3e klasser Spui speelt 5e keer in 9 duels gelijk

Derdeklasser Spui speelt voor vijfde keer in negen duels gelijk

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – In de derde klasse A boekte Spui zaterdag het vijfde gelijkspel van het seizoen. Op eigen veld eindigde het duel met Heinkenszand in 3-3. Bovenin wisselden Yerseke en DFS van positie.

Beide ploegen wonnen, maar op doelsaldo is Yerseke nu koploper. De zege van DFS was sensationeel: de Schouwse ploeg zette in blessuretijd een 2-0-achterstand tegen Veere om in een 2-3-zege.

Spui-Heinkenszand 3-3: Voor rust kwam Spui door een schuiver van Ad Verlinde aan de leiding. Kevin de Roode hielp de thuisploeg daarna aan een tweede treffer, maar Mark Doene zorgde even later voor de 2-1. In de doelpuntrijke eerste helft kwamen de bezoekers via Jeroen Verdonk op 2-2, maar bezorgde Veli Eryuruk Spui opnieuw de voorsprong. In de tweede helft dicteerde Heinkenszand. Dat leidde al in de 55e minuut tot de 3-3 van Kevin Jacobusse. Daarna kwam Spui onder druk te staan, maar goals bleven uit. Spui is nu zevende met elf uit negen.

Veere-DFS 2-3 (2-0). Patrick Verboom (e.d.) 1-0, René-Michel Gerritsen 2-0, Anco van der Linde 2-1, Kevin Veerhoek 2-2, Vincent Bakker 2-3.

Yerseke-De Meeuwen 3-0 (1-0). Frank Bakker 1-0, Bernie Steketee 2-0, Michel de Rooij 3-0.

VCK-Domburg 1-0 (0-0). Danny Joosse (strafschop) 1-0.

Colijnsplaatse Boys-SKNWK 6-2 (4-1). Wilco de Valk (strafschop) 0-1, Michiel van der Weele 1-1, Michiel van der Weele 2-1, Jermo Sandee 3-1, Michiel van der Weele 4-1, Sander van Ouwerkerk 5-1, Wilco de Valk 5-2, Robbert Jan van de Genugten 6-2.

Kapelle-Nieuwland 1-1 (0-0). Francis Langemaire 0-1, Tim Jacobusse 1-1. Rode kaart: Michel Carol (Nieuwland).