al in de 2e minuut. S.K.N.W.K. had eigenlijk een penalty moeten krijgen (en de keeper een rode kaart), maar de scheids, die dit achteraf ook toegaf, gaf slechts een vrije trap. Deze smoorde helaas in de muur.

Daarna een aantal prima aanvallen van de thuisploeg, maar gelukkig voor de Nieuwerkerkers stond het vizier van de voorwaartsen van de rood/witten niet op scherp.

Als Wilco de Valk dan een prima mogelijkheid na een lange bal van Robbert Padmos net naast kopt is het aan de andere kant helaas wel raak. Uit opnieuw een stilstaand moment (deze competitie al (veel te) vaak een tegendoelpunt opgeleverd) wordt het 1-0. Een corner wordt net voor de uitstormende doelman Mike Bakker met het achterhoofd binnengekopt.

S.K.N.W.K. probeert daarna op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Via invaller Stefan Vermeer komen er nog een aantal prima voorzetten vanaf de linkerkant. Helaas krijgt Wilco de Valk een aantal keren net z’n voet niet goed tegen de bal, zodat de blauw/zwarten op de hatelijke ‘nul’ blijven steken.

De scheidsrechter laat overigens nog een keer van zich spreken als S.K.N.W.K. goed doorgaat over rechts via A-junior Martijn Backx. Helaas fluit de scheidsrechter voor commentaar op de leiding namens een Kapelle-speler en ontneemt de blauw/zwarten dus een goede mogelijkheid. Gekker is nog dat hij daarna een scheidsrechterbal geeft i.p.v. een vrije trap aan S.K.N.W.K.

De beste kansen zijn nog voor de thuisploeg, maar het blijft dus slechts 1-0. Een terechte overwinning voor Kapelle, dat net iets feller was in de duels.

S.K.N.W.K. kan op dit moment niet beter en zal alle zeilen bij moeten zetten. Te beginnen over twee weken. Dan is Spui 1 de tegenstander op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk.

S.K.N.W.K.: Mike Bakker, René Verschoor, Martijn Rentier, Léon Pollemans, Steven Padmos, Kristian Bouwman, Robbert Padmos, Léon Goedegebure, Oleg Bondarenko (Martijn Backx), Wilco de Valk, Timo Verkaart (Stefan Vermeer).